3.12.2014

Pikkujoulumeikki. Kimaltava vihreä smoky.


Pikkujoulusesonki on täydessä vauhdissa ja sen kunniaksi ajattelin tehdä blogiin juhlavampien meikkien sarjan. Tarkoituksena testata juhlameikkien eri trendejä ja samalla kokeilla erilaisia vaihtoehtoja tehdä meikkejä jotka olisi enemmän bling-bling kuin tämän "aikuisen naisen" arkilook mutta niin että homma silti pysyisi suht. helppona.

Ensimmäisenä vihreäsävyinen kimaltava smoky eye. Juhliessa kaava "tummat silmät + nudet huulet" on kätevä kun voi syödä ja juoda rauhassa eikä tarvitse jatkuvasti korjailla näyttävää huulipunaa. Värikkäät vahvat silmämeikit ovat hauskempia kuin perusmustat smokyt. Ja kaikenlainen kimallus sopii loistavasti pikkujouihin!

Tässä mun versio:


Tein tästä meikistä vähän perusteellisemman sepustuksen koska usein käytän tätä samaa meikkikaavaa. Se sopii moneen silmämuotoon ja on helppo. Eri värejä, vaaleampia tai tummempia sävyjä käyttämällä ja muita elementtejä yhdistelemällä saa joka kerta eri tuloksen. Joten nyt tulee pitempi ohjeistus ja paljon kuvia! Ehkä tästä on jollekin hiukan apua :)

Pohjustin luomet Lumenen silmämeikin pohjustajalla ja puuteroin irtopuuterilla. Käytin meikin päävärinä tummaa, pigmenttistä vihreää luomiväriä jossa on harvakseltaan kimaltavia hiukkasia. Mikä tahansa pigmenttinen vahva sävy käy.

Minulle tärkeä asia silmämeikkiä värkätessä, se minkä teen aina ja ensimmäisenä, on tummimman pisteen paikan määrittäminen. Siitä tulee koko silmämeikin painopiste. Varsinkin tummissa silmämeikeissä on tärkeää löytää tämä alue oikein, muuten meikissä ei ole ryhtiä ja jos huonosti käy, silmämeikistä tulee alaspäin "valuva" ja se taas vanhentaa ja näyttää rumalta.

Useimmiten, myös tässä meikissä, meikin tummin alue on yläluomen ulkokulmassa, lähellä ripsirajaa ja hiukan sen alueen yläpuolella, missä yläluomi ja alaluomi kohtaavat. Aloitan töpsäyttämällä tummaa luomiväriä siihen kohtaan, ihoon jää tumma merkkitäplä.

Aloitan "tummimmasta pisteestä" ja levitän tummaa luomiväriä ensin ulkokulmasta alaluomen ripsirajaa pitkin kohti alaluomen sisäkulmaa.

Sitten levitän samaa tummaa luomiväriä samasta tummimmasta pisteestä häivyttäen ylös- ja ulospäin vähän matkaa (n. 1cm). Ideana on jatkaa alaluomen rajausta ylöspäin. Käytän tähän usein hyvin pienikokoista aitokarvasivellintä. Koko homman tarkoitus on määritellä silmämeikin ulkorajan, sen yli ei tule enää tummaa luomiväriä eikä rajausväriä (jos tummaa tulee rajan yli se alkaa vetämään meikkiä alaspäin!).Aina kannattaa aloittaa meikin "tummimmasta pisteestä" koska näin siihen jää eniten väriä ja luomivärin määrä siveltimessä ja sen myötä värin tummuus vähenee automaattisesti siitä pois liikkuessa  = vähemmän häivytettävää.

Seuraavaksi yläluomi.Taas jälleen kerran aloitan tummimmasta pisteestä silmän ulkokulmassa ja levitän tummaa luomiväriä siitä kohdasta yläluomen ripsirajaa pitkin kohti sisäkulmaa.
Viivasta tulee automaattisesti tummempi ja leveämpi ulkokulmassa ja hiukan haaleampi ja kevyempi sisäkulmaa kohti siirtyessä.Sitten määritellään meikin tumman alueen yläraja. Tässä meikissä se kulkee luomivaossa joten piirrän vielä yhden luomiväriviivan samalla tavalla - alkaen tummimmasta pisteestä ja luomivakoa pitkin kohti liikkuvan luomen sisäkulmaa.

