2.3.2015

Viikonloppu Oulussa. Lasaretti, Smaak ja yksi upea suomalainen bändi.

Kävimme viikonloppuna Oulussa hengailemassa ja tapaamassa ystäviä. Ihana pieni retki! Tosin parhaista hetkistä, kuten vaikka sydämellisestä illasta ystävien seurassa juustoja ja punkkua nauttien, ei ole ollenkaan valokuvia :)

Kosmetiikasta otin mukaan vain minimivarustuksen, tuttuja ja luotettavia tuotteita.


Yövyimme hotellissa nimeltä Lasaretti jota voin lämpimästi suositella, se on suosikkini Oulussa. Rakennus on vanha sairaala Merikosken rannalla josta on tehty moderni ja kaunis hotelli. Hotellin vieressä on iso ihana Ainolan puisto ja ikkunoista näkyy jokimaisema. Vastapäisellä rannalla (silta on ihan Lasaretin vieressä) on Oulun suosituin uimaranta.


Puistomaisesta ympäristöstään huolimatta Lasaretti on ihan lähellä ydinkeskustaa, silti rauhallisella paikalla, vähän piilossa baarikatujen melulta. Hotellin vieressä on myös Tietomaa ja Oulun taidemuseo. Iso parkkipaikka on kätevä jos saapuu autolla, kuten me, pysäköinti on ilmainen hotellivieraille. Lasaretissa on uima-allas, kuntosali ja sauna ja sen ravintola kuuluu Oulun parhaisiin (myös aamupala on tosi hyvä!). Lisäksi hotellilla on joutsenmerkki eli se on sitoutunut ympäristöystävällisiin toimintatapoihin.


Lasaretissa kuulemma joskus kummittelee, itse en ole koskaan kuullut enkä nähnyt siellä ainuttakaan kummitusta :) Höh!

Kaiken yleisen hengailun lisäksi harrastimme hiukan shoppailua. Ostin laukun, Herra Savo bootsit ja auton.


Halusin löytää nahkalaukun pitkällä olkahihnalla (myynnissä oli paljon lyhythihnaisia laukkusia jotka sujahtavat kainaloon, ilmeisesti tämä tyyli on muotia - taas!) joka olisi sopiva arkikäyttöön mutta kuitenkin pienikokoinen ja siro. Yritän opetella pois tavasta raahata kaikkea mahdollista tarpeellista ja tarpeetonta mukanani. Ja lisäksi halusin värikkään laukun, ei esim. mustaa, ruskeaa, harmaata tai nudea.

Päädyin tähän malliin, se täytti kaikki vaatimukset! Värinä chartreuse, sellainen kaunis ja hiukan omituinen sekoitus salaatinvihreää ja keltaista, kullanvärisillä yksityiskohdilla. Minua vähän ällöttää kun laukuissa on logoja mutta tämän merkki - Smaak - on sen verran tuntematon ja jotenkin hurmaavan omituinen, ettei haittaa :) Lisäksi Smaak muistuttaa mua Amsterdamista joka on yksi minun suosikkikaupunkeja :)


Ja nyt minulla on myös Bohemikan levy, Sylfide! Alunperin kuulin bändistä "sisäpiirin kautta", ystäväni Eeva-Maria Kauniskangas on bändin laulaja ja on kirjoittanut tekstit moniin heidän biiseihin (ja useassa biisissä myös osakirjoittanut musiikin). Menin pahaa-aavistamattomana Bohemikan keikalle Helsingissä viime vuonna ja ihastuin täysin heidän omaperäiseen tyyliin, musiikkiin ja runollisiin sanoituksiin! Ei mulla ollut aavistustakaan että kyseessä on niin hieno bändi ja että ystäväni on niin huikea laulaja!

Minusta Bohemika oli aivan upea livenä, viulu ja flamenco-vaikutteet, lumoava ääni ja niin kaunis Eeva-Maria joka välillä näyttää lintumaisen hauraalta ja yhtäkkiä taas hurjalta upealta noidalta esiintyessään.

Näin kirjoitti Soundi 1/2015:
"Oululainen poppoo lyö ällikällä, sillä tällaista musiikkia ei taatusti ole tehnyt kukaan ainakaan täälläpäin. Ehkä 1970-luvulla parhaiden taistolaislaulujen rytmittelyt olivat jotakin tähän suuntaan, mutta Bohemika jättää historiaan aivan omanlaisensa jäljen.

Yhtyeen monipuolinen keitos yhdistelee flamencoa, lattaria, iskelmää ja poppia. Rock on virkistävästi vain pieni lisämauste. Sähkökitarat eivät liikaa räyhää, vaan sointi perustuu viuluihin, pystybassoon, pianoon ja akustisiin sekä flamencokitaroihin.
Kaiken kruunaa Eeva-Maria Kauniskankaan voimakas, eloisa ja ennen kaikkea eläytyvän mestarillinen laulu. Hänen omaperäinen artikulaationsa muistuttaa paikoin Maritta Kuulaa. On hirvittävä vääryys, jos tuollainen lahjakkuus ei pääse laajempaan tietoisuuteen.
Huikean teatraalista ja hiukan taiteellistakin on Bohemikan meininki. Tasokkaasta ja vaihtelevasta sävellystyöstä vastaa Kristian Kokko enimmäkseen yksin, osin Kauniskankaan kanssa. Tekstien unenomainen ja täydellisesti musiikkiin sopiva maailma on Kauniskankaan kynästä."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!