15.9.2014

Hopeaa ja 60-luvun vaikutteita


Mietin aamulla 60-lukua, tai oikeastaan sitä että sen ajan elementtejä on niin paljon tämän syys- ja talvikauden muodissa. Lehdet on pullollaan gasellimaisia malleja joilla on sotkuiset pitkät hiukset vahvalla otsatukalla, paljon minihameita, viittamaisia takkeja ja vahvoja eyeliner-viivoja. Vähän hippimäistä, vähän pahis-koulutyttöä.

Sitten mietin Andy Warholia, sen hengailumesta Factory oli täynnä hopeaa ja hopeisia ilmapalloja. 60-luku yhdistyy minun päässä aina valkoiseen muoviin ja kiiltävään hopeapintaan, ihmiset haaveilivat silloin avaruusmatkailusta ja tulevaisuuden ihmeistä.
Päivän meikissä on hopeaa koko luomella + mattaa ruskeaa ja jännää duochrome-vihreäpunaruskeaa.

Ben Nyen paksukainen hopeakynä on koko liikkuvalla luomella, häivyttelin sitä siveltimellä.

Mattaruskea MUS microshadow Smog varjostuksena silmän sisemmällä puolikkaalla.
Silmän ulkokulmassa, alaluomella ja varjostuksena luomivaossa duochrome Diorin vanhasta viisikosta Mystic Jade. Se näyttää napissa hohtavalta tummanvihreältä mutta iholla punertavalta ruskealta joka shiftaa vihreään. Eipä taida Diorilla olla enää mitään niin villejä sävyjä :D Napin laatu on kyllä huippua!

Käytin meikissä viisikon "vihreää" nappia

Silmän sisäkulmassa hohtavaa vaaleaa lilaa mutta unohdin sen ryhmäkuvasta.


Pitäis joskus kokeilla tehdä eri vuosiluvuille tyypilliset meikit! Siis sellaiset oikeaoppiset, ei vain ideoita ja vaikutteita. 60-luku oli ainakin meikkien suhteen ihan mieletöntä aikaa kun ihmiset huumepäissään kokeili ennakkoluulottomasti kaikkea mahdollista :)

Iskeekö teihin 60-luvun muotivaikuttet, vaatteissa tai meikeissä? Mä haluaisin ainakin sen pitkän tukan ja otsiksen!

2 kommenttia:

 1. Tykkään tosi paljon tästä, vaikka itse karsastakin hopeista luomiväriä. Olen itse enemmän kultatyttö ;).

  Mystic Jaden vihreä/ruskea on todellakin hyvin uniikkisävy ainakin Diorin mittakaavassa. Mulla ei tule kokeiltua mitenkään tarkoituksen mukaisesti eri vuosikymmenten meikkityylejä. En ole perehtynyt niihin tarpeeksi tehdäkseni suurempaa tyylisuuntaus-meikkiä. Luen ko. juttuja mielelläni, mutta itsellä ei ole tarpeeksi aktiivisuutta toteuttaa niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mä viihdyin tässä meikissä yllättävän hyvin, vaikka itsekin käytän hyvin harvoin hopeaa meikeissäni.

   Mä oon opiskellut eri vuosikymmenien vaatemuotia ja myös kosmetiikkalookkeja, sinänsä ois hauskaa niitä tietoja johonkin käyttääkin. Vaikkapa sitten hömppäblogin kautta :) Se vaan veis hiukan enemmän aikaa kun ne ei ois mitään "keveitä päivämeikkejä" sellaiset... Ois tänä päivänä aika friikin näköinen jos lähtis vaikkapa aidonnäköisessä 20-luvun meikkilookissa kylille :D

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!