11.2.2015

Raskas yläluomi ja varjostukset. Silmät auki!


Olen jo usein maininnut että minulla on niin sanottu "raskas yläluomi" - yläluomen iho laskeutuu liikkuvan luomen päälle silmän ollessa auki ja peittää sen osittain (minun tapauksessa) tai jopa kokonaan.
Syynä voi olla kasvojen luuston ja kudosten rakenne eli tämä ominaisuus voi olla jo ihan nuorella ihmisellä. Tosin useimmille raskas luomi kehittyy iän myötä ja painovoiman vaikutuksesta. Silmänympärysvoiteilla ei ole tähän asiaan mitään vaikutusta. Yleensä jos raskas luomi selvästi häiritsee (ihopoimu saattaa jopa rajoittaa näkökenttää) hoidoksi suositellaan leikkausta. Lievissä tapauksissa botoxista voi olla apua.

Mun silmät ovat eri paria, toisessa raskas luomi-efekti on suhteellisen kevyt ja johtuu juurikin niistä iästä ja painovoimasta, toisessa silmässä taas yläluomessa oleva arpi saa sen laskeutumaan liikkuvan luomen päälle voimakkaammin.

Tietenkin raskas luomi vaikuttaa silmien meikkaamiseen. Ongelma on aika yleinen ja ehkä joku saa tästä mun postauksesta jotain hyödyllistä irti mitä voi soveltaa omissa meikeissään. Tässä postauksessa keskityn lähinnä varjostuksen tärkeyteen. Eli:

Varjostuksen tekeminen, jos sinulla on raskas luomi


Lähtökohta, puhdas, meikitön iho ja pohjustettu (pohjustusvoide + irtopuuteri) silmän yläluomi. Meikkaan yleensä silmät aina ensimmäisinä.

Luomivärien pohjustusaine on hyvin tärkeä, muuten silmämeikki ei oikein pysy kunnolla, luomivärien laadusta (ja hinnasta) huolimatta. Ja itse puuteroin pohjustajan aina vielä irtopuuterilla. Tahmealla pinnalla värit näyttävät intensiivisemmiltä, totta, mutta mulle on tärkeämpää hyvä häivytys ja pysyvyys.

Raskaan luomen meikkaamisessa varjostus on yksi tärkeimpiä meikin osia. Tumma pienentää eli luomalla varjoa pullottavalle luomen osalle tummahkolla mattasävyllä sen saa visuaalisesti huomaamattomammaksi. Silloin itse silmä tulee esille paremmin.

Yleensä neuvotaan että "varjosta levittämällä tummaa mattaväriä luomivakoon". Luomivako on se "taitoskohta" joka erottaa liikkuvan luomen. Eli nyt levitin luomivakoon mattaa ruskeaa luomiväriä ja häivyttelin väriä luomivaossa ulkokulmasta kohti silmän sisäkulmaa. Sitten avaan silmät ja avot! Ta-daa:


Ei mitään eroa "ennen"-kuvaan! Kuten kuvasta näkyy, kaikki mun varjostamiset siellä luomivaossa olivat ihan turhaan. Silmän ollessa auki raskas luomi pitää huolen siitä että mitään ei näy!

Eli tässä tärkein asia mitä haluan sanoa: jos sinulla on raskas luomi, pitää osan ajasta meikata silmät auki ja katse suunnattuna suoraan eteenpäin! Vain silmät auki näkee, miten ylös varjostusta pitää nostaa.

Ei toki tarvitse pitää niitä silmiä täysin auki koko ajan kun tekee näin:

Katse eteenpäin, silmät auki. Sivellin käteen ja siihen pieni määrä sitä luomiväriä, jota aion käyttää varjostuksen tekoon. Sitten piirrän sillä merkin luomen keskikohtaan siihen paikkaan, missä luomea alkaa olla näkyvissä poimun yllä silmän ollessa auki.

