8.10.2014

How to be a golden gilr... if you are not


Pitkä juttu meikistä persikan ja kullan sävyissä, oudonvärisestä huulipunasta ja huonosta säästä.


Katsoin maanantaina viikon säätiedotusta, instant-masennus. Koko viikon harmaata, kylmää (n. 4°C) ja välillä sataa vettä. Onko kultainen syksy menetetty nyt lopullisesti? Halusin lämpöä, valoa, aurinkoa, hehkuvia kultaisia lehtiä... Kultaa ja aurinkoa, edes kosmetiikan keinoin!

Joka kesä lehtien kauneusjuttuihin putkahtaa termi "golden girl", tarkoittaen yleensä jotakin ruskettunutta, reipasta, kullan sävyissä kimaltavaa ja taiteellisesti "hikisen" kiiltävää eli ei oikeesti hikistä - god no!- mutta sellaista että highlightereilla on ollut osuutensa lookin luomisessa. Noh, auringon kaipuussa halusin nyt olla golden girl. Paitsi että rusketusta aktiivisesti välttelevänä olen kalpea ja lähempänä neljääkymppiä kuin varsinaista "girl"-osastoa :D Ja nyt on lokakuu...

Eli siis halusin lämminsävyisen ja pehmeän kullanhohtoisen meikin joka olisi kuitenkin luonnollisen näköinen kalpean naisen kasvoilla keskellä harmaata syyspäivää :)
Luomivaossa mattaa aurinkopuuteria. Tai siis Bare Mineralsin meikkipohjaa sävyssä Medium Beige jota en voi käyttää millään muulla tavalla kuin aurinkopuuterina, siihen se on mainio.

Liikkuvalla luomella Viva la Divan mattaa poskipunaa sävyssä Aloha. Ihana, kaunis ja niin pirteä oranssin ja pinkin sekoitus. Käytän tätä usein silmämeikeissä, sävy korostaa sinisyyttä silmissäni. Häivytin ylös- ja ulospäin.


Perinteinen keltapohjainen kulta ei ole mulle paras mahdollinen sävy, olen siihen liian kalpea ja se tekee mut keltaiseksi, ei kultaiseksi. Näytän paremmalta persikkaisissa tai ruusukullan sävyissä. Tässä meikissä käytin 2 kullalla taitettua sävyä, molemmat Diorin paletista Pink May. Vaaleaa kultaa käytin silmän sisäkulmassa ja läpikuultavaa persikkakultaa taputtelin liikkuvalle luomelle Alohan päälle.

2 kultasävyä paletista Pink May

Vasemmalta oikealle Diorin persikkakulta, Aloha ja molemmat päällekkäin:


Silmämeikeissäni noudatan usein samaa kaavaa (kuva vas.). Mulla on raskaat luomet ja ne todennäköisesti muuttuu raskaammiksi vuosien myötä. En tykkää käyttää voimakkaasti hohtavia luomivärejä koko luomella. Käytän mattaa tai semimattaa silmän sisäkulmasta luomivakoa pitkin ulkokulmaa kohti häivyttäen ja kiiltäviä luomivärejä silman sisäkulmaan ja liikkuvalle luomelle.

Ulkokulmasta nouseva rajaus kohottaa silmää, kaikkihan sen tietää :) Rajaus alkaa olla yhä tärkeämpi juttu sitä mukaa kun luomi käy raskaammaksi! Joskus juuri muuta ei silmämeikistä näy :D
Rajasin tummanruskealla puuterimaisella rajausvärillä ja kostealla siveltimellä. Pehmensin rajausta keskiruskealla luomivärillä kuivana, samalla sävyllä rajasin alaluomen.

Wannabe-golden girl tarvitsisi hiukan lämmintä kullansävyä myös kasvoille. sellaisia tilanteita varten mulla on Lumenen kevyesti hohtelevaa korostusvoidetta. Sun Radiance Ihon Sävyn Heleyttäjä sävyssä Honey Glow antaa kasvoille "raikkaan aurinkoista hehkua". Ja se on oikeasti kiva tuote. (Minusta tuntuu että ne tuovat tämän heleyttäjän, ehkä hukan muutettuna, markkinoille joka vuosi uudestaan ja uudestaan.) Käytin sitä poskipäillä.


Puuterimainen poskipuna olisi tappanut kaiken "hehkun" joten käytin voidemaista. Tai siis, käytin huulipunaa poskipunana.

Viva la Divan sävy nro 92, Cill Out, ei toimi mulla huulipunasävynä ollenkaan, se on vain outo. Ja feikin näköinen, ei hyvällä tavalla. Se on lähes samanvärinen kuin puuterimainen poskipuna Aloha mutta huulilla sävy tekee musta todella sairaan näköisen. Poskipunana taas antaa kaunista, lämmintä, persikkaista hehkua.

Viva la Diva, huulipuna sävyssä 92 Chill Out

Voimakas aurinkopuuterilla sutiminen ei ole mun juttu, minusta se näyttää kalpealla iholla lähinnä naurettavalta. Useimmiten käytän varjostuksiin tavallista puuteria joka on pari astetta tummempi kuin ihonsävyni. Näyttää minusta luonnollisemmalta. Useimmat "oikeat" aurinkopuuterit ovat mulle liian oransseja/tummia/kimaltavia.

Olisin halunnut kullanhohtoista huulikiiltoa mutta mulla oli vain tavallista, ei-kimaltavaa, Lumenen huulikiiltoa. Levitin Diorin kultaista luomiväriä huulten keskiosaan ja huulikiiltoani päälle, vanha temppu mutta toimii :)


Tykkäsin tästä meikistä niin paljon että meikkasin samalla tavalla kahtena päivänä peräkkäin. Ja se tuntuu oikeesti auttavan tähän mun syysmasennukseen :D

Mikä teillä auttaa syksyn harmauteen?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!