22.11.2014

Vihlooko hampaita? Ei enää :)


Tykkään tutkailla apteekkien kosmetiikkahyllyjä, sieltä välillä löytyy hyviä ja tehokkaita tuotteita. Ja välillä ihan helmiä!

Nyt ostin toisen peräkkäisen putkilon samaa hammastahnaa josta haluan kertoa muillekin. Oral-B Professional Sensitivity Shield on mahtava tuote ja on tehnyt elämästäni paremman - tai ainakin miellyttävämmän ja kivuttomamman - poistamalla hampaiden vihlonnan kokonaan!

Vihlonta ilmestyi kuvioihin n. vuosi sitten, jotenkin salakavalasti ja huomaamattani. Kesällä tajusin että varon juomasta kylmää mehua ja jäätelöä katsoessani odotan jo pientä tuikkausta hampaassa. Pikkuhiljaa kipu vaan voimistui ja paheni.

Kävin hammaslääkärissä ja selvisi että ien on yhdessä kohdassa vetäytynyt, todennäköisesti turhan voimakkaan harjaamisen seurauksena,  ja hampaan herkkä osa (kaula?) on paljastunut.  Suojaton hammas ei tykkää mekaanisista ärsykkeistä, kylmän ja kuuman vaihteluista ja oikuttelee.


Hoidoksi suositeltiin kevyempää otetta harjaamiseen ja "herkkishammastahnoja", tosin ei mitään tiettyä tuotetta. Kuulemma hammas rauhoittuu pikkuhiljaa itsestään.

Menin apteekkiin kyselemään tahnaa vihloville hampaille ja selvisi että Oral-B professional Sensitivity Shield on saanut muilta asiakkailta hyvää palautetta. Ostin siis sen. Ja oikeesti, toimii! Vihlonta loppui kuin seinään!

Tämä hammastahna maistuu minusta hyvältä, vähän kuin karkilta, ja on todella miellyttävä käytössä. Mutta pääasia on että kipu on poissa! Käsittääkseni tahna muodostaa hampaiden pinnoille ikään kuin suojaavan kalvon jonka alla herkkä hampaani saa olla rauhassa. Oli miten oli, sen jälkeen kun aloitin tämän hammastahnan käytön, vihlonta loppui. Toki yritän myös harjata hellemmin mutta silti :)

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Tahna maksaa vähän enemmän kuin kauppojen perustahnat, muistaakseni n. 8€ tai vähän alle, mutta minulle siitä on tullut melkeinpä korvaamaton.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!