29.1.2015

Vähän meikkirutiineista, hiukan 90-luvun muisteluja ja alaluomipainotteinen silmämeikki kuparilla ja sinisellä


Kylläpä sitä välillä jämähtää meikkirutiineihin! Selasin meikkikuviani ja lähes kaikissa viimeaikaisissa on samantyylinen meikki (sävyt toki vaihtelee) - yläluomella voimakas eyeliner-rajaus, alaluomella hyvin kevyesti jotakin neutraalia.

Ja mikäs siinä, meikkaan tavallista elämää varten ja tämä yläluomelle painottuva meikkilook on kasvoilleni erittäin sopiva. Vahva yläluomen rajaus visuaalisesti kohottaa silmiä ja laajentaa silmän aluetta kun sen vetää pari millia silmän ulkokulman yli yläviistoon. Vaalea sisäkajal alaluomen ripsirajassa kirkastaa ja laajentaa silmää.

Mutta joskus vuosia sitten suosikkimeikkityylini oli aivan erilainen! Ei ollenkaan selkeitä yläluomen rajauksia, paljon mustaa kajalia ympäri silmää ja tummaksi meikattu alaluomi. Tämä oli 90-luvun loppupuolen look. (Toki 90-luvulla oli paljon erilaisia meikkitrendejä, kuinkas muuten. Kajaalipainotteinen heroin chic oli vain yksi tyyli.)

90-luvun kaunein ja coolein nainen (minun mielestä) oli tietysti Shirley Manson. Hänkään ei kajalia säästellyt.


Tein vaihteeksi taas sellaisen ysärifiilistelymeikin.

Yläluomella on ruskeaa luomiväriä joka hohtelee kuparisena.

Alaluomella ja silmän ulkokulmassa vahvasti tummaa sinistä. Ja keskelle alaluomea levitin vahvasti kirkasta taivaansinistä luomiväriä tummansinisen päälle. Häivyttelin kevyesti silmämeikin ulkoreunoja.

Lisänä mustaa kajalia ja mustaa ripsiväriä.


Valitsin tämän suhteellisen raskaan silmämeikin pariksi nudesävyisen huulipunan, se on MUS Mauve Berry. Ruskehtavaan taittuva nude on sekin ysäriä.

Poskipunakin on nude, Lily Lolo Tickled Pink. En tykkää sekoittaa montaa väriä samaan meikkiin, varsinkin päivämeikkiin. Jotenkin kun silmissä on jo kaksi vahvaa väriä (ja lisäksi vastavärejä) lähes tasavertaisina, halusin pitää kaiken muun rauhallisena.
Tajusin että pidän tästä hiukan synkästä meikkityylistä edelleen! Se on aika dramaattinen ja silmät korostuu tässä meikissä varsin kohtalokkaalla tavalla. (Lisäksi ei tarvitse murehtia tummia silmänalusia, ha!) Sen toki ymmärsin että nykypäivänä mun kasvoille sopii tämän tyylin kesymmät versiot. Enhän halua näyttää siltä että otan heroin chic-tyylin kirjaimellisesti :D

Jos silmämeikki on liian alaluomipainotteinen, kasvot näyttävät väsyneiltä. Tummentamalla yläluomen ulkokulmaa silmämeikin saa kohotettua hieman. Meikkiä keventää sekin että luomiväriessä on väriä ja kevyesti hohtavuutta.


Mitä mieltä alaluomipainotteisesta tummasta silmämeikistä? Vai onko parempi pitää tummat sävyt yläluomella?

2 kommenttia:

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!