15.8.2014

Rouge Allure Velvet 46 La Malicieuse

Vanhan kosmetiikkalegendan mukaan jokaiselle naiselle on se oma, paras ja pukevin, punaisen huulipunan sävy. Se pitää vain löytää. Mä taisin löytää omani. Chanel Rouge Allure Velvet sävyssä 46 La Malicieuse on as good as it gets.

Tai onhan huulipunassa muutakin tärkeää kuin sävy! Alunperin lähdin etsimään nimenomaan laadukasta mattaista punaista huulipunaa. Vaihtoehtoja ei ollut kauhean paljon. Mattahuulipunien buumi on näillä näkymin hiipunut, Chanel oli lähestulkoon ainoa jolla on mattaa laatua ja kauniita sävyjä.

Pakkaus on hillitty ja eleetön - simppeli kiiltävä musta kotelo, valkoiset selkeät kirjaimet. Yläpäädyssä upoksissa kultainen logolla koristeltu "korkki", siitä pitää painaa. Painalluksesta se pompsahtaa ylöspäin ja punan saa auki siitä vetämällä, se ei olekaan korkki vaan huulipunapuikon pohja!

Itse sävy on minun vaatimattoman mielipiteen mukaan täydellinen. Tyylikäs, kaunis punainen joka ei ole yhtään räikeä. Temptalian mukaan se on "brightened, coral-red with warm undertones and a satin-matte finish". Minä näen sävyssä myös häivähdyksen vadelmaa.

RAV 46 varjossa
RAV 46 auringossa
Rouge Allure Velvetin mattakoostumus on "Luminous matte" eli lopputulos ei ole täysin matta vaan sellainen himmeänhohtoinen, kuin aito silkki. Tykkään tästä efektistä kovasti. Minusta se on tyylikäs ja kaunis. Huulet eivät näytä kuivilta tai kuin puuteroiduilta tai paksun maalikerroksen peittämiltä. Tumma matta huulipuna saattaa tehdä huulista visuaalisesti pienemmät mutta tämän punan koostumus taittaa valoa juuri sopivasti.

Minulla ei ole näyttää tästä iskemätöntä hienoa punapuikkoa koska huulipuna joutui käyttöön välittömästi sen jälkeen kun maksoin sen kassalla. En voinut odottaa!

Iholla La Malicieuse näyttää tältä:


Auringossa sama swatch on hiukan vaaleampi valoheijastuksen vuoksi:


Huulille levitin siveltimellä, ilman rajausta, pohjustusta tai mitään muitakaan huulituotteita. Rouge Allure Velvetin tuoksu on hyvin mieto, minua se ei häiritse. Sanoinko jo että tämä huulipuna on erittäin miellyttävän tuntuinen huulilla?


Koostumus ei tunnu kuivattavalta mutta täytyy myöntää, etten kehuisi sitä kosteuttavaksikaan. Eli talvella saattaa kuivattaa.

Minusta tämän huulipunan hiukan pehmennetty punaisen sävy on loistava jos etsii päivämeikkiin sopivaa punaista. Olen kalpea ja räväkät "kunnon punaiset", varsinkin kiiltävät koostumukset, ovat joskus liikaa - suu vie aivan liikaa huomiota ja itse nainen haalistuu. Tarvittaessa tämä sävy osaa käyttäytyä eikä huuda täysillä "HUULET!!!". Mutta se on punainen, antaa juuri sopivasti kontrastia. Mun harmaat silmät näyttävät sen kanssa sinisemmiltä, vaalea iho hiukan ruusuisemmalta. La Malicieuse toimii hyvin kevyen meikin väripilkkuna eikä look lipsahda liikaa pin-up-tyyliin.

Pikaselfie autossa
Pakkauksen teksti "Pitkäkestoinen mattahuulipuna. Intensiivinen väri" toteutuu - osittain. Nimittäin en sanoisi että Rouge Allure Velvet on jotenkin uskomattoman pitkään kestävä. Väri ei leviä huulten ympärille ja jos sievästi pussailee, se ei juuri sotke vaan ikään kuin haalistuu pikkuhiljaa pois. Viimeksi kun La Malicieuse ja minä olimme yhdessä kaupungilla, latte ja kakkupala osoittautuivat sille turhan suureksi vastukseksi ja huulipuna kului pois huulten keskeltä, reunat tosin jäi siisteiksi. Huulipunaa piti lisätä ja se onnistui ongelmitta suoraan puikosta, silkkinen koostumus liukuu huulille ilman sivellintäkin.

Onko tämä huulipuna sen n. 40€ arvoinen? Minusta kyllä, ehdottomasti. Simppeli tyylikäs pakkaus, miellyttävä koostumus, sävy josta tulee nätti olo ja tekee mieli hymyillä - en keksi mitään mistä voisin purnata. Paitsi että ehkä SPF olisi kiva lisä... Mutta sitten tämä olisi jo liian täydellinen :)

Huulipunan INCI:Malicieuse: pahanilkinen, ilkikurinen, pahankurinen, tuhma, ilkeä (naisesta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!