18.11.2014

Clarins 3 Dot Liner


Tämä Clarinsin rajausväri ilmestyi aluksi muka limited editionina ja ainoastaan mustana. Erikoinen rajaustuote tuli kuitenkin suosituksi ja jonkin ajan päästä palasi osana Clarinsin perusvalikoimaa - edelleen mustana. Tänä syksynä ruskea versio tuotiin markkinoille osana syksyn meikkikokoelmaa Ladylike. Kun kyselin myyjiltä, kukaan ei osannut kertoa jääkö ruskea 3 Dot vai onko se vain hetken hupia.

Mulla on tämä Clarinsin rajaustussi ruskeana, mustaa en ole testannut.

Rajaustussi on erikoisen muotoinen: kolmipiikkinen pikkuhaarukka jolla on tarkoitus ujuttaa väriä ripsien väleihin mahdollisimman tiiviin rajausviivan aikaansaamiseksi. Tiedättehän ne inhottavat "kaljut" vaalean ihon millit jotka helposti jää ripsirajan ja rajausviivan väliin ja pilaa koko meikin? Kun rajaus alkaa ihan ripsien väleistä, sitä vaaleaa kailjua kaistaletta ei jää. Ripset näyttävät tuuheammilta ja meikki skarpimmalta.

Ruskeasävyisenä rajaus on mustaa pehmeämpi ja luonnollisempi.

Tämä siis teoriassa. Käytännössä asiat eivät aina mene ihan niin sulavasti.

Aluksi kokeilin käyttää tätä rajaustussia samaan tapaan kuin yleensä, rajaamalla ripsirajan päältä - tosin en niinkään vetänyt rajaustussilla ripsirajassa sivusuunnassa vaan töpöttelin alaspäin, yrittäen saada väri ripsien väleihin.


Yläpuolelta töpöttämällä ei onnistu mulla


Jostain syystä ei ihan toiminut. Joko mun hennot ja vaaleat ripset kasvavat liian tiheässä (I wish!) tai ehkä mun tekniikassa oli jotain vikaa mutta tällä tyylillä piikit eivät millään uppoa ripsieni väleihin.

Kokeilin vaihtaa suuntaa.
Eli nostan varovasti yläluomea sormella ja töpöttelen 3 Dot Liner aseenani väriä ripsien väleihin alapuolelta. Tämä tyli toimii mulla paremmin.
3 Dot Liner ei onneksi kirvele silmissä eikä tunnu epämiellyttävältä - oikeastaan ei tunnu ollenkaan. Tosin väri ei tartu kosteaan sisäluomeen vaan vain kuivalle iholle ripsienväleihin.


Rajaaminen ripsien alta tökkimällä on mulle helpompaa
Eli nyt siis käytän tätä kolmipiikkistä rajaustussia tökkien piikit ylöspäin yläripsirajan alapuolelta. Lisäksi olen kokeillut lopuksi vetää tussilla perinteistä viivaa ripsirajan päältä kun halusin hiukan leveämmän ja näyttävämmän rajauksen. Ruskea 3 Dot Liner on tehty keveisiin nudemeikkeihin!


Tässä simppelissä meikissä koko luomella NYX Powder Blush sävyssä Taupe, eräänlainen varjostussävy: harmaan, luumun ja ruskean mattainen sekoitus.
Sisäkulmassa kirkastusta Shiseidon hillityllä valkoisella puuterimaisella korostusvärillä WT 905.

Yläluomen rajauksena ruskea Clarins 3 Dot Liner.
Ensin töpöttelin sitä ripsien alapuolelta ja lopuksi vielä ripsien päältä.Poskipunana ihana, ihana Chanel Ultra Rose.
Kun silmämeikki on niin pliisu, halusin että iho on mahdollisimman heleän ja hehkuvan näköinen. Valoaheijastava, läpikuultava pinkki poskipuna on siihen paras tuote.

Huulipunana Astorin huulitussi Perfect Stay Transferproof Lip Tint & Care sävyssä 150 Bois de Rose, murrettu roosa. Sellainen vain hieman huulten omaa väriä syventävä sävy. Toisessa päässä olevaa väritöntä huulivoidetta voi lisätä tarvittaessa huulille.


Olin etukäteen varma että 3 Dot Liner olisi juuri sellainen rajaustuote johon ihastuisin. Noh, ei käynyt ihan niin. On muutama "mutta".


3 Dot Linerin plussapuolina mm. kaunis ruskea sävy, ei liian punertava.
Tussin piikit eivät raavi ihoa tai herkkää sisäluomea.
Tällä saa tarvittaessa hyvin luonnollisen näköistä, kevyttä korostusta silmiin.
Tuote on vesiliukoinen, helppo puhdistaa eikä ärsytä mun silmiä.

Koostumus sisältää kuulemma ripsiä vahvistavia ainesosia, uuu! Clarinsin sivujen mukaan ripsiä vahvistaa Be Long Lash Complex. Oookkei. En ole ihan varma, onko tätä ripsiä vahvistavaa ainetta koostumuksessa tarpeeksi kaikken muun lisäksi että siitä olisi oikeesti jotain hyötyä. Mutta vahvemmat, pidemmät ripset - edes lupauksen tasolla - kuulostaa hyvältä!

Miinuspuolia on myös.

Ensinnäkin kaikki se tökkiminen ripsien tyveen on työlästä ja vie aikaa. Mikä on tavallaan hullunkurista - piipertää pitkään ja huolella rajausta joka on tuskin näkyvissä.

Piipertäminen on ärsyttävää myös siksi että väri ei aina tartu ihoon. Eikä tässä ole kyse piikeistä jotka eivät meinaa millään upota ripsien väleihin (vaikka siitäkin, se on ärsyttävää!) vaan rajausaineen, itse värimassan, koostumuksesta. Se ei levity tasaisesti! Ja tämä on iso vika nykyajan meikkituotteessa, vieläpä selektiivisen meikkisarjan tuotteessa. Rajauksesta on vaikeaa saada yhtenäistä tasaista viivaa - väri paikoitellen paakkuuntuu, välillä taas ei tartu ihoon ollenkaan.


Olen kokeillut pohjustaa luomen eri tavoilla ja myös kokonaan ilman pohjustusta, paljaalle iholle. Tulokset ovat joka kerta arvaamattomat, tussi saattaa olla ok toisessa silmässä mutta yhtäkkiä kiukuttelee toisessa tai rajaa osan luomesta täydellisesti ja jättää osan värittä. En ymmärrä!


Tämän huomaa hyvin yläpuolen kuvasta missä olen tökkinyt rajausväriä randomisti käden iholle. Osa tökkäyksistä on tummia, väriä irtosi runsaasti (liiankin runsaasti) ja osa hailakoita, väriä on liian vähän.

En tiedä mistä tämä johtuu. Mun tussi on ihan tuore, ostettu alle 2 viikkoa sitten. Piikit ovat siistin näköiset, niissä ei näytä olevan mitään tukkivaa roskaa tai nöyhtää. Ja välillä se piirtää ihan hyvin, välillä taas temppuilee. Joku maanantaikappale? Vai onko se joku tälle rajaustussille ominainen piirre? Mielikuvani Clarinsista on positiivinen ja kokemukseni merkin tuotteista tähän asti hyviä - hmm, ehkä mun 3 Dot on joku oikutteleva hieman viallinen poikkeus? Toivottavasti.

Tai sitten se hiton Be Long Lash Complex laimentaa koostumusta ja saa aineen levittymään huonommin. Ei voi tietää.

Päivän meikin tuotteet.
Vielä yksi miinus tulee vesiliukoisuudesta. 3 Dot Liner on makuuni liiankin vesiliukoinen! Lähtee helposti liukenemaan iholta ihan vedellä, ilman puhdistusainetta. Tavallaan ehkä kätevää mutta kun joka päivä sataa vettä, räntää ja/tai lunta, en uskalla luottaa siihen että rajaukset pysyvät paikoillaan :(

Eli joo, tavallaan tosi kiva idea mutta ottaen kaikki nämä miinuspuolet huomioon, tuskin on ylläri että useimmiten tartun muihin rajaustuotteisiin.

Clarins 3 Dot Liner maksaa n. 29€.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!