27.11.2014

Voiko halpa sivellin olla hyvä? Kyllä!


Minulla on paljon meikkisiveltimiä. Osa niistä tuntui ostohetkellä kalliilta, osa hinnaltaan keskitasoa ja osa niistä oli suorastaan halpoja. Minusta hinta ja siveltimen käyttömukavuus ja laatu eivät aina kulje käsi kädessä. Esimerkiksi usein löydän hyvinkin kelvollisia siveltimiä liikkeistä joissa myydään taidetarvikkeita - je ne on usein huomattavasti halvempia kuin "oikeat" meikkisiveltimet. Ja usein lisäksi alennuksessa! Kannattaa aina ratsata maalausosastojen alepöydät :)

Nyt tein löydön Puuilossa - se on sellainen paikallinen kauppa jossa myydään kaikkea lemmikkieläintarvikkeista automaaleihin. Ja myös kaikenlaista piirtämis- ja maalaamiskrääsää. Ja näköjään myös kivantuntuisia keinokuitusiveltimiä 4kpl setissä hintaan 1,90€.Siis kaikki neljä alle 2€!

Varret on mustaksi maalattua puuta, karva keinokuitua, miellyttävän tuntuista, joustavaa ja pitää hyvin muotonsa.

Setissä on kaksi neliskulmaista litteää sivellintä, kokoa 10 ja 6, sekä kaksi pyöreää kapeakärkistä sivellintä, 5 ja 2.

Kymppi on liian iso minulle meikkihommiin mutta voin käyttää sitä maalaamiseen. Litteä neliskulmainen 6 sopii hyvin esim. peiteaineen levitykseen. Ja kapeakärkiset ovat hyviä tarkkuushommiin, esim. eyelinersiveltimiksi. Käytän samanlaisia siveltimiä myös kun piiperrän pienimpiä yksityiskohtia mun akryylivärimaalauksiin.

Tänään jo kokeilin niistä isompaa, nro 5, hyvin pelaa. (Siksi se on kärjestään likainen ryhmäkuvissa.) Tosin tänään tein hyvin maltilliset rajaukset, käytin puuterimaista luomiväriä ja Inglotin Duraline-nestettä joka sitoo luomivärin pigmentin tummaksi ja kestäväksi rajausväriksi.


Aina toitotetaan sitä kuinka laadukkaat siveltimet ovat suorastaan avain kauniiseen meikkiin. Itse olen taipuvainen ajattelemaan että suurimmaksi osaksi lopputulokseen vaikuttaa meikkaajan kyvyt, toki hyvillä työkaluilla on helpompaa saada kaunista jälkeä. Ja hyvä sivellin on sellainen mikä istuu hyvin meikkaajan käteen. Se on niin yksilöllistä, kaikilla on omat mieltymykset. Esimerkiksi kun työskentelin oopperaprojektien maskeeraajana ja maskihuoneessa vertailimme työkavereiden kanssa sivellinsettejämme, kaikilla oli ihan erilaiset työsiveltimet, suosikkisiveltimet, eniten käytösä olevat siveltimet. Sitten ihmeteltiin kuorossa toisillemme että "ai sä käytät tällaista?", "ai sä teet tämän tällä?" :D

Mistä ostatte siveltimenne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!