30.11.2014

Päivävoide couperosaa vastaan Avène Antirougeurs Jour


Ostin vähän aikaa sitten tämän kosteusvoiteen lähinnä Herra Savon herkkää ja helposti punoittavaa ihoa ajatellen mutta näin siinä kävi että nyt se on meidän molempien käytössä.

Kyseessä on ranskalaisen apteekkisarja Avènen Antirougeurs Jour eli Redness-relief moisturizing protecting emulsion SPF 20. Eli suomeksi aurinkosuojalla varustettu voide couperosaiholle, normaalille ja sekaiholle. Kuivaihoisille on vastaava oma voide jota en ole testannut.

Lisäksi Avènen couperosaihon sarjaan Redness-relief kuuluu puhdistusmaito Dermo-cleansing milky fluid, tehotiiviste jatkuvasti punoittaville alueille Redness-relief PLUS sekä rauhoittava naamio Redness-relief Soothing repair mask. Näitäkään en ole kokeillut, tosin se paikallisesti käytettävä tehotiiviste kiinnostaa! Esim. flunssan jälkeen punoittavat nenänpielet voisivat olla sopiva testikohde!Muovituubi on sinetöity, jotenkin tämä on sellainen pieni mutta kiva yksityiskohta.

Minulla on sekaiho joka kuivuu helposti pinnalta, varsinkin kun sää muuttuu kylmemmäksi, lisäksi perinnöllistä taipumusta laajentuneisiin pintaverisuoniin (Herra Savolla sama juttu). Kylmässä nenä ja nenänpielet punoittavat. Halusin kosteusvoiteen päiväkäyttöön joka olisi ei-rasvainen, sisältäisi aurinkosuojan ja suojelisi ihoa. Antirougeurs Jour vaikuttaa sopivalta.

Koostumus on miellyttävä - helposti imeytyvä eikä tule sellaista ällöä tunnetta että iholle olisi levitetty kalvo. Voiteen väri on ihan aavistuksen vihertävään taittuva valkoinen. Iholle ei jää sävyä mutta ehkä tämä erittäin kevyt sävytys kuitenkin hiukan auttaa vähentämään punoitusta.

Voiteessa on hajusteita ja selvästi erottuva tuoksu, haistan sen iholla vielä tunnin päästä levityksestä mutta se ei ärsytä minua. Sellainen perinteinen, hieman puuterinen tuoksu. Herra Savo ei kommentoinut tuoksua mitenkään, ilmeisesti häntäkään se ei häiritse.

Voiteen kevyt koostumus ei tunnu iholla ollenkaan, iho on vain pehmeämmän tuntuinen, ei kiristä mutta ei myöskään kiillä rasvaisena. Ainoastaan jos sitä levittää liikaa, tuntuu kun se ruraantuisi iholla kun sitä hieroo kasvoille. Mulle kävi niin kerran kun hajamielisenä unohdin että olen jo rasvannut nassun ja levitin toisen kerroksen Antirougeurs Jour-päivävoidetta.

Olen käyttänyt meikkipohjana viime aikoina lähes pelkästään mineraalimeikkejä, Bare Mineralsin pohjia Original ja Matte, irtopuuteria Mineral Veil. Ne levittyvät tämän päivävoiteen päälle ongelmitta.

Ranskassa sijaitseva Avène Dermatological Hydrotherapy Center on erikoistunut herkän ihon hoitoon (ja muihin iho-ongelmiin) rauhoittavien lähdevesien avulla. Hoitavia lähteitä on menestyksellä käytetty hyväksi ihonhoidossa jo kahden vuosisadan ajan. Ihoa rauhoittavaa ja ärsytystä vähentävää lähdevettä on Avénen tuotteissakin, myös Antirougeurs Jour sisältää sitä. Lisäksi tässä voiteessa on rautamyrttiuutetta, sen tarkoitus on parantaa pintaverenkiertoa ja vahvistaa pintaverisuonia.

Voide sisältää myös aurinkosuojan, SPF 20. Se on tärkeää, couperosaiho ei tykkää auringon aiheuttamasta punoituksesta! Muina vuodenaikoina käytän korkeampaa suojakerrointa mutta nyt, vuoden pimeimpänä aikana, 20 saa riittää.


Mutta toimiiko se?

Mulla ei onneksi ole selkeää couperosaa kasvoissa. Enkä usko että voide voisi korjata jo pysyvästi laajentuneita verisuonia. (Eikä sellaista edes tässä luvata!) Mutta sanoisin että kyllä se rauhoittaa punoittavaa ihoa jonkin verran. Kerran intouduin puristelemaan nassuni punaisenkirjavaksi (joojoo, tiedän ettei muka saisi) kun luulin että pysyisin päivän kotona mutta sitten pitikin mennä ihmisten ilmoille. Olin että voe %*&*€#!! Levitin tätä kosteusemulsiota kasvoille ilman sen kummempia odotuksia, lähinnä siksi että se oli kätevästi meikkipöydällä. Kun vähän ajan päästä katsoin peiliin, iho oli ihan normaalin näköinen, ei todellakaan sitä punaisenkirjavaa ärtynyttä naamaa mitä odotin. Hmm... En haluaisi hehkuttaa liikaa mutta taidan käyttää tämän loppuun :) Ja ostan Herra Savolle oman tuubin. Ja taidan suositella tätä äidille myös!

Periaatteessa, vaikkei couperosasta oikeesti kärsisikään, tätähän vois kokeilla päivävoiteeksi meikin alle esim. tilanteissa, joissa tietää että joutuu hermoilemaan (vaikkapa häät tai esiintyminen yleisön edessä) tai pikkujoulumeikin alle (alkoholi saa kasvot punoittamaan).

Avène Antirougeurs Jour 40ml apteekista n. 25€.

2 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä postauksesta. Hankin tämän jokin aika sitten punoittavalle naamalleni ja olinkin miettinyt miten hyvin tuote sopii mineraalipuuterin alle. Nyt helteillä on vaikea löytää voide, jossa on riittävä suojakerroin. Tämä ei ihan riitä mutta parempi kuin ei mitään. Onkohan korkeamman suojakertoimen kasvovoiteita olemassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiva kuulla että postauksesta on ollut jotain hyötyä.

   Nyt kesällä olen usein käyttänyt iholla ensin kosteuttavaa ja rauhoittavaa seerumia (It's Skin Lakritsiseerumi tai The Ordinary Buffet) ja siihen päälle laittanut aurinkosuojavoiteen jossa fysikaalinen suoja (Titanium Dioxide ja Zinc Oxide) SPF 50+. Tällä yhdistelmällä tulee tarpeeksi kosteutta iholle ja tärkeä aurinkosuojakin mutta ei tunnu liian raskaalta.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!