6.11.2014

Kimallekakkaa hiuksiin. Kotivärjääjän mietteitä.


Värjäsin eilen taas hiukset Schwartzkopfin kestovärillä, Million Dollar sävyssä 8.0 Illuminated Blonde. Sama väri jota käytin viimeksikin, tykkäsin sen luonnollisen näköisestä tummanvaaleasta sävystä.

Tällä kertaa tein homman itse, uudessa kämpässä on peilikaappi jonka kääntyvät peiliovet mahdollistavat sen että näen pääni joka puolelta. Mistä tulikin mieleen, että miksi ihmeessä niin monessa kylpyhuoneessa, tai usein koko asunnossa, ei ole siihen mahdollisuutta. Jos värjää hiuksia itse, tai edes tekee itselleen kampausta, pään takaosan näkyvyys on olennainen asia. Altaan yläpuolella roikkuva peili on ehkä kaunis mutta kovin käytännöllinen se ei ole! Tai noh, jos on useampi vessa niin ehkä niihin "edustusvessoihin" peilit, muhkeissa raameissa tai ilman, miten vaan. Mutta haluan tietää, miltä takaraivoni näyttää!

En tarkoita että kulkisin ympäri asuntoa peilailemassa itseäni kaikista mahdollisista kulmista päivät pitkät :D Mutta onhan se hyvä vilkaista, mitä pään takaosassa tapahtuu, edes ihmisten ilmoille lähtiessä. Busseissa olen joskus istunut jonkun takana joka ei selvästikään ole kiinnostunut takatukkansa tilasta - tyynyn jäljiltä lintassa olevat hiukset - vaikka kasvoja kehystävät suortuvat oli kammattu ja kasvoilla oli jopa meikkiä. Vain sillä mikä näkyy on väliä :D

Samalla kun levittelin tyvikasvuuni väriä mietin, miksi ihmeessä kosmetiikkafirmat eivät panosta tarpeeksi siihen miltä tämä välivaihe hiuksissa näyttää. Jos en itse olisi suhteellisen kokenut kotivärjääjä, olisin värin levitysvaiheessa usein huolissani tyyliin "öööh, mitä hittoa tästäkin tulee?!!!" Tarkoitan sitä että hiusväri joka on vasta kehittymässä hiuksissa siksi täydelliseksi, kiiltäväksi vaaleaksi, näyttää usein levitysvaiheessa aika hirveältä.

Schwarzkopfin Million Colorin 8.0:n tapauksessa hmm... mieleen tulee vihertävä ripulikakka epämiellyttävä löysä valuva rumanvärinen voimakkaan hajuinen substanssi jota ei tee oikein mieli sivellä tukkaan.

Not feeling pretty...
Kultakimalteinen sellainen! Kimalle näkyy purkin läpi, kuten myös aineen ällö vihreänruskea väri. Oli jännä huomata että tätä kimalletta kertyi kylpyhuoneen lattialle laattojen väliin värin huuhteluvaiheessa kuin kultahiekkaa. Jos tämä kimalle lähtee heti huuhteluvaiheessa pois, mitä järkeä on laittaa sitä hiusvärin sekaan??? Koristeeksi? Onko kimaltava kakka tavallista nätimpi?

Ja toisaalta, jos kimalle ei lähde pesussa pois, jääkö se hiuspohjaani kutisemaan ja pölisemään lakanoille? Hmm... en ole huomannut hiuspohjassani ylimääräistä kimallusta värjäämisen jälkeen joten todennäköisesti kultaus on vain hiusvärimassan koristetta ja huuhtoutuu pesussa pois. Toivottavasti.

Lopulliseen sävyyn olen tyytyväinen, taas kerran. Joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!