28.4.2015

Meikkivoidetestailuja-2. MUS CC-Foundation Fair ja Light


Seikkailuni täydellistä meikkivoidetta etsiessä jatkuvat!
Täydellinen tässä tapauksessa olisi sellainen, joka näyttää iholla superluonnolliselta, ei ole liian peittävä koska pidän siitä että iho kuultaa kevyen meikkikerroksen alta, häivyttää ihon pieniä virheitä, ei korosta huokosia vaan häivyttää niitä, ei näytä rasvaiselta, ei tunnu tukahduttavalta kalvolta iholla, ei tuoksu kovin vahvalle ja, mikäli suinkin mahdollista, sisältää aurinkosuojan. Ihoni on suht. hyvässä kunnossa mitä värivirheisiin tulee, rasvoittuva sekaiho. Ongelmana lähinnä laajentuneet huokoset T-alueella. Haastetta lisää tuo vaalea ihonsävy.


Viime kerran kokemukseni kiinteistä meikkivoiteista (tässä raportti ja muutamia hirrrveän epäimartelevia kuvia) olivat lähinnä epic fail joten päätin siirtyä perinteisempiin, voidemaisiin ja nestemäisiin koostumuksiin. Minulle on kehuttu MUSin CC-meikkivoidetta joten päätin seuraavaksi kokeilla sitä.

Ainakin pakkauksen teksti kuulostaa uskomattoman hyvältä: "CC - color correction is a makeup base, foundation and a moisturizer... The thin and non-greasy texture gives the skin an ultra-velvety finish and a good coverage. The formula also contains light-diffusing soft focus pigments that conceal blemishes. SPF 30." Ooh!
valoataittavia soft focus-hiukkasia, samettista pintaa ja korkea SPF! OMG! Kuulostaa mahtavalta!


Itse tuubikin on tyylikäs, käytännöllinen ja hygieninen. 30 ml meikkivoidesäiliö ja kätevä pumppunokka josta tulee kerralla suhteellisen vähän tuotetta, mikä on minusta hyvä asia. En tykkää siitä jos puteli sylkee kerralla liikaa.

Yhteensä on vain neljä sävyä mutta color correcting-koostumus ilmeisesti sopeutuu kantajansa ihonsävyyn ja siksi yksi sama sävy käy monelle. Tai niin kai on ideana. Tartuin ekana vaaleimpaan sävyyn Fair. Valitettavasti mulle Fair oli liiankin vaalea. Oho! Sellaista ei kovin usein tapahdu!

Fair on todella-todella vaalea. Ja kellertävä sävyltään. Vertailun vuoksi vasemmalla MUS CC Fair ja oikealla Lumenen paljon kehuttu CC-voide vaaleimmassa sävyssä Light. Itse asiassa musta tuo Lumenen CC-voide on koostumukseltaan ihan ok ja pystyn käyttämään sen Light-sävyä, vaikka se onkin minulle hiukan liian tumma. (Miksei Lumenella ole tästä vähän vaaleampaa sävyä?!)


Tämä MUSin CC-voiteen kellertävä pohjasävy taittaa todella tehokkaasti ihon punakkuutta mikä yhdistettynä sen vaaleuteen ja meikkivoiteen yllättävään peittävyyteen oli mun tapauksessa lähes geisha-look. En halua olla geisha joten Fair-nassuni päätyi pesulle ja testasin seuraavaksi sävyä Light.


MUS CC Light olikin jo huomattavasti tummempi sävy. Lähempänä Lumenen CC-voiteen sävyä - ja minulle hiukan liian tumma. Jokin välisävy näitten kahden MUSin sävyjen välistä olisi ihan täydellinen! Nyt Fair on tosi vaalea, Light jo liian tumma.


Koko kasvoille levitettynä Light kuitenkin näyttää suht. luonnolliselta:


Levitin suosikkityylilläni eli kostealla Beautyblenderilla. Kaula jää vaaleammaksi mutta niin se jää mulla aina, kaulan iho leuan alla on kehon vaalein osa muutenkin, sitä joutuu aina tuunaamaan aurinkopuuterin tai vastaavan kanssa. Light-sävy lämmittää ihonsävyäni asteen verran mutta ei ole silti liian feikin näköinen, olen käyttänyt sitä useampana päivänä eikä kukaan huomautellut että kasvot olisivat eri väriä muun kanssa. Muutenkin kokemukseni tästä CC-meikkivoiteesta on lähinnä positiivinen.

MUS CC-meikkivoide aika lailla pitää antamansa lupaukset. Se näyttää iholla melko mattaiselta, on paljon mattaisempi kuin esim. Lumenen CC-voide. En koe että puuterointi olisi välttämätön. Tosin jos edessä on pitkä päivä, puuteroin kevyesti T-alueen kaiken varalta. Pohja on pysynyt siistinä koko päivän ilman lisäkorjailuja/-puuterointeja. Meikki ei kuitenkaan näytä liian mattaiselta ja kuivalta kasvoilla. En itse käyttänyt alla mitään pohjustusta tai edes kosteusvoidetta mutta jos iho on kuivempi, kerros kosteusvoidetta tämän alle on varmasti tarpeen.

Pääongelmaani, laajentuneita ihohuokosia, tämä meikkivoide ei sentään tuonut korostetusti esille, vaikka ei nyt ihan häivyttänytkään. Plussaa myös siitä että tämä ei vajoa huokosiin päivän mittaan.

CC-meikkivoide peittää olematta kuitenkaan liian paksun tuntuinen iholla. Ainakin punaisemmat kohdat tasoittuivat tällä tosi hyvin. Peittävyys on mielestäni medium+ ja kerrostamalla korkeampikin. Meikkivoidetta pystyy tarvittaessa hyvin kerrostamaan ja levittämään paikallisesti, esim. näpyn päälle, samaan tyyliin kuin peiteainetta. En tarvinnut tämän lisäksi erillistä peiteainetta näppylöille. Paitsi silmien alle MUSin CC-meikkivoide on minulle liikaa! Hieman liian paksu, hieman liian kuiva silmänalusiholla (käytin toki alla silmänympärysvoidetta!).

Kaiken kaikkiaan tämä oli minusta, meikkivoidekammoisesta ihmisestä, ihan kiva meikkivoide. Mun makuun ja mun tarpeisiin vähän turhan peittävä. Valoa taittavaa, kuultavaa efektiä olisin halunnut lisää. Käyttäisin tätä meikkivoidetta mielelläni silloin kun tarvitsee peittävää, hyvin pysyvää ja siistiä mattaista pintaa. Korkea SPF on iso plussa. Lisäksi tämä näyttää hyvältä valokuvissa, iho näyttää tosi tasaiselta. Ja jos on ihan Lumikki ihonsävyltään niin kannattaa katsastaa se vaalein sävy Fair!

Hinta on n. 38€/30ml

2 kommenttia:

  1. Herranjumala tuo Fair on saatava! Ei se satu olemaan sulla vielä jemmoissa lähössä kiertoon? O:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Nanna :) Valitettavasti mun Fair ei oo kaupan. Mut kannattaa ehdottomasti katsastaa se jos etsit hyvin vaaleaa meikkivoidetta! Oon kuullut huhun että MUS on aikeissa päivittää tuon CC-meikkivoiteen sävyjä ja ehkä laajentaa sävyvalikoimaa, toivottavasti Fair jää silti myyntiin.

      Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!