Silmän sisäkulma jää vaaleaksi!

Näin on neljällä luomiväriviivalla hahmoteltu silmämeikin alue. Kaikki viivat lähtevät samasta pisteestä ja kevenevät loppua kohti.
Kerrataanpa:
1. Tummimmasta pisteestä alaluomen ripsirajaa pitkin kohti sisäkulmaa.
2. Pieni "ulkohäntä" eli lyhyt veto tummimmasta pisteestä ylös- ja ulospäin ikään kuin alaluomen rajausviivaa ylöspäin jatkaen.
3. Tummimmasta pisteestä yläluomen ripsirajaa pitkin kohti silmän sisäkulmaa.
4. Tummimmasta pisteestä luomivakoa pitkin kohti liikkuvan luomen sisäkulmaa.

Tummin piste muuttuu kerta kerralta tummemmaksi koska siihen jää eniten luomiväriä joka kerta.Mulla on raskas yläluomi joten luomivakoon levitettyä väriä jää vain vähän näkyville. Se pitää "nostaa", häivyttää ylöspäin luomivaosta. Häivytän ensin puhtaalla siveltimellä ja sitten lisään tarvittaessa muuta häivytysväriä. Käytin tässä meikissä häivytyksessä mattaa taupea. Mikä tahansa matta, ei kovin tumma luomiväri, jolla tulee iholle pehmeä varjo, kelpaa tähän.

Liikkuvan luomen keskelle jää vaalea alue. Häivytin sen rajoja reunoilta sisäänpäin, ettei jää selkeitä reunoja.


Liikkuvan luomen keskusta jää silti vaaleammaksi. Sen voi jättää vaaleaksi tai levittää sille alueelle jotain muuta luomiväriä, vaaleampaa tai tummempaa, samansävyistä tai vastakkaisväriä, kimaltavaa, glitteriä - mitä vaan.

Tässä on muuten syy, miksi aina teen tumman silmämeikin ensin, sitten vasta meikkipohjan ja kaiken muun. Luomivärit, myös laadukkaat ja huolellisesti levitetyt, karisee enemmän tai vähemmän lähes aina. Sotkun siivoaminen on paaaaljon helpompaa ja nopeampaa jos ei tarvitse varoa alla olevaa meikkiä!

Tässä meikissä levitin koko liikkuvalle luomelle kevyesti samaa tummanvihreää luomiväriä.


Rajasin sisäluomet mustalla kajalilla. Ja vahvistin varjostusta levittämällä lisää taupe-sävyä luomivaosta ylöspäin kohti kulmaluuta häivyttäen.Taputtelin liikkuvan luomen keskelle kimaltavaa turkoosia glitteriluomiväriä sormenpäällä.

Nyt kaikki luomivärit ovat paikoillaan ja karisseet luomivärit voi siivota pois. Vanupuikko jossa on hiukan kosteusvoidetta on kätevä siivousväline.

Kun karisseet luomivärit on pyyhitty pois, käyn silmämeikin ulkorajat läpi pullealla aitokarvasiveltimellä häivyttäen. Ensin aina puhtaalla siveltimellä. Silmämeikin ulkoreunan pitää olla sopivan skarppi ja siisti mutta silti pehmeä, hyvin häivytetty.Usein päädyn käyttämään silmämeikin ulkoreunoilla hiukan korostusväriä. Ei mitään vahvasti kimaltavaa tai hileistä, paras tähän hommaan mulle on kevyt puuterimainen tuote joka on vain hiukan vaaleampi kuin ihon sävy ja vain hiukan hohtava. Tällä hetkellä suosikkini on Bare Mineralsin mineraalipohja Original, se hohtaa hillitysti ja on hienojakoinen.

Tässä meikissä levitin pienen määrän BM Original-mineraalimeikkipohjaa hyvin kevyesti pullealla aitokarvasiveltimellä silmien alle sisäkulmasta ulospäin, hiukan kulmaluulle ulkokulmasta sisäänpäin häivyttäen ja kulmakarvojen yläpuolelle. Samaa "korostusväriä" on silmän sisäkulmassa. Voi käyttää sopivan sävyistä luomiväriä, valokynää, puuterimaista korostusväriä - mikä nyt parhaiten sopii ihotyyppiin ja auttaa häivyttämään reunat sotkematta itse silmämeikkiä.

