22.9.2014

1920's makeup, step by step.Tein 20-luvun meikin uudestaan. Tällä kertaa otin kuvia eri vaiheista.

1920-luvun hevisti mykkäelokuviin pohjautuva meikkilook ei todellakaan ole lähellä nykyisiä kauneuskäsityksiä mutta se on näyttävä ja hauska vaikkapa naamiaisiin. Eikä nyt niin vaikea tehdä. Lisäksi se onnistuu ihan muutamalla meikkituotteella! Silloin, back in the day, ei ollut edes saatavilla kovin kummoisia meikkejä.

Ihon kuuluu olla vaalea ja hyvin puuteroitu, käytin Jane Iredalen kiinteää mineraalimeikkipohjaa koko kasvoilla. Sitten rajasin silmät voimakkaasti mustalla rajauskynällä. Sen ajan meikkikynät oli periaatteessa rasvaan sekoitettua väriä. Itse käytin pehmeää kajal-kynää.

Häivytin rajausta ulos- ja alaspäin. Koko silmämeikin suunta on voimakkaasti alaviistoon. 1922 löydettiin faarao Tutankhamonin hauta ja sen myötä kaikki Egyptiin liittyvä tuli tietenkin muotiin, myös "egyptiläistyyliset" meikit :)

Mustavalkoisissa elokuvissa meikki näyttää harmaan eri sävyiltä mutta oikeasti 20-luvun muodikkaimpia luomivärisävyjä oli kirkkaat siniset ja vihreät.

Käytin Ben Nyen kirkasta vihreää luomiväriä Lumiere Grande Colour Jade koko luomella ja häivytin ylös kulmakarvoihin asti ja myös alaviistoon ulkokulmasta.

1920-luvulla käytettiin puuterimaisia ja voidemaisia poskipunia. Elokuvissa poskipunaa ei juuri huomaa mustavalkoisuuden takia mutta tosielämässä naiset meikkasivat ilta-aikaan aika reippaasti. Päivisin meikki oli tosin hillitty. Kokeilin käyttää sopivanväristä (punaista) huulipunaa poskipunana. Sen ajan muoto oli pyöreä, reunoilta häivytetty poskipunapyörylä keskellä poskea.

Ja tässä vaiheessa ovikello soi. Kuriiri toi paketin Herra Savolle, joka ei tietenkään ollut kotona. Kuriirisetä ei onneksi kommentoinut lookkiani millään tavalla mutta sen ilme oli aito rehellinen WTF :D Joo, 20-luvun meikit eivät ole ihan tätä päivää!

Hyvä että kuriiri tuli ennen näitä:1920-luvun kulmakarvat ovat HC-kamaa. Muodikkaat misukat ja filmitähti-wannabet nyppivät omat kulmansa mahd. ohuiksi tai kokonaan pois ja piirsivät uudet mustalla kynällä ensin suoraan ja sitten alaviistoon. Luonnolliselta se ei näyttänyt mutta 20-luvun nainen ei halunnut tylsää viktoriaanista luonnollisuutta vaan draamaa, traagista kaarta ja katseen, jolla pystyi puhumaan sanomatta sanaakaan, kuin sen ajan elokuvissa.

Täytyy myöntää, että nämä kulmat tosiaan muuttavat ilmettä täysin!

Lisäsin yhden kerroksen mustaa ripsiväriä (20-luvun ripsiväri oli mustaa vahaa, tuskin sillä sai mitään megaräpsyjä aikaiseksi). Silmän sisäpuolella beige kajal-kynä. Luin Gabriela Hernandezin kirjasta "Classic Beauty. The History of Makeup" että Josephine Baker, 20-luvun kuuma mustaihoinen esiintyjä, tanssija ja elokuvatähti, käytti valkoista kajalia silmämeikissään joten ehkä beige on ok kans.

Lopuksi huulet. Kuten kulmakarvat, huulet ovat 20-luvun meikissä hyvin tärkeä yksityiskohta ja täysin erimuotoiset kuin nykyään. 1920-luvun huulimeikki oli punaisen eri sävyjä, vaikka mustavalkoelokuvissa kaikki näyttää suunnilleen mustalta. Huulet maalattiin omien rajojen sisäpuolelle.


Kokonaisuus näyttää tältä. Ei ihan mun päivittäinen meikkilook:


Mustavalkokuvassa tältä:Yllättävää kyllä, Herra Savo oli tästä lookista ihan fiiliksissä. Ilmeisesti mykkäelokuvan tyylinen traaginen hauras naisellisuus vetoaa myös nykymiehen sydämeen :)

1920-luvulla tällä tyylillä meikkasi lopulta aika pieni osa naisista, varakkaat ja muodista kiinnostuneet lähinnä. Suuri osa ei meikannut uskonnollisten vakaumusten takia, siksi että yksinkertaisesti ei ollut varaa moisiin humputuksiin tai sosiaalisen aseman vuoksi (oli piirejä joissa meikkaavia uuden ajan naisia edelleen pidettiin moraaliltaan heikkoina). Tavallisempi naisen päivämeikki saattoi olla lähinnä hiukan puuteria, kevyesti poskipunaa ja pikkusen huuliväriä. Luomet jätettiin paljaiksi tai siveltiin hiukan vaseliinia antamaan kiiltoa ja kulmiin ja ripsiin oliiviöljyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!