4.10.2014

Ainoa oikea meikki?


Luin vasta venäläissyntyisen tyylinikkarin bloggausta siitä, miten vähän meikkiä oikeastaan tarvitaan siihen että nainen olisi huoliteltu. Less is more. Hänen mielestä kaikki mitä tarvitaan - missä tahansa tilanteessa - on hiukan paikallisesti käytettyä meikkivoidetta, silmänrajauskynää ripsien tyveen, kulmakarvakynä, ripsiväri sekä hiukan luonnollisen sävyistä huuli- ja poskiväriä. Nämä kaikki tuotteet mahdollisimman luonnollisissa sävyissä, ripsiväri saa olla musta. Kaikki muu on hänen mielestä too much ja jokseenkin vanhanaikaista, tyylitöntä ja mautonta. Meikkiä tärkeämpää on panostaa ihon kuntoon (dermatologi, botox, fillerit, jos tilanne vaatii niin kauneusleikkaukset, perusteellinen ihonhoito kotona, SPF), hiusten kuntoon (säännöllisesti kampaajalle sekä hyvät hoito- ja stailaustuotteet kotona), hampaisiin (säännöllisesti hammaslääkärille, valkaisu, suoristus, hammaskuoret mikäli omat hampaat eivät ole täydelliset, hyvä kotihoito), tyylikkääseen laatupuvustoon sekä olla hoikka (tiukka ruokavalio, sopivasti urheilua).

Hmm... Tavallaan ymmärrän hänen pointin ja olen monesta asiasta samaa mieltä. Terve ja hoidettu keho ja iho ovat suuri osa kauneuspakettia, kauniit hampaat ja hiukset myös. Toisaalta, hän ei ollenkaan suhtaudu meikkaamiseen luovana toiminnanmuotona tai edes harrastuksena, se on vain sellainen perusrutiini, välttämätön siistin lopputuloksen aikaansaamiseksi. Itse taas tykkään itse prosessista, erilaisista puutereista, voiteista, sävyjen yhdistelemisestä ja uusista kokeiluista. Siksi kai minun on vaikeaa edes kuvitella itseni sellaisena meikkiminimalistina joka käyttäisi aina vain muutamaa samaa tuotetta päivästä ja tilanteesta toiseen.

Naturelli look vaati nämä kaikki
Halusin kokeilla, mikä olisi mun henkilökohtainen minimi yleispätevän meikin suhteen. Tai noh, mun minimi on ei meikkiä ollenkaan - vaikkapa jos olen menossa lenkille. Mutta nyt siis kyseessä sellainen meikki, jossa kokisin että voin todellakin mennä minne vaan - häihin, hautajaisiin, iltapukujuhliin, maitoa hakemaan, ihan minne vaan - ja oloni olisi itsevarma, nätti ja huoliteltu. Ja halusin testata tämän tyylibloggarin suosituksia.

Tosin käytin huomattavasti enemmän tuotteita :D
Aloitin tietenkin ihon puhdistamisella, kosteutuksella ja aurinkosuojalla, SPF 50. Tähän asti kaikki suunnitelman mukaan :)

Ihoni on t-alueella rasvoittuva ja huokosetkin ovat t-alueella laajentuneet. En kaipaa kovin peittävää pohjaa vaan lähinnä pinnan tasoitusta. Toistaiseksi kaikki perinteiset meikkivoiteet mitä olen kokeillut kalpenevat mineraalipuutereiden rinnalla huomaamattomuudessa ja huokosten häivyttämisessä. Eli meikkivoiteen sijaan käytin t-alueella hiukan Bare Mineralsin irtopuuteria Mineral Veil ja sen päällä hiukan Bare Mineralsin mattapohjaa Matte sävyssä Fair.
Varmaan kuulostaa hölmöltä että ensin irtopuuteri ja vasta sitten "meikkivoide" eli mineraalipuuterin muodossa oleva meikkipohja. Mutta Mineral Veil on tuote, jota voi käyttää myös pohjustajan tavoin mineraalimeikkien alla. Se on käytännössä näkymätön irtopuuteri joka häivyttää huokosia, pitää ihon mattaisena mutta ei peitä. Sen päälle mineraalimeikki levittyy tasaisemmin ja pysyy kauemmin. (Tietenkin Mineral Veiliä voi käyttää ihan normaalina irtopuuterina meikin viimeistelyyn, myös tavallisten meikkivoiteiden kanssa!)


Poskipunana käytin mun suosikkihuulipunaa, Chanelin Rouge Allure Velvet sävyssä L'Exubérante, joka on myös mun suosikkiposkipuna (toinen loistava poskipuna on tämän huulipunan sävy La Malicieuse). Levitän ja häivytän sormenpäällä. Se näyttää todella luonnolliselta.

Kun poskipäitä ei puuteroi ollenkaan, luonnollinen ihonpinta heijastaa valoa joten korostusväriä ei tarvitse :)


Rajauskynä, ripsiväri ja kulmakarvakynä voi toimia jollakin toisella mutta itse kaipasin muutoksia suunnitelmaan. Ensinnäkin luomen sävyn tasoittamiseksi halusin neutraalin sävyisen luomivärin. Valitsin suosikkini, beigen mattasävyn MUS Saga.
Kulmakarvakynän vaihdoin sävytettyyn Lumenen kulmakarvavahaan.
Rajauskynät eivät rasvoittuvilla luomillani pysy joten vaihdoin puuterimaiseen rajausväriin.
Ripsiväriä on yksi kerros ylä- ja alaripsissä.
Täysin matta luomiväri näytti hieman tylsältä ja pölyiseltä joten lisäsin silmän sisäkulmaan ja liikkuvan luomen keskelle vaaleaa hohtavaa luomiväriä, ihan hiukan vain.
Lisäsin myös beigeä kajalia silmän sisärajaukseen.Koska mineraalimeikit tuntuvat liian kuivilta silmien alle, käytin erillistä peiteainetta. Silmien alla on erittäin valoaheijastavaa mutta kevyttä valovoidetta, MUS Reflex Cover sävyssä Light. Samaa tuotetta käytin hiukan leukaan ja amorikaareen.

Huulilla luonnollisen sävyinen roosa kiiltohuulipuna, Clarins Joli Rouge Petal Pink.

Vietin tässä meikissä päivän ja viihdyin mainiosti. Oikeastaan tämä eroaa mun arkisesta perusmeikistä hyvin vähän. Pääero on siinä että en haluaisi meikata joka päivä täsmälleen samalla tavalla, samoilla sävyillä ja tuotteilla. Yksi tärkeä pieni ilo olisi minulta kadonnut! Todennäköisesti kuolisin lopulta tylsyyteen.

Mitä mieltä te olette? Miten tärkeää meikki on? Onko olemassa yhtä ainoaa yleispätevää meikkilookia joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen?

Tässä vielä linkki tähän mua mietityttäneen venäjänkieliseen blogikirjoitukseen. Valitettavasti jos ei osaa kieltä, siitä ei ehkä saa paljoa irti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!