16.4.2015

Meikkivoidetestailuja. Make Up Storen kiinteät meikkipohjat. Uusi Cream-to-powder ja uudistettu Studio Foundation.


Tässä postauksessa tulee olemaan paljon tosi epäesteettisiä nassulähikuvia joten pyydän etukäteen anteeksi. Meikkivoiteiden testailu on rankkaa hommaa ja ainakin ajoittain kaikkea muuta kuin nättiä katseltavaa!

Olen jo kertonut että meikkivoide ei ole mun rakkain meikkituote noin yleensä. Jotain suosikkeja kuitenkin löytyy. Mulla on sekaiho jossa T-alue rasvoittuu ja kiiltää jonkin verran. Suurin ongelma on T-alueen huokoset ja muutama satunnainen näppylä. Pidän meikkivoiteista jotka ovat keveitä, ohuita ja notkeasti liukuvat iholle huokosten ja pikkujuonteiden yli, eivät korosta vaan häivyttävät pinnan epätasaisuuksia. Peittävistä tuotteista en välitä, minusta on kivaa etä iho kuultaa kevyen meikkikerroksen alta. Mieluummin peitän näppylöitä paikallisesti peiteaineella kuin pidän peittävää meikkivoidekerrosta koko kasvoilla. SPF on minulle tärkeää eli jos meikkivoiteessa ei ole suhteellisen korkeaa suojakerrointa, sitä on pystyttävä käyttämään aurinkosuojan sisältävän kasvovoiteen päällä. Ja pidän luonnolisen näköisestä, hiukan kuultavasta pinnasta, en rasvaisenkiiltävästä enkä umpimattaisesta. Eli yleensä valintani on nestemäinen koostumus. Nyt kuitenkin valitsin uteliaisuuttani testiin kaksi kiinteää meikkivoidetta.

Molemmat ovat Make Up Storen ja kummastakin mulla oli näyte joka riitti pariin kokeilukertaan. Olen vaalea joten valitsin vaaleimmat saatavilla olleet sävyt.


Make Up Store elää mullistuksen aikoja. Tuotteissa tapahtuu paljon uudistuksia, pakkaukset muuttuvat tutuista pyöreistä napeista neliskulmaisiksi, koostumuksia päivitetään ja tulee uusia tuotteita.

MUS studio foundation
MUS studio foundation
MUSin suosittu kiinteä meikkivoide Studio Foundation on aikaisemmin ollut pyöreässä napissa. Uusi pakkaus on litteä neliskulmainen rasia jossa kannessa peili.


Pakkaus lupaa kevyttä tekstuuria ja virheetöntä peittävyyttä. Kuvassa pakkaus jossa näkyy myös raaka-aineluettelo:


Vanhan Studio foundationin INCI on erilainen:
Petrolatum, Octyldodecanol, Caprylic/Capric Triglyceride, Talc, Cyclopentasiloxane, Ricinus Communic (Castor) Seed Oil, Cyclohexasiloxane, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Methyl Methacrylate / Glycol Dimethacrylate Crosspolymer, Copernica Cerifera (Carnauba) Wax, Ozokerite, Microcrystalline Wax (Cera Microcristallina), Tocopheryl Acetate, Stearalkonium Hectorite, Propylene Carbonate, Stearoxy Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Propylparaben, Iron Oxide (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).

Vaalein sävy on nimeltään Ultra ja mielestäni se vois olla vaaleampikin, vai mitä? Itse asiassa minusta se vaikutti pelottavan tummalta ja epäilyttävän keltaiselta.


Meikkivoiteessa ei ole lainkaan aurinkosuojaa joten levitin korkean suojakertoimen sisältävän kasvovoiteen päälle. Pelkäsin että meikkivoide olisi paksun tuntuinen iholla joten levitysvälineenä käytin kosteaa Beauty Blender-meikkisientä, sillä yleensä onnistun saamaan tarpeeksi ohuen pinnan. Tällainen siitä tuli:


Yllätyin kun meikkivoide ei ollutkaan niin peittävä mitä pelkäsin luulin. Sävykin tuntui mukaantuvan ihoni sävyyn kun meikkivoiteen levitti ohueksi kerrokseksi. Ja vaikka se aluksi vaikutti kummallisen keltaiselta, itse asiassa keltainen sävy olikin etu: meikkivoide toimi ikään kuin CC (color correcting) voiteena  - lämmin keltainen sävy, ohuenakin kerroksena, taittoi punertavia vivahteita ihossa.


Ohut kerros ei peittänyt näppylöitä. (Kuin tilauksesta, meikkivoidekokeilujeni aikana ihoni kukki enemmän kuin pitkään aikaan, johtunee kuukautiskierrosta.) Huomasin että Studio Foundationia pystyy käyttämään peiteaineen tavoin lisäpeittoa kaipaaviin kohtiin ja kevyesti kerrostamaan jotta pinnasta saa peittävämmän.

Lopputulos ei mielestäni kaivannut puuterointia, iho ei kiiltänyt rasvaisena. Noh, luonnollisen mattaa pintaahan luvattiin jo pakkauksen tekstissäkin! Mun makuun lopputulos oli hiukan liiankin matta, tässä tuotteessa ei ole mukana valoa taittavia hiukkasia eikä se "valaise" kasvoja. Sellainen hiukan kostea glow josta pidän, se puuttuu kokonaan. Ja musta sellainen kuultava koostumus on mattaista armeliaampi ihon pikkuvirheille. Studio Foundation ei nyt ollut hirvein mahdollinen mun T-alueen laajentuneille huokosille mutta ei myöskään häivyttänyt niitä. Ja silmien alle se on minulle aivan liian paksu. Itse asiassa myös koko kasvoille käytettynä Studio Foundation on makuuni liian paksu, ehkäpä sen sisältämän talkin vuoksi. Ilman puuterointia saattaa myös kulkeutua juonteisiin. Mutta kun lopulta puuteroin (käytin MUFEn HD-irtopuuteria), pinta muuttui makuuni liian tunkkaisen näköiseksi, liian mataksi. En halunnut pitää sitä enää ja pesin kasvot.

Loppupäätelmä: ei päässyt suosikiksi meikkivoiteena mutta voisin hyvin käyttää peiteaineena, kunhan ei silmien alla. Sävy Ultra taittaa hyvin punoitusta.
Kenelle suosittelisin: jollekin joka pitää keskitason peittävyydestä (peittävyyttä voi lisätä tarