9.3.2015

Kajaanissa. Heikkisen leivokset ja onnistunut kampaamokäynti.


Ihana ja leppoisa naistenpäivän ja tasa-arvoisuuden päivä takanapäin! Olisihan se mukavaa jos joka päivä olisi tasa-arvoisuuden päivä. Että kaikille olisi itsestäänselvyys että naisia - ihmisiä - kuuluu arvostaa ja kunnioittaa ja että huorittelu ja muu naisiin kohdistuva henkinen sekä fyysinen väkivalta eivät missään tilanteessa ole ok, näyttipä kalenteri sitten maaliskuun kahdeksatta tai mitä tahansa päivää.

Itse kävin naistenpäivän alla tapaamassa omaa suosikkinaista numero 1 - olin äidin luona Kajaanissa. Ihailen äitiäni valtavan paljon. Hän on edelleen vahvasti työelämässä, reissaa, kouluttaa. Lisäksi hänellä on aikaa harrastaa kaikkea mahdollista jogasta ja tanssista avantouintiin (siinä muuten yksi juttu johon en itse ikinä pystyisi!).

Vein hänelle lahjaksi löytämäni "ihmevoiteen", Isispharman sävytetyn aurinkosuojavoiteen (linkki postaukseen tässä). Sitä testattiin heti seuraavana päivänä ja ihmeen hyvin se sopii äidinkin iholle. Näytti todella raikkaalta ja luonnolliselta, iho oli tasainen ja luonnollisen matta. Samalla äiti kokeili uutta meikkiä - raikkaita vaaleanpunaisen sävyjä poskiin, huuliin ja luomille yhdistettynä taivaansiniseen alarajaukseen jota häivytettiin yläviistoon. Oli muuten upean näköinen! Kuka sanoo että meikkileikit on vain teineille? :)

Kauniissa meikeissämme kävimme tietenkin kaupungilla ja mm. Heikkisen leipomossa leivoskahveilla. Leipomo- ja kondiittoriliike Pekka Heikkinen & kumpp. Oy on ollut samassa paikassa Kajaanin keskustassa, osoiteessa Välikatu 7, niin kauan kuin muistan. Heillä on kaupungin paras valikoima tuoreita ihania leivoksia! Tällä kertaa minusta lakkaleivos oli ihan hiukan pähkinäleivosta parempi :)

Kajaanissa sain myös vihdoin käytyä kampaajalla.  Hetken mielijohteesta kävelin Prisman yhteydessä olevaan kampaamo Monaan ja sain ajan samalle päivälle. Ja se oli yksi parhaista kampaamoreissuistani!

Tilanne ennen - hamppulatva
Tukkani oli ehtinyt jo kasvaa melko pitkäksi ja oli latvoista aika heikossa kunnossa (2 v. sitten valkaistu ja sävytetty vaaleanpunaiseksi, tätä jatkui puolisen vuotta ja damagea tuli siinä melkoisesti). Halusin vihdoin eroon elottomista latvoista jotka olivat niin huokoisia ja kuivia, ettei niissä pysynyt enää värikään, eikä sävyte.

Kampaajani loihti kuivasta pehkostani vajaassa tunnissa ihanan pitkähkön polkkatukan ja hiuksistani terveen ja elävän näköiset. Hiukset leikattiin kuivina. Minulla on kihara tukka ja kampaajani, ihana Mari, otti sen huomioon. Kiharana tukka on huomattavasti lyhyempi kuin markänä suoraksi kammattuna tai suoristettuna ja joskus mulle on käynyt niin, että märkänä leikattu tukka ponnahti liian lyhkäiseksi kuivuttuaan. Ei tällä kertaa! Kampaaja suoristi tukkani osissa ja vertaili suoraa ja kiharaa osiota että näkisi, minkä verran kiharuus vaikuttaa pituuteen ja vasta sitten leikkasi, juuri sopivasti.

Mama, nämä sopii varmaan sullekin!
Mari oli todella huolellinen ja tarkka, pidin myös siitä että hän kertoi mitä on tekemässä ja näytti minulle työskennellessään useampaan kertaan takaraivoani käsipeilin kautta. Olin hyvin kartalla siitä, mitä pääni takaosassa tapahtui, se oli helpotus. Käsittely tuntui tosi rentouttavalta ja olin nukahtaa :) Välillä juttelimme mm. hiusten hoitotuotteista ja sain häneltä hyviä vinkkejä, otin kuvan tuotesarjasta jota hän minulle suositteli, etten unohda.

Lopputulos on mahtava! Hyvää kuvaa siitä minulla ei vielä ole joten teidän pitää vain uskoa sanaani - hiukset asettuvat muotoonsa pesun jälkeen itsestään, tukka näyttää terveeltä ja kiharat korostuvat kauniisti kun hiukset jaksavat lyhyempinä nyt kihartua voimakkaammin. Polkkamalli näyttää kivalta myös suoristettuna. Maria voin todellakin suositella, hyvää, luontevaa palvelua ja ihan huippujälkeä! Äitikin halusi hänen korttinsa kun näki tämän muodonmuutoksen (meillä on sama hiustenlaatu).

2 kommenttia:

 1. Kuin myös olen kävellyt Prisman yhteydessä olevaan kampaamon hetken mielijohteesta purkkatukkani kanssa ja saanut hyvän palvelun lisäksi loistavan lopputuloksen. Muistan itkun olleen aika lähellä sillä olin muutossa hukannut harjani ja unohtanut kokonaan hiusten hoidon.. Valkoista hamppu sitten leikattiin ja reilusti. Kampaamosta lähdin tangle teezerin ja moroccanoilin kanssa.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh! Se on niin ihanaa kun kävelet kampaamoon sisään ihan hirveän letin kanssa ja tunnin päästä putum! tukka on kuin ihmeen kautta hyvin! :) Oon nyt niin iloinen mun uudesta tukasta :)

   Tuo kampaamo Mona avaa kuulemma uuden toimipisteen Kajaanin keskustaan Prisman liikkeen lisäksi. Toivottavasti työnlaatu pysyy yhtä hyvänä ja asiakkaita riittää. Itse menen mielelläni uudestaan mun kuontalon muodonmuutoksesta vastanneen Marin käsittelyyn :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!