24.2.2015

Silmänympärysvoide aurinkosuojalla Light Eyes SPF 30

Apteekkimerkki Isispharma Dermatologie todellakin panostaa auringolta suojautumiseen osana perusihonhoitoa. Olen löytänyt merkiltä ehdottomasti parhaan kasvoille tarkoitetun aurinkosuojavoiteen Ruboril Expert 50+(pitkä hehkutuspostaus täällä). Samalta merkiltä löytyy myös erikseen silmänympärysiholle tarkoitettu voide aurinkosuojalla, SPF 30. Kokeilumielessä ostin senkin.


Isispharma Light Eyes SPF 30 on kevyt, valkoinen voide jota suositellaan levittämään iholle aamuisin ennen auringonvalolle altistumista. En ole kokenut tätä tuotetta erityisen hoitavaksi tai superkosteuttavaksi. Itse käytän yöksi tehokkaampaa, hoitavaa  silmänympärysvoidetta ja vain päiväkäytössä ollut Light Eyes, vaikka onkin kevyt, on riittänyt sellaisenaan.

Itse asiassa pakkauksessa neuvotaan levittämään Light Eyes-voiteen alle hoitava silmänympärysvoide, tätä kikkaa kannattaa kokeilla ainakin jos iho on kuivempi. Eli Light Eyes SPF 30 on tarkoitettu vain päällyskerrokseksi, suojaamaan herkkää silmänympärysihoa auringolta. Joskus koko kasvoille tarkoitetut aurinkosuojat kirvelevät silmissä tai ärsyttävät silmänympärysten ohutta ihoa, ehkäpä tämänkaltaisita nimenomaan silmänympäryksille tarkoitetuista tuotteista on silloin apua.


Pakkauksessa on myös maininta "lightening" eli vaalentava. Ja totta, Light Eyes vaalentaa ihoa hiukan. Efekti on sama kuin monien titanium dioxidia sisältävien aurinkovoiteiden kanssa eli iholle jää ohut valkoinen kerros. Ja vaikka suhteellisen harva haluaa valkaista koko kasvonsa, silmänympärysiholle tästä voiteen vaalentavasta ominaisuudesta voi olla hyötyäkin.

Iholle hierottuna Light Eyes 30 vaalentaa hiukan

Light Eyes ei kuitenkaan korvaa kunnon peiteainetta eli sen vaalentava vaikutus on aika mieto, silminhavaittava mutta ei niin voimakas että tummat silmänaluset peittyisivät. Itse huomaan eron, pientä kirkastusta näkyy iholla selvästi.

Levitän voiteen kevein taputtelevin liikkein sormenpäillä. Koostumus on kevyt ja imeytyy nopeasti, voide ei jätä rasvaista tunnetta iholle. Huom! Jos voidetta levittää liikaa, se alkaa murustella iholla valkoisina hiukkasina! Tämä on todella ärsyttävää. Olen onneksi nopeasti oppinut annostelemaan itselleni sopivan määrän voidetta mutta todellakin, tämän aurinkosuojan kanssa enemmän ei ole parempi!

Tässä vielä INCI.

Apteekissa Light Eyes maksoi n. 19€/15ml. Jos tarvitset nimenomaan silmänympärysiholle tarkoitettua aurinkosuojaa, kannattaa ehkä pitää mielessä tämä vaihtoehto.2 kommenttia:

 1. Kovat mainostekstit pakkauksessa "paraben free, phenoxyethanol free" ja sitten siinä on vielä allergisoivampi methylisothiazolinone. :D Sitä ei suositella iholle jätettäviin tuotteisiin.

  Sori, jos olen vähän pahanilmanlintu. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään soreja, tosi hyvä että kirjoitit tuosta!

   Eli ojasta allikkoon tässä on menty säilöntäaineiden suhteen. Tutut "myrkyt" korvattu toisilla, vaan ei yhtään sen paremmilla. Ja saadaan mainostaa purkin kyljessä ja antaa ymmärtää, että tässä on jotenkin parempi vaihtoehto herkkäihoisille. Kyllä välillä nuo kosmetiikanvalmistajien metkut on niin raivostuttavia! Ite en ole kovin herkkäihoinen niin yleensä luotan, ehkäpä turhankin sinisilmäisesti, että valmistjat pitää huolta tuotteidensa turvallisuudesta. Eli tuo "paraben free, phenoxyethanol free" ei juuri mulle ollut just se tärkein myyntivaltti ja syy, miksi tämän totteen ostin. (Enkä ole tästä voiteesta saanut mitään oireita, onneksi! Tosin se on ollut mulla aika vähällä käytöllä.) Jatkossa yritän pitää silmiä auki methylisothiazolinonen varalta. Googletin ja oikeassa olet, ei oikein tunnu kivalta ajatukselta levittää sitä silmien alle!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!