18.8.2014

Diorin uudet luomiväripaletit


Pyörähdin tänään pikaisesti meikkiosastoilla ja kas:

Syksyn 2014 meikkikokoelma
Netissä on ollut kuhinaa Diorin uudistuvista luomiväripaleteista pitkin kesää, esim. tässä blogissa paljon infoa kuvineen, oli mielenkiintoista nähdä omin silmin, miltä näyttävät luonnossa. Promokuvat kun on niin... äh... hmm, "hieman" kaukana todellisuudesta joskus :D
Diorin promotekstien mukaan jokaisen paletin keskimmäinen nappi on sen "pääväri" ja neljä muuta on suunniteltu täydentämään sitä erilaisten lookkien luomiseksi.

Aikaa tänään ei ollut kauheasti joten swatchasin kädelle pikaisesti neljä mua etukäteen eniten kiinnostunutta palettia. Eli ensin ylempänä kokoelman stara, punaista ja kultaa yhdistävä paletti 876 Trafalgar sekä sen alla 796 Cuir Cannage lämpimien ruskeiden sävyissä:


Trafalgar-paletti on kai se millä promolookin malli on meikattu, oletettavasti. Ainakin mallilla luomilla paaaljon punaista ja kultaa, hyvin syksyinen look mutta miten hyvin tämä uppoaa esim. suomalaiseen kuluttajaan, jää nähtäväksi. Paletin kaksi ylintä sävyä, vasemmalla vaalea vaaleanpunainen ja oikealla vaalea kulta, ovat iholla hyvin samankaltaisia. Jotenkin odotin vaaleanpunaiselta selkeämpää pigmenttiä mutta iholla se on lähinnä välkettä ja kimallusta. Vaalea kulta taas on peittävämpi ja siinä on persikkaisia ja vaaleanpunertavia vivahteita myös.


Paletin kaksi alasävyä ovat vanhennettu kulta (näyttää promokuvissa hiukan vihertävältä ja jopa kultaan vivahtavalta oliivilta) sekä murrettu luumu. Keskimmäinen punasävyinen nappi on promokuvien perusteella kirkkaanpunaisesta kylmään karpalonpunaiseen mutta livenä jotain ihan muuta:


Kulta on kulta. Luumu on aika lämmin sävyltään. Punainenkin on syksyisen lämmin, taittuu mielestäni hiukan ruskehtavaan. Nämä kolme sävyä ovat ilahduttavan pigmenttisiä. Paletissa ei ole ainuttakaan mattasävyä. Mietin että ylärivin kahta nappia voi ehkä käyttää top-sävyinä tuunaamaan kolmen varsinaisen "värin" sävyä kylmemmäksi tai lämpimämmäksi. Eli jos esim. sen paletin "punaisen" sävyn päälle kerrostaa läpikuultavaa vaaleanpunaista, tulos voi hyvinkin olla se viileä karpalonpunainen, mitä olen promokuvan perusteella odottanut.

Cuir Cannage vaikuttaa laadukkaalta ja pigmenttiseltä kuparin ja lämpimien ruskeiden yhdistelmältä.


Yläpuolella vasemmalla luumuun taittuva hohtava syvä ruskea (hyvin samankaltainen kuin Trafalgarin luumunsävyinen oikea alakulma) ja sen vieressä hohtava lähes ihonvärinen vaalea sävy.


Oikeassa alakulmassa hyvin tumma, syvä, täyteläinen ruskea ja vasemmassa alakulmassa lämmin metallinen kuparisävy. Nämä kaksi hyvin pigmenttisiä ja pehmeitä koostumukseltaan. Paletin keskellä matta, hieman kuivempi lämmin punaruskea sävy. Nätti paletti mutta mun sävyihin turhan lämmin kokonaisuus.

Toiseen käteen swatchasin kaksi vastakohtaista palettia, ylärivissä karkkisävyjä paletista 676 Candy Choc. (Toiset tietolähteet sanovat että tämän ois pitänyt tulla vasta lokakuussa mutta tuolla Sokoksella näitä jo oli esillä. Tosin sävyiltään huomattavasti maltillisempaa palettia 166 Victoria ei näkynyt mutta ehkä se tulee vielä.)
Alarivissä paljon odotettu tummien draamasävyjen paletti 096 Pied de Poule:


Candy chock, hmm... sanoisin että kevät/kesäpaletiksi ihastuttava valikoima silkkisiä, lähes mattaisia, pigmenttisiä pastellivärejä. Pastellit vihdoinkin laadukkaina eikä kuivina pölisevinä ei-minkään-värisinä pettymyksinä toteutettuna. Yläpuolella kaunis persikkainen sävy ja sen vieressä turkoosi:


Oikeassa alakulmassa keltainen ja sen vieressä persikkainen punainen (ja kuvassa vasemmalla se turkoosi vielä uudestaan):


Paletin keskimmäinen sävy on läpikuultava puhdas valkoinen, hohtava kuin talvihanki tai sokerikiteet:


Luulenpa että sitä kerrostamalla pohjavärin päälle saa paletin mattasävyihin söpöä sokerihuurretta :)

Ja sitten vielä se draamapaletti 096 Pied de Poule. Se tosin osoittautui minulle pettymykseksi. Paletin vasen yläkulma on napissa myrskyisä hohtava harmaansininen. Iholla aika harmaa. Sen vieressä oikeassa yläkulmassa hohtava vaalea nappi, iholle siitä jää lähinnä vain kultahippusia:


Promokuvien perusteella paletin oikean yläkulman sävy on hyvin tumma, syvä oliiviin vivahtava vihreä. Ja sen vieressä vasemmalla nappi joka on kuin kultahippusta mustalla/mustanvihreällä pohjalla. No joo, molemmat olivat iholla hieman kyseenalaisia. Vähän lämpimämpi ja vähän kylmempi harmaa hienojakoisella irtoglitterillä höystettynä (kuvassa vasemmalla puolella vielä se yläpuolen kultakimalle):


Paletin ainoa pigmenttinen nappi on keskimmäinen matta musta. Se on laadukkaan oloinen ja tumma. Ehkäpä muita sävyjä on tarkoitus kerrostaa sen päälle? Yksinään nämä neljä hännystelijäsävyä eivät oikein herätä mun intohimoja.

Lisäksi kokoelmaan kuuluu kaksi poskipunaa, viisi kynsilakkaa ja viisi huulipunaa. Sokoksella oli jostain syystä kuusi lakkaa ja kuusi huulipunaa, en ehtinyt selvittää, mistä kuudennet sävyt ilmestyi. En sen kummemmin tutkinut muuta kuin luomiväripaletteja.

Jotenkin olen nyt että mööö. Alunperin olin innoissani uusista luomivärikokonaisuuksista mutta nyt kun olen nähnyt ne omin silmin, olen vähän pettynyt. Lähinnä siksi että ne yhdistelmät jotka alunperin eniten kiinnosti olivat livenä jotain muuta. Ehkä tämä on myös fiiliskysymys, tänään sataa ja mulla on huono päivä, olen väsynyt ja vähän kiukkuinen. Ehkä mulla on vain kosmetiikkaähky. Paletit ovat hyvin sieviä ja joukossa myös mm. tyylikäs perussävyjen yhdistelmä 056 Bar, nätti nudepaletti  646 Montaigne, sinisen sävyjä pullollaan oleva 276 Carré Bleu ja utuisia, harmaalla taitettuja pehmeitä viileitä lila-smokysävyjä paletissa 156 Femme Fleur. Ja ihastuttava karkkinen 846 Tutu! Ja vihreän sävyjä paletissa 456 Couleurs Jardin! Kimalletta arvostaville paletti 566 Versailles jossa sekä kultaa että hopeaa. Menen takaisin tutkimaan lisää kun on parempi päivä :)


(Tässä aiheesta lisää, venäjäksi tosin, mutta on hyvät selkeät kuvat kokoelmasta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!