10.2.2015

Trendikäs alarajaus, heroin chic ja raskaat luomet


Hihi, kylläpäs välillä sattuu osumaan nappiin! Postasin vähän aikaa sitten mun ysärifiilistelymeikistä vahvalla alarajauksella. Ja nyt sitten kauppareissulla nappasin ostoskoriin uusimman Trendi-trendsonin ja kas, vahva alarajaus on muotia ihan virallisestikin!

Alarajaus palasi osana ysärivillitystä. Ja 90-luvulla se oli olennainen osa "heroin chic"-lookkia. Jotenkin kävi niin että 90-luvun aikana superpitkät, yliluonnollisen kauniit, kurvikkaat ja reippaat huippumallit leijonanharja-kiharoineen (Karen Mulder, Cindy Crawford jne) saivat yllättäviä kilpailijoita.Muoti muuttui 90-luvun aikana kasarin power dressing-tyylistä kultanappeineen ja olkatoppauksineen kohti askeettista minimalismia ja tahallisen rähjäistä grungea. Ja liekö syynä 90-luvun talouslama - ehkä supermallien superpalkkoihin ei vain enää ollut yhtä paljon rahaa - tai ehkä kyseessä oli vain oikukkaan muodin ilmavirtojen muutos mutta 90-luvulla muotilehtien palstoille alkoi ilmestyä uudenlaisia malleja - hyvin, hyvin nuoria. Hyvin, hyvin laihoja, kuin ei vielä ihan kehittyneitä.

Nämä uudet tytöt eivät näyttäneet niinkään veistoksellisilta huippumalleilta vaan teinitytöiltä jotka ovat karanneet kotoa ja retkahtaneet kadulla elämisen seurauksena huumeisiin. Ja mahdollisesti tekevät kaikenlaisia temppuja päivittäisen annoksen hankkimiseksi.

Tukka ei ollut enää huolellisesti tupeeratuilla kiharoilla vaan tyyliä "olen pessyt toissapäivänä ehkä", boobseja ei enää kohotettu esille wonderbran avulla vaan pienet rinnat kurkkivat vapaina läpikuultavan vaatteen alta ja meikkinä oli huolettomasti levinnyt kajal ja ehkä vähän huulirasvaa. Oli cool näyttää hikiseltä, hauraalta, kalpealta, laihalta ja vähän niinku heroiiniaddiktilta. Nuori Kate Moss oli tämän uuden mallin mallikuva.

Alarajauksestakin tuli hitti. Siistittynä, vähemmän räjähtäneenä se on näyttävä ja erilainen tapa tuoda silmät esille. Äärimmäisyyksiin vietynä ja turhan "aitona" se näyttää nuhjuiselta ja ööh, päihdeongelmaiselta. Not cool.

Ja nyt alarajaus on muotia taas. Kuten kaikkia trendejä, myös vahvaa alarajausta pitää jokaisen muokata hieman omaan nassuun sopivaksi. Esim. jos ikä on lähempänä neljääkymppiä kuin kahtakymppiä (meikä), tai vain sattuu olemaan rakenteellisesti raskas yläluomi (sekin mulla on) mutta silti haluaa tätä meikkityyliä kokeilla, kannattaa tummentaa alaluomen lisäksi myös yläluomen ulkokulman.

< Kuvassa mustaa kajalia on sisäripsirajoissa ylä- ja alapuolella. Lisäksi yläluomen ulkokulmassa. Ulkokulman tummentaminen kohottaa visuaalisesti silmää.

Trendi suosittelee alarajauksen väriksi sinistä tai luumua. Itse olen oppinut varomaan alaluomella punertavia sävyjä ja punaiseen taittuvia violetteja, ne saattaa näyttää mustelmalta. Tällä hetkellä tykkään eniten sinisistä ja sinivihreistä.

Tummaa luomiväriä alaluomelle ulkokulmasta sisäkulmaan ja myös hiukan uläluomen ulkokulmaan, sen mustalla kajalilla piirretyn tummimman alueen päälle. Näin yläluomen ulkokulma pysyy meikin tummimpana pisteenä ja meikki pysyy silmää kohottavana.

Kröhöm! Kiiltäviä koostumuksia kannattaa toki välttää jos silmän alla on ryppyjä.

Lehdessä neuvottiin levittää yläluomelle vaaleaa mattaa sävyä eikä muuta. Varmaan monelle se onkin passeli tekniikka mutta mun raskaille yläluomille se ei ihan riitä. Tarvitsen kevyttä varjostusta, muuten vaalea luomi jää liian hallitsevaksi. Joku neutraali matta sävy käy, sellainen joka ei varasta huomiota alarajaukselta mutta tekee yläluomelle utuisen varjon.

Tässä meikissä se on vaalea ruskea IsaDoran paletista 60 Nude Essentials. Sitä on koko liikkuvalla luomella ja ylöspäin luomivaon yli häivytettynä.


Ripsien taivuttaminen ja ripsiväri auttavat kohottamaan silmää hiukan lisää.
Valmis!Minusta tämän silmämeikin pariksi sopii parhaiten ohut ja luonnollisen näköinen pohja ja raikkat huulet ja posket. Tässä meikissä huulivärinä mun uusi Goshin huulitussi sävyssä 005 Soft Rose. Poskipunana IsaDoran uusin, 13 Perfect peach.

Kokonassukuvista en millään saanut tarkkoja, teknisiä ongelmia kameran kanssa :(


Huulitussin lisäksi käytin meikissä myös toista uutta tuotetta. Nimittäin olen tutustunut Lumenen uuteen pohjustajaan CC Blur nyt parin näytepussukan verran ja ihastuin siihen niin paljon että piti hankkia oma tuubi! Tämä tekee sen verran hyvää jälkeä mun ongelmaalueille (t-alueen laajentuneet huokoset) että ero on huikea! Jos vain kehtaan postata kuvia ennen (huokoset makrokuvina = horror!) ja jälkeen niin ymmärtäisitte heti, miksi tästä intoilen :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!