26.8.2014

Yhden luomivärin ruskea smoky eye.


Yhden luomivärin silmämeikki, mikä voisi olla helpompaa. Tarvitaan vain laadukas luomiväri, hyvä häivytyssivellin ja kärsivällisyyttä. Hyvin pohjustettu iho on must, muuten hommasta ei tule mitään. Rajauskynä ja ripsiväri vapaaehtoisia.

Halusin klassisen perus-smokyn päiväkäyttöön. Puhdas ruskea on väri jota käytän hyvin harvoin, varsinkin yksinään. En ole koskaan pitänyt ruskeasta väristä. Mutta kun nyt yritän pyristellä irti mun meikkirutiineista, tuntuikin hyvältä idealta antaa ruskealle uuden mahdollisuuden.

Tähän meikkiin käytin vain yhtä luomiväriä - keskitummaa ruskeaa Diorin vanhasta paletista Elegante. Sävy on jäänyt minulla hyvin vähälle käytölle ja on pitkään asunut paletissa jonka olen koonnut tylsimmistä sävyista ja napeista, joista syystä tai toisesta en pidä. Paitsi nyt siirsin sen rupusakkipaletista potentiaalisten suosikkien palettiin :)Pohjustin luomen kevyesti Jane Iredalen mineraalimeikkipuuterilla. Rajasin silmät mustalla kajal-kynällä, ylä- ja alaluomet, sisältä ja päältä. Yritin päästä ripsien väliin. Sitten levitin ylä- ja alaluomelle ruskeaa luomiväriä ja häivytin. Ja häivytin. Ja häivytin vähän lisää. Lopulta päätin että saa luvan kelvata. Lisäsin mustaa ripsiväriä. Done!

Pikkukuvista sitä on vaikeaa arvioida mutta livenä tämä oli tummempi ja vahvempi silmämeikki, mitä normaalisti arkena käytän. Käytän harvoin mustaa rajausväriä ja olen kesän aikana tottunut kevyempiin, läpikuultaviin luomivärisävyihin.

Ei se ruskea nyt niin kamala ollutkaan :) Ei nyt mikään luovuuden riemuvoitto, mutta sentään askel pois mukavuusalueeltani.
Minusta tumma silmämeikki päivällä näyttää paremmalta, jos muu meikki on kevyt ja simppeli. Eli tässä tapauksessa aurinkopuuteria, valokynää, hiukan voidemaista poskipunaa ja kevyesti sävytetty huulivoide, hennon vaaleanpunainen Clarins Instant Light Natural Lip Perfector sävyssä 01.

Clarins Instan Light Natural Lip Perfector 01

Ja hmm, tämä on näköjään myös sellainen miestenmiellyttämismeikki. Ilmeisesti tämä simppeli ja klassinen meikkikonsepti - tummilla mutta luonnollisilla sävyillä korostetut silmät + "luonnolliset" huulet ja iho - on keskivertoheteromiehen mielestä parempi, helpommin lähestyttävä look kuin monet muut meikkaustyylit ja meikkivillitykset.

Aina välillähän lehdissä näkee juttuja joissa miehet vastaavat kysymyksiin siitä, mistä meikistä/meikkityylistä eivät pidä. Tulokset eivät juuri vaihtele eikä juuri yllätä, itse olen kuullut jotakuinkin samoja juttuja vastauksina omiin uteluihin. Ilmeisesti ei kovin houkuttelevia ovat mm. kirkuvat moniväri-silmämeikit (liian taiteellista?), tummat/kirkkaanväriset huulet (ei voi pussailla), glitterit (miehet eivät aina ymmärrä mitä hienoa on pienissä pölisevissä metallilastuissa iholla; itse kuulin mielipiteen että saavat näyttämään joulukuusen koristepallolta) ja dramaattiset vahvat sysimustat silmämeikit (kuulemma vähän pelottavia).
Nämä lausunnot ei tietenkään estä naisia (eikä miehiä!) meikkaamasta omaksi iloksi ja juuri niin kuin itse haluavat. Ja se on oikein! Tärkeintähän on että itse viihtyy ihossaan ja myös ihomaalissaan.

Mietin että itse en suostuisi meikkaamaan minulle vastenmielisellä tavalla sen takia että "kun se ukko nyt tykkää tästä". Myöskään esim. työpaikkojen säännöt yms eivät ole juuri rajoittaneet mun omaan ulkonäköön liittyviä kokeiluja. Mutta kyllä mä toisaalta huomioin kumppanini mieltymykset ulkonäköni suhteen, kyllä mua kiinnostaa tietää, mistä hän pitää. Tosin meillä nyt ei tästä aiheesta erimielisyyksiä vielä löytynyt.

Kuka saa määrätä meikkitylistä? Onko kumppanilla tässä sanavaltaa? Painaako äidin, naapurin mummon tai työpaikan pomon mielipide?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!