Eli näin, ihoon jäi selvä merkki:Ja kun katseen suuntaa alaviistoon, paljastuu koko yläluomi ja sitten vasta näkee, kuinka pielessä se ensimmäinen varjostusyritelmä, tai siis sen paikka, oli:


Koko se vaalean ihon meikkaamaton kaistale luomivaon (= luomivakovarjostuksen) ja piirtämäni merkin välissä jää täysin piiloon silmän ollessa auki. Joten vaikka piirtelisin luomivakoon kuinka hienot varjostukset tahansa, niistä ei ole yhtään hyötyä! Ihan turhaa! Varjostuksen pitää ylettyä piirtämäni merkin kohdalle ja sitä pitää häivyttää vielä sen yli, jotta varjostuksesta olisi mitään vaikutusta silmän ulkonäköön.

< Tässä kuvassa olen nostanut varjostuksen paikkaa niin, että piirtämäni merkki on sulautunut varjostukseen. Tummensin siis luomivaosta ylöspäin kaiken sen, mikä jäi aiemmin valkoiseksi piiloon ihopoimun alle.

Alaluomelle levitin kevyesti samaa luomiväriä mitä käytin varjostuksena.

Kulmaluulla ja silmän sisäkulmassa on vaaleaa mattaa sävyä.

Ero meikkaamattomaan silmään on jo melkoinen!

Tässä meikissä piirsin yläripsien tyveen ohuen utuisen rajauksen tummanharmaalla luomivärillä. Taivutin ripset (teen sen aina, ripsien taivuttaminen visuaalisesti kohottaa silmiä + pidentää ripsiä) ja levitin yhden kerroksen mustaa ripsiväriä.

Erikseen pitää mainita kulmakarvat. Harjasin kulmiin Lumenen kulmavahaa ja täytin aukot Kicksin kulmakynällä. Tuuheat, nyppimättömät ja suhteellisen suorat kulmakarvat ovat muotia mutta minusta hieman kaartuvat ja siistit (mutta ei karvanohuet viivakulmat!) kulmakarvat sopivat raskaille luomille paremmin - selkeä, siisti kaari kohottaa silmää.


Tietenkin pyrin siihen, että silmäni näyttäisivät olevan samaa paria suoraan edestä katsottuna eli toisen silmän varjostusväriä pitää nostaa saman verran. Tässäkin hommassa auttaa se että pidän silmiä auki samalla kun hahmottelen luomelle varjostuksen mallin ja muodon.

Raskas luomi vaikuttaa varjostusten lisäksi rajauksien tekoon ja luomivärien valintaan ja siihen, millaisia koostumuksia ja tuotteita valitsen silmämeikkiin. Voisin kirjoittaa näistä aiheista joskus toiste, muuten postauksesta tulee turhan pitkä teos!


Täysin symmetrisiä silmistäni ei saa, sen verran erilaisia luomet ovat, mutta en ota sitä vakavasti! Tiedän että erään määritelmän mukaan kauneus piilee piirteiden täydellisessä symmetriassa mutta, rehellisesti sanottuna, montako täydellisen symmetristä ihmistä tunnet?  :)

Tiedän kokemuksesta että ihmiset normaalissa kanssakäymisessä eivät juuri ehdi keskittymään muiden ulkonäön pieniin vikoihin kun omissakin on ihan tarpeeksi murehtimista. Tiedän että tututkaan eivät aina huomaa luomieni pientä epäsymmetriaa, edes tutut ammattimeikkaajat eivät tee siitä numeroa, sen verran pikkujuttu se on. Epäsymmetrisyys on helpompi bongata kuvista, ihmisen liikkuessa ja ilmehtiessä pikkuvikoihin harvemmin tulee kiinnitettyä huomiota. Nobody's perfect. Ja mulle sentään kävi hyvin, sain vain pikkuruisen arven yläluomeen eikä edes näkö mennyt! :)

Tässä vielä muutama kuva meikistä:

Lumenen uusi pohjustusvoide CC Blur on toistaiseksi yksi parhaita tuotteita mitä olen löytänyt taikomaan T-alueen laajentuneet huokoset näkymättömiksi.

Poskipäillä mun uusi lemppari-highlighter, BareMinerals Illuminating Mineral Veil.


Varjostin poskilun alta NYXin poskipunasävyllä Taupe. Sekin on yksi mun lempparituote, oikein hyvä kalpean tytön varjostusväri - ei liian tumma eikä ollenkaan oranssi. Olen viime aikoina innostunut taas varjostuksista ja yrittänyt löytää piilossa olevat poskipäät.

Poskipunana IsaDoran kevätsävy 13 Perfect Peach. Love it!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!