Kun iho silmämeikin ympärillä ja kulmakarvojen ympärillä näyttää tasaiselta ja hiukan vaaleammalta, koko silmämeikki näyttää skarpimmalta ja selkeämmältä.


Kulmissa kynää täyttämässä aukkoja ja Lumenen sävytettyä kulmavahaa. Meikki lähes valmis.
Yläluomelle ripsirajaan tein rajauksen mustalla geelimäisellä Inglotin rajausvärillä. Mustaa ripsiväriä. Valmis!


Halusin pitää silmämeikin kasvojen vahvimpana koristuksena joten poskipunaksi ja huulipunaksi tuli pehmeitä, läpikuultavia roosabeigen sävyjä.Poskipunana Lily Lolo Tickled Pink. Sen beige sävy ei vedä itseensä huomiota.

Huulilla Clarins huulibalsami/huulikiilto Instant Light natural Lip Perfector sävyssä 01.


Jos jaksoit lukea tänne asti, oot ihan sankari! :D

6 kommenttia:

 1. Olet todella havainnollisesti selittänyt varjostustekniikan. Mulla on valitettavan säätämistä aina smokytyyppisen meikin tekeminen, tämä jotenkin avasi koko dilemmaa. Homman voi tehdä helpomminkin..

  Kaunis esimerkkimeikki muuten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihanaa että joku jaksoi lukea mun sepustuksen! :D

   Smokyn voi tehdä monella eri tavalla, tämä oli vain sellainen mitä itse usein käytän. Kun on raskas luomi (ja iän myötä varmasti korostuu vielä) niin silmämeikin ulkorajan ja ulkokulman kanssa pitää olla tarkkana, että meikki pysyy skarpissa linjassa eikä lähde valumaan.

   Poista
 2. Sankari ilmoittautuu kiitosten kera. :)
  Tässä sain ahaa- elämyksen ulkonurkan tummuuden kanssa. Huolellisuus varsinkaan meikkaamisessa ei kuulu vahvuuksiini, mutta tummuutta ulkonurkkaan voin ainakin yrittää. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kiitos itsellesi, ilahduin kommentistasi :)

   Poista
 3. Voi ei, minulta oli jotenkin mennyt tämä loistava selostus aivan ohi, onneksi huomasin sen nyt. Kiitos tosi paljon, ymmärsin tästä nyt vähän paremmin miten saat sen ihanan muodon ja pehmeät häivytykset meikkeihisi. Ulkonurkan tummimman pisteen määrittely oli minulle aivan uutta, ja uskon että se auttaa tosi paljon. Heti huomenna aamulla aion tätä tekniikkaa kokeilla. Kiitos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) ja kiitos itsellesi niin ihanasta kommentista!

   Itselleni tämä meikin tummin piste ja sen löytäminen oikein on tosi tärkeää, se saa koko silmämeikin (ja samalla koko nassun) näyttämään skarpimmalta ja kohottaa. Mä sanoisin että sitä oikeaa kohtaa kannattaa etsiä ajan ja ajatuksen kanssa ja kokeilla rauhassa eri pisteitä, mihin sen haluaa asettaa, mikä näyttää hyvältä. Tässä hommassa pari milliä sinne tai tänne voi ratkaisevasti muuttaa kasvojen ilmettä. Jos tummin piste on liian aikaisin ennen silmän ulkokulmaa eli liian lähellä luomen keskiosaa niin se visuaalisesti kaventaa silmäluomen aluetta eli silmä näyttää pienemmältä, kuin mitä se on. Sitä emme halua! :D Mutta jos tummin piste on liian "ulkona" eli ihan siellä ulko-ulkokulmassa, niin se helposti valahtaa liian alas ja vetää koko silmämeikin alspäin valuvaksi mikä vanhentaa nassua hetkessä (kikkaa käytetään mm. teatterimaskeissa kun pitää nopeasti saada joku näyttämään vanhemmalta). Mutta kun sen löytää oikein, kasvot ikään kuin kohoaa ja kaikki näyttää heti paremmalta! Kyllä sen sitten näkee että tässä se on :)

   Ja jos silmämeikissä on vain vaalea luomiväri (tai ei luomiväriä lainkaan) + rajaus, niin tummin piste on se kohta, jossa on rajausviivan levein ja vahvin kohta.

   Olen tosi iloinen, jos tästä on apua :) heh, voisin jauhaa meikkitekniikoista loputtomiin :D

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!