6.1.2015

Clarins Mineral Loose Powder 01

Ostin Clarinsin irtopuuterin Mineral Loose Powder talven alesta. Puuteri osoittautui jo nyt erittäin hyväksi hankinnaksi ja olen ilomielin käyttänyt sitä joka meikissä ostamisen jälkeen. Nyt tuntuu että osaan jo vähän kertoakin siitä jotakin (ja minulla on kuvia!).
Tässä puuterin raaka-aineluettelo.

Nimestään huolimatta Clarins Mineral Loose Powder ei ole "aito" mineraalipuuteri vaan mineraaleja sisältävä irtopuuteri. Eli mineraalimeikkipuristien on turha innostua tästä tuotteesta. Itse en välitä, käytän sekä mineraalimeikkejä että "tavallisia".

Mikä kiinnosti mua eniten oli pakkauksen lupaama "translucent, radiant finish" sekä lupaus auttaa ehkäisemään ihon kuivumista. Talvella ihoni on pintakuiva ja vaikka Bare Escentualsin aito mineraaliirtopuuteri Mineral Veil onkin minusta täydellinen t-alueen rasvoittuvalle, suurihuokoiselle iholle, kaipasin erilaista irtopuuteria kasvojen kuivemmille alueille, mm. silmien alle. Tiedän että aika yleinen neuvo silmänalusihon puuteroinnin suhteen on "älä!" mutta kun se on vähän niinku välttämätöntä. Tai ainakin mulla peiteaineet kulkeutuu ihon pieniin pintajuonteisiin ellen puuteroi. Ja luomivärit levittyvät paljon helpommin kevyesti puuteroidulla iholla.

Eli tähän tarkoitukseen ostin tämän irtopuuterin eikä mennyt pieleen. Clarinsin puuteri on tehtäväänsä oikeesti oikein hyvä! 

Mutta ensin perustiedot. Mineral Loose Powder on meikin kiinnittämiseen tarkoitettu viimeistelypuuteri eikä siis varsinaisesti peitä mitään. Se on läpikuultava ja purkissa vaalean persikkainen, iholla väritön. Puuteri tuoksuu kevyesti, tuoksu on samanlainen kuin Clarinsin Skin Illusion-meikkivoiteessa, kevyempi vain. Minusta se tuoksuu lumpeenkukilta. Joka tapauksessa, tuoksu on kevyt eikä häiritse. Purkki on nätti, kirkasta paksua muovia, kultakansi (oikeasti muovia, ei metallia) kiiltävä ja sen pintaa voi kätevästi käyttää peilinä. Purkki on valtava! Puuteria on 30 grammaa eli todennäköisesti se kestää käytössä vuosia. Vertailun vuoksi Mineral Veilin Large-koko on 9g.
Kannen alta paljastuu pullea, pehmeä puuterivippa. En juuri käytä omissa meikeissä vippoja, pidän enemmän siveltimistä, mutta testasin tätä ja se on miellyttävän tuntuinen iholla. Ja vipan alla on muovinen ritilä. Kun ritilän nostaa pois, paljastuu muovinen matala kaukalo. Eräänlainen välikansi siis. Olisi suuri kiusaus heittää se pois mutta oikeasti tällä välikannella on tehtävä.
Jos välikannen heittää pois, puuterin määrää ei juuri pysty säätelemään. Välikannen voi nostaa hetkeksi sivuun, siirtää siihen annoksen irtopuuteria (käytin metallista spaattelia) ja asettaa välikannen takaisin paikoilleen.

Sitten ritilä asetetaan takaisin välikannen päälle ja avot - sopiva määrä puuteria on käytössä, loput pysyy nätisti purkissa. Kun vielä asettelee vipan paikoilleen, puuteri ei pölise ympäriinsä vaikka rasiaa kuljettaisi käsilaukussa (jos nyt välttämättä haluaa raahata isoa purkkia mukana).Mineral Loose Powder 01 luonnonvalossa
Minulla on irtopuuterista vaalein sävy 01 (saatavilla on myös 02 ja 03). 01 on ihollani täysin huomaamaton luonnonvalossa. Kuvia varten levitin sitä kädelle runsaasti:


Häivytettynä puuteri lähes katoaa. Siis luonnonvalossa. Ehkä jos oikein tarkkaan katsoo, huomaa kevyttä kuultoa.

Ihmettelin alussa, miksi netissä tätä puuteria on usein moitittu liian kimaltavaksi. Luonnonvalossa en huomannut mitään liiallista kimallusta. Meikkilamppujen valossa asia kirkastui - kirjaimellisesti. Melkein ei uskoisi samaksi puuteriksi :)

Clarins Mineral Loose Powder keinovalossa
Katsokaa näitä kimallehippusia! Sooo pretty! Häivytettynä puuteri edelleen kimaltaa mutta suhteellisen maltillisesti.Ja kun sitä levittää kevyellä kädellä, niinkuin irtopuuteria normaalisti käytän, kasvoilla lopputulos on vain sellainen pehmeä glow, ei mikään glitterinen joulupallo. 
Silti ero lopputuloksessa päivävalossa ja iltavalossa on huomattava!

Clarins MLP päivävalossa
Clarins MLP sähkövalossa
Clarins MLP luonnonvalossa

Clarins MLP luonnonvalossa
Kun asiaa miettii, tämä Clarinsin Mineral Loose Powderin (MLP) käyttäytyminen eri valaistuksessa on todella kätevä juttu. Sehän tarkoittaa että se on päiväaikaan luonnollisen ja huomaamattoman näköinen iholla. Illalla taas, kun aurinko laskee ja sähköt laitetaan päälle, se antaa iholle hiukan extrakuultoa ja kirkastusta. Kimalteen huomaa jos puuteria levittää säästelemättä ja asettuu lampun alle (ja ottaa lähikuvia kasvoista) mutta kokonaisuudessa iho vain näyttää hiukan kuultavammalta. Livenä puuterin kimallusta ei huomaa niin selvästi kuin kuvissa.

Clarins MLP sähkövalossa
Clarins MLP on minusta erittäin kiva vaihtoehto iltameikkiin. Se toimii hyvin myös silmien ympärillä - kiinnittää paikoilleen peiteaineet ja samalla hiukan kirkastaa. Minusta se ei yhtään korosta juonteita, vaikka juuri sitä aluksi pelkäsin. Päinvastoin, kevyt kuulto antaa soft focus-efektin, häivyttää ihon pieniä pintavirheitä ja iho näyttää oikeastaan paremmalta kuin mitä oikeesti on.

Clarins MLP silmänympärysiholla, sähkövalossa
Olen käyttänyt tätä puuteria myös luomivärien häivyttämisessä ja siinäkin kevyt kiilto on hyödyksi, häivyttäminen on helpompaa. En tykkää käyttää kulmaluulla helmiäistä luomiväriä mutta Clarins MLP ei häiritse mua liiallisella kiillolla joten sen kelpuutan myös kulmaluulle.


Tämä puuteri ei häivytä huokosia yhtä hyvin kuin Bare Escentuals Mineral Veil Original (Mineral Veil on toistaiseksi paras puuterituote piilottamaan huokoset, mitä olen löytänyt!) mutta toisaalta, se ei myöskään korosta huokosia. Ja vaikka aluksi käytin t-alueella Mineral Veilia ja muualla kasvoilla Clarinsin Mineral Loose Powderia, nyt jo sudin MLPa huoletta koko kasvoille. Ihoni ei ole talvella niin rasvoittuva kuin normaalisti ja toistaiseksi MLP riittää mulle hyvin pitämään ihon siistinä. Ihosta ei tule täysin mattaa vaan sellainen kuultava, mikä on tosin minusta vain hyvä asia. Suosikkiyhdistelmäni on sekoittaa tippa Clarinsin Skin Illusion-meikkivoidetta ja vähän Clarinsin Beauty Flash Balmia ja levittää hyvin kevyesti kasvoille meikkivoidesiveltimellä ja levittää Mineral Loose Powderia kevyesti päälle isolla puuterisiveltimellä. Ihosta tulee hyvin raikkaan näköinen.

Eli tiivistettynä voin sanoa että tässä on hyvä hinta/laatusuhde (varsinkin nyt kun puuteri on alessa, Sokoksella muistaakseni 29€), toimiva pakkaus ja suuri määrä varsin miellyttävää irtopuuteria. Puuteri ei tunnu kuivattavalta pintakuivalla iholla eikä korosta kuivuutta tai pieniä pintajuonteita. Siinä on hienojakoisia kimallehippusia jotka ovat lähes täysin huomaamattomat luonnonvalossa mutta tulevat selvemmin esille keinotekoisessa valossa (ja ehkä myös auringonpaisteessa, veikkaisin, tosin siitä en osaa varmuudella sanoa kun aurinkoa ei ole paljoa näkynyt).

Kenelle Clarins MLP ei sovi? Jos ihon pitää näyttää täysin ei-meikatulta ja täysin matalta kaikissa mahdollisissa valoissa, tämä irtopuuteri on väärä valinta. Oikukkaat kimallehippuset putkahtavat esille sopivassa valaistuksessa. 

2 kommenttia:

 1. Kiitos paljon tästä blogista! Ostin Clarinsin puuterin Emotionista. Edellisen kerran ostin n. kolme vuotta sitten saman, joten on tosi riittoisa tuote (minulla suht vähässä, "pihissä", käytössä). Eilen mietin, että olisinko ostanut jonkun muun irtopuuterin "halvemmalla", mutta tässä Clarinsin rasiassa on reilu kolme kertaa enemmän (30 g, kun esim. Lumenella vaan 8g). Nyt kun kanta-asiakkaat saa norm. hintaisista tuotteista vielä -20%, päädyin Clarinsiin.
  Yksi juttu, mitä mietin vuosia sitten ja eilenkin myyjän kanssa, on tuo, miksi se ritilä tässä rasiassa tippuu purkkiin. Mutta blogiasi lukemalla tämäkin selvisi, joten kiitos siitä ja hyvää kevättä!
  T. Ylpeä Clarins-puuterin käyttäjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kiitos kommentistasi!
   Tuossa Clarinsin puuterissa on kyllä hinta kohdallaan puuterimäärään nähden, itse puuterikin oikein hyvä. Tuo purkin anatomia ja kaikkien muoviosien tarkoitus oli mullekin aluksi että "ööh?", mutta kun pääsin siitä jyvälle, pakkaus on minusta hyvinkin onnistunut ja toimiva!

   Ihanaa ja aurinkoista kevättä myös sinulle!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!