14.8.2014

Jane Iredale Pure Pressed Base SPF20 Ivory

Tästä mineraalimeikkipohjasta olen kuullut paljon hyvää ja kun bongasin sen suht. edullisesti nettikaupasta, ostopäätös oli äkkiä tehty. En ole aikaisemmin kokeillut kiinteässä muodossa olevaa mineraalipohjaa enkä mitään Jane Iredalen meikkejä.

Tuotetta ei ole testattu eläimillä.
Pure Pressed Base sisältää mineraaliaurinkosuojan UVA/UVB, SPF20. Suojasta huolehtii sen ainesosat Titanium Dioxide 14% ja Zinc Oxide 3%.


Pakkaus on minusta kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvin tyylikäs: kompakti  kullanvärinen metallinen pyöreä litteä rasia. Pakkaus on aika painava, mikä saa tuotteen vaikuttamaan "arvokkaammalta" kuin jos sama tuote olisi pakattu kevyeeseen muovikuoreen. Kannessa peili. Tuotetta on 9.9g. Tietääkseni tuotteesta on saatavilla myös täyttöpakkaus. Kätevää! Ainakin tämän mineraalimeikkipuuterin rasia on sen verran laadukkaan oloinen että kestää varmasti ehjänä pitkään.Mukana myös hyvin littana, erittäin lyhytnukkainen vippa, mikä vaikuttaa minusta jotenkin turhalta muodollisuudelta. Itse kun käytän tämän puuterin levittämiseen lähinnä siveltimiä. Myös mukana tulleessa pienen "käyttöohjeen" kuvissa taiteillaan siveltimellä!


Entä se sävy? Tilasin vaaleimman eli Ivory ja se on siinä ja siinä, onko liian vaalea (olen MACin systeemin mukaan NC15, kesällä tummimmillani NC20). Varmaan jos levittäisin tätä meikkipohjaa paksusti, se olisi hieman turhan vaalea. Ivory taittuu mun iholla aavistuksen kellertävään vaikka on suht. netraali - ei selkeesti keltapohjainen eikä liian punertava.


Itse asiassa tässä tapauksessa meikkipohjan liiallinen vaaleus ei haittaa. Yleensä käytän kerralla kahta puuteria - juuri ihoni väristä tai hiukan ihoani vaaleampaa kasvojen keskiosissa ja hiukan omaa sävyäni tummempaa varjostusvärin tavoin. Vie hiukan enemmän aikaa kuin yhdellä sävyllä pelaaminen mutta kun on niin laajat posket kuin mulla, niin koen että kannattaa :D Mun tapauksessa Ivory sopii erinomaisesti sen vaaleamman sävyn rooliin.

Jane Iredale Pure Pressed Base Ivory
Vertasin JI Ivory-sävyä kahteen Bare Minerals-meikkipohjaan. Vasemmalta oikealle, BM Matte sävyssä Fair, BM Original sävyssä Fairly Light, Jane Iredale PP Base Ivory:


BM Matte on mattaisin, BM Original kiiltävin. JI PP Base ei ihan niin matta kuin BM Matte mutta ei läheskään niin kiiltävä ja valoaheijastava kuin BM Original. Vertasin myös vaaleimpaan Lumene-meikkivoiteeseeni eli vasemmalta oikealle, Hydra Drops 0, BM Matte Fair, JI PP Base Ivory:


BM Matte Fair näyttää swatchina hiukan Ivorya vaaleammalta mutta se ei ihan pidä paikkaansa. Koska Matte on, noh, matta, eikä heijasta valoa niin kuin JI:n pohja, niin Matte kasvoilla on tummempi. Ja näyttää vielä tummemmalta, mikäli sitä levittää paksumman kerroksen. Alakuvan swatchissa paljaalla iholla vasemmalla erottuu tummempana BM Matte Fair ja sen vieressä oikealla puolella juuri ja juuri erottuu JI Ivory (suunnilleen kynnen yläpuolella):


Se, miten valo osuu, vaikuttaa myös siihen, miten tummalta BM Matte Fair näyttää. Jos sen levittää "normaalisti" = ohut tasainen kerros iholla, niin se sopii ihonsävyyni ihan mainiosti, ei ole liian tumma tai liian vaalea. Tässä swatchissa (levitin paksusti sormenpäällä) se erottuu mattaisuutensa ansiosta tummana läiskänä, kun taas sen vasemmalla puolella oleva JI Ivory valoaheijastavana sulautuu ihonsävyyn ja katoaa:


Minusta Jane Iredalen kiinteän meikkipohjan paras ominaisuus on juuri se, että se tuntuu sulautuvan niin kivasti ihon sävyyn. Ja kyse ei ole pelkästään sävystä, vaan myös tekstuurista - sillä saa aikaan hyvin siistin pinnan, joka näyttää kuitenkin tasaiselta mutta lähes meikittömältä iholta! Mutta... on muutama "mutta" + pitää tietää niksit.


Itse tykkään käyttää levitykseen Bare Mineralsin sivellintä Flawless Face. Sen paksuhko varsi istuu hyvin käteen ja saa tarvittaessa kevyempää tai peittävämpää jälkeä. Koko kasvoille se on hyvä mutta pieneen piiperrykseen liian kookas ja myös sen verran karhea, etten halua käsitellä sillä esim. silmänympärysihoani. Ja koska olen käyttänyt JI Pure Pressed Basea myös peiteaineen tavoin (silmänaluset, nenänpielet yms) niin siihen olen käyttänyt tätä Duroyn luomivärisivellintä:


Tämä sivellin on hyvin pehmoinen (hellä herkälle silmänalusiholle!) ja pullea joten en usko että se toimii yhtä hyvin irtopuuterin muodossa olevan mineraalipohjan kanssa koska saattaa ottaa liikaa puuteria, mutta on mulla mainio juuri tämän puristepuuteripohjan kanssa.

Entäs Jane Iredalen PP Base ja peittävyys? Sanoisin että hyvin kevyestä peittävään. Tältä näyttää meikitön nassu (tai siis luomivärit ja rajaus ovat paikoillaan, mutta ei mitään muuta):


Ja tässä yksi kerros JI PP Basea BM Flawless Face-siveltimellä levitettynä + silmänaluset ja nenänpilet Duroyn siveltimellä kevyesti buffattuna:


Eli kuten kuvasta huomaa, niin ihonsävy tasoittuu ihan huomattavasti. Ihonpinta näyttää kuitenkin minusta kivan luonnolliselta. Yritin zoomata ihoon:


Ja tässä:


Minusta tämä pohja antaa kauniin, kuultavan pinnan, ei ole liian mattainen muttei myöskään liian kiiltävä. Mieleen tulee sana "silkkinen". Puuterissa on micaa mikä tekee siitä valoaheijastavan.

Tämän meikkipuuterin pakkauksessa luvataan vedenkestävyyttä ja kyllähän se on hyvin pysynyt, myös kuumina päivinä. Helteillä olen käyttänyt tätä mineraalimeikkipohjaa myös luomilla silmämeikin pohjustajana. Aurinko paahtoi eikä aurinkorasvan levityksen jälkeen enää tehnyt mieli (eikä voinutkaan!) levittää iholle mitään voidemaisia tuotteita - kaikki vain valuisi hien mukana pois. JI PP Base ei pettänyt, silmämeikit pysyivät siististi paikoillaan kerääntymättä luomivakoon (olin 2vk Espanjassa ja välillä lämpötila oli siinä +40° hujakoilla!). Lisäksi tieto siitä että tässä puuterissa on aurinkosuojakerroin antoi tälle UV-säteilyfoobikolle hiukan mielenrauhaa :D

Tässä pohjassa on paljon hyvää! Mutta kuten kaikkien puutereiden kanssa, JI PP Base voi korostaa ihon pintakuivuutta ja -hilseilyä.
Lisäksi jos puuteria laittaa vähänkin liikaa, iho voi näyttää tunkkaiselta ja jauhoiselta. Jane Iredale suosittelee pohjan viimeistelyä omilla kasvosuihkeilla, joita on sarjassa muutama erilainen. Minulla ei JI-kasvosprayta ole mutta olen käyttänyt pohjan viimeistelyyn niitä kasvosuihkeita, mitä kotoa löytyy, mm. Avene Thermal Water Spray toimii hyvin. Kevyt kosteuttava suihke vie puuterimaiselta meikkipohjalta liiallisen puuterisuuden ja jauhoisuuden pois ja iho näyttää tosi freesiltä. Toimii mulla myös BM-pohjien kanssa. Ja ihan tavallisen yhdistelmän meikkivoide + puuteri viimeistelyyn myös, tarvittaessa. Ihan vain silmät kiinni ja muutama suihkaus n. 20 cm etäisyydeltä suoraan feissiin. Huom! Tee tämä ennen vesiliukoisen ripsivärin levitystä! Meikki ei lähde valumaan (paitsi se vesiliukoinen ripsari ehkä) vaan on hetken aikaa kuin kastepisaroiden peittämä ja ihan pian vain kuulas ja kaunis, avot!

Tässä vielä  Jane Iredalen Pure Pressed Basen INCI:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!