26.3.2015

Ihonhoito. Loppuneet suosikit ja uudet korvaajat


Ihonhoitoni on yhtä tehokasta rutiinia ja minusta tässä asiassa rutiini on hyväksi! Pienillä asioilla on suuri merkitys kun niitä tekee säännöllisesti vuosien ajan - en skippaa iltapesuja vaikka mikä olisi. Käytän päivittäin aamuin illoin vaahtoavaa pesuainetta sekä silmänympärysvoidetta. Silmämeikinpoistoainetta iltaisin. Kasvoseerumia kerran vuorokaudessa meikin alle (en oikein pidä kosteusvoiteista, seerumit ovat koostumukseltaan kevyempiä ja raaka-aineiltaan tehokkaampia) + aurinkosuoja päälle. Retinolivoidetta yöksi. Periaatteessa tässä mun koko "ihonhoito-ohjelma" :) (Jota tuunaan olosuhteiden mukaan, esim. lisäämällä kosteuttavan kasvoveden pesun jälkeen jos iho tuntuu kuivalta.) Monimutkaiset rituaalit ihonhoidossa eivät ole minua varten, mitään kovin rönsyilevää ihonhoitosysteemiä ei kiinnostus kestäisi ylläpitää.

Nyt samanaikaisesti loppui kaksi rutiinin kannalta olennaista tuotetta ja hankin molemmille täysin uudet (ainakin mulle), korvaavat tuotteet. Käytän tilaisuutta hyväksi ja kerron vähäsen mun suosikeista.

Loppuneet etualalla:

ACO Face Young ja Bliss Peeling Serum

Käytän kasvojen pesuun vaahtoavia, vedellä huuhdeltavia pesuaineita, mieluiten sellaisia, joissa on happoja. Hapot pesuaineessa ovat hyväksi mun rasvoittuvalle iholle. Olen joskus kuullut että "miks käytät rasvaiselle iholle tarkoitettua pesuainetta, sullahan on hyvä iho?"... Niin noh, juuri siksi että nämä tuotteet auttavat ihoani näyttämään normaalilta eikä rasvaiselta ja epäpuhtauksiin taipuvaiselta! Hapot kuorivat ihoa kemiallisesti eli mun ei tarvitse käyttää erillistä rakeista kuorinta-ainetta (ihoni on herkkä hankaamiselle, mekaaniset kuorinnat ovat usein liian kovakouraisia) ja liuottavat ihotalia huokosista eli iho näyttää kirkkaammalta.

ACO Face Young Puhdistusvaahto
Pidän apteekkisarja ACOn putsareista, niissä on hyvä hinta/laatusuhde ja tuntuvat sopivan iholleni. Edellinen suosikkini oli ACOn Face Young Puhdistusvaahto jossa on vaikuttavana aineena salisyylihappo. Käytin tätä useita puteleita. ACO uudisti ihonhoitotuotteensa hiljattain ja viimeksi kun kävin ostoksilla, piti valita uusi pesuaine.

Ostin putsarin nimeltä Rebalancing Cleansing Foam. Sama konsepti - tuote tulee pumpusta valmiina vaahtona ja huuhdotaan vedellä pois. Soveltuu normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Lactic Acid (maitohappo) ja Glycolic Acid (glykolihappo) tuoteluettelossa. Pesee puhtaaksi eikä iho tunnu kuivalta tämän jälkeen.

Uudet tulokkaat etualalla:ACO Rebalancing cleansing foam ja Philosophy When hope is not enough

Bliss Peeling Groovy Serum
Suosikkini Bliss Peeling Groovy Facial Serum meni sekin loppumaan. (Viimeksi pyörähdyksellä Kicksissä en enää nähnyt tätä myynnissä, onkohan lopetettu kokonaan?) Tämä oli sellainen ihoa kirkastava ja hellävaraisesti ihoa kuoriva seerumi, tehoaineina aminohapot ja C-vitamiini. Peeling Groovyn koostumus on lähes vesimäinen, hyvin kevyesti kosteuttava ja sopii hyvin meikin alle, kunhan muistaa suojautua auringolta.

Sattumoisin samana päivänä kun pumppasin viimeiset pisarat Peeling Groovy-seerumia iholle, törmäsin Sokoksella Philosophyn antioksidanttiseerumiin jolla on hyvin houkutteleva nimi. When hope is not enough.

Philosophy When hope is not enough
Philosophyn seerumin koostumus muistuttaa aloe vera-geeliä (jota seerumi sisältääkin), se on kirkkaanväristä, hiukan tahmeaa geeliä. Seerumi vaikuttaa kosteuttavammalta kuin vaikkapa edeltäjänsä Peeling Groovy mutta ei rasvoita ihoa ollenkaan. Toimii hyvin meikin alla, itse käytän tätä usein mun sävytetyn aurinkosuojan alla antamaan lisäkosteutta.

Nyt olisi kiinnostavaa kuulla, millaisia kokemuksia teillä on kasvoseerumeista? Onko suosikkeja? Onko kokemusta tästä Philosophyn seerumista ja onko siitä ollut ihonhoidossa mitään hyötyä/apua?


2 kommenttia:

 1. Ihoni on siitä kinkkinen, että kaikki tehokkaat tuotteet ovat liian tehokkaita. Iho alkaa nukkaantua ja kuoppa-arvet syvenevät, vaikka ihon sävy noin yleensä kirkastuisikin. Siksi laitoin ahat ja retinolit jäähylle. Antioksidanttiseerumien tehokkuutta taas on vaikea arvioida, kun ne ovat enemmänkin sellaista ennaltaehkäisevää ja auringolta suojaavaa tavaraa. Paula's Choicen kasvovesiäkin olen käyttänyt seerumin tapaan, niissä on paljon antioksidantteja ja sopivat aurinkovoiteen alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle olisi katastrofi jos iho alkaisi kiukuttelemaan retinolista ja hapoista! Sitten joutuisin miettimään koko systeemin ihan uusiksi...
   Tuon Blissin seerumin vaikutus oli kyllä huomattavissa jo noin viikon käytön jälkeen. Teki tosi kirkkaaksi ja läpikuultavaksi ihon! Mut oli aika "hapokas", jos ihossa sattui olemaan skraadu niin saattoi kirvellä... se maistuikin happamalle :)
   Antioksidanttinen kasvovesi vois olla hyvä, tarpeeksi kevyt vaihtoehto kesällä. Kiitos vinkistä!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!