3.11.2014

Nyt näen taas meikata!

Syksy ja pimeys. Varmaan kaikki meikkiä käyttävät naiset törmää syksyllä tähän ongelmaan - kun ei luonnonvalossa oikein näe meikata. Ei ole sitä luonnonvaloa tarpeeksi. Kesän myötä valoisien tuntien määrä supistuu, tarpeeksi pohjoiseen kun mennään niin loppuu kokonaan.

Missä sitten meikataan?

Moni varmaan meikkaa vessassa. Ainakin meillä se oli ainut paikka missä peili ja edestäpäin tuleva valo joka ei ole tosin luonnonvaloa nähnytkään yhdistyvät luontevasti. Mutta minä en voi meikata vessassa. Haluan istua alas ja paneutua ilolla minulle rakkaaseen harrastukseen eikä vessassa pystyssä kököttäminen nyt ole yhtään zen :D Sitäpaitsi, eihän meikkejä ja siveltimiä voi pitää kylppärissä, imho, nehän menevät pilalle jatkuvista lämpötilavaihteluista ja kosteudesta. Eikä vessaan voi majoittua kovin pitkäksi aikaa, kanssa-asuja voisi kokea sen tuskaiseksi.

Ja kaiken lisäksi, mulla on meikkipöytä josta tykkään kovasti, jonka laatikoissa on kaikki mun meikit tärkein murto-osa siitä värikosmetiikasta mitä omistan ja jonka ääressä haluan meikata! Olen paljon perkeloinut pimeässä meikkaamisen mahdottomuutta ja nyt viimeistään muuton jälkeen oli itsestäänselvää että tarvitsen meikkipöytäni yhteyteen valoa. ASAP!

Niinpä retkemme Ikeaan tuotti tulosta kahden Hektar-valaisimen (Hektarit n. 15€/kpl + 2 kpl 200 lumenin opaalivalkoista ei-häikäisevää led-lamppua) muodossa. Nämä voidaan kiinnittää hyllyyn tai seinään. Tällä hetkellä ne ovat meikkipöydän sivupeileissä kiinni. Kovin kaunistava lisä vanhaan peilipöytääni nämä tuunaukset eivät ole mutta tarvitsen valoa, minkäs teet. Seinäkiinnitys olisi varmasti parempi ratkaisu mutta A. Hektarit ovat hätäratkaisu kunnes löytyy paremmat/kauniimmat lamput ja B. en ole vielä täysin varma meikkipöydän lopullisesta sijoittamispaikasta enkä siis halua pilata vastamaalattua seinää turhaan.

Mutta pääasia on että näen meikata! Hurraa!
Hektarit kääntyy joten jos esim. peilejä pitää kääntää yms niin lamppujakin voi kääntää parempaan asentoon.
Tästä ihanasta valosta onnellisena turostelin tänään voimakkaan meikin sinisen ja vihreän sävyissä. Meikkiin en ole täysin tyytyväinen, sellainen ulkokulmasta voimakkaampi "siipi" luomivärillä kaipaa tuekseen irtoripsiä, ilman niitä meikin painopisteet eivät ole kohdillaan. Mutta olipa silti kivaa leikkiä värien kanssa!


Koko luomella tummaa mattaa sinistä, luomivärinä Ink Sleekin paletista Ultra Mattes V2.
Silmän sisäkulmassa jäistä helmiäistä vaaleansinistä Diorin paletista Mystic Jade.
Alaluomella Ink ja sen päällä vaalea salaatinvihreä sävy samasta Diorin paletista.
Liikkuvalla luomella hohtavaa luomiväriä Ben Nye LU-19 Peacock Inkin päälle taputeltuna.
Musta kajal ja musta vedenkestävä ripsiväri, yksi kerros vain.

Koska sitä luonnonvaloa ei ole niin meikkikuvatkin on otettu samassa Hektar-lamppujen valossa. Se ei ole onneksi sitä hirveää keltaista hehkulamppuvaloa. Aika lähellä luonnonvaloa kuitenkin. Toisaalta mitä järkeä on edes yrittää ottaa meikkikuvia aidossa luonnonvalossa jos kukaan ei sitä meikkiä muussa kun keinovalossa tule näkemään...

Näillä meikkasin. (Sleekin paletista hajosi kansi, grr!)


Huulikiilto puuttuu ryhmäkuvasta koska oli ehtinyt jo hypätä käsilaukkuun. Lumenen sama vanha neutraali roosa Wild Rose sävyssä 25.

Eilen satoi: lunta - räntää - vettä. Tänään on jo +9°. Loppuviikosta kuulemma pakastuu... Insane. Tyhmän sään päivinä pelastaa mun suosikkihattunen, se on vähän hassu ja juuri siksi siitä tykkäänkin. Ja sen pieni lippa estää sateen valumasta silmään meikkiä sotkemaan :)

Hattusen lisäksi mua ilahduttaa jäätelöt:


Teimme iskun lähimpään CityMarkettiin kun heillä oli nämä herkkujäätelöt tarjouksessa. Mopo lähti käsistä ihan hiukan :D

Missä te meikkaatte kun ulkona on pimeää? Ja mikä auttaa syysvitutukseen kun on vain pimeää, kylmää, ulkona sataa ties mitä eikä tee mieli tulla peiton alta pois?4 kommenttia:

 1. Mulla on BaBylissin valollinen meikkipeili, se ajaa asiansa säällisenä meikkivalona, mutta siinä ei riitä tehot kuvaamiseen. Olenkin joutunut lopettamaan aamuisin meikkien kuvauksen ja pitämään sormet ristissä viikonloppujen vapaapäiviä. Viime lauantaina onnisti (auringonpaistetta ja poutasäätä) sunnuntaina ei (sataa tihuutti, harmaata).

  Meikkipaikkana mulla on makuuhuone sillä vierastan myös kylppäriä meikkauksen mekkana :D. Täytyy laittaa muistiin Ikean valovinkkisi, sillä mullekin kelpaisivat tuollaiset valobonukset tässä harmaudessa...

  Ihana sininen meikki! Onko sulla kertoa jotain ajatusta millä Ben Nyen voisi oikein korvata sillä muut meikin luomivärit löytyvätkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon muutaman kerran miettinyt kaupassa valoilla varustetun meikkipeilin ostamista mutta joko mallikappaleet oli rikki (no light) tai jos toimivat, niin valoteho ei kaupan valaistuksessa vaikuttanut riittävältä... Pitäisi ehkä harkita asiaa uudemman kerran!

   Minusta nuo Ikean led-valot toimivat yllättävänkin hyvin. Nimenomaan valon sävy on hyvä, se ei vääristä meikkien sävyjä.

   Millä Peacockin vois korvata, hmm... mulla ei ole ainuttakaan luomiväriä joka olisi täysin samanlainen. Mutta kokeilin äsken huvikseni kerrostaa käden iholle Sleekin mattapaletin teal-sävyä (joka on sen sinisen Inkin vieressä vasemmassa yläkulmassa) ja sen päälle salaatinvihreää Mystic Jade-paletista. Lopputulos ei ole ihan niin kiiltävä kuin peacock mutta ei kauas heitä!

   Poista
 2. Täälläkin kaivattaisiin lisää valoa… Joku päivä on pakko raahautua tuohon parin kilometrin päähän Ikeaan :D Viime vuonna en saanut sitä aikaiseksi. Ai miten niin saamaton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä toinen saamaton, olohuoneen remppa on nyt kaks viikkoa ollut tauolla :D

   Ja tämä pimeys on masentava :( Hyviä meikkikuvia luonnonvalossa ei pysty ottamaan, sävyt ovat pielessä... Mööh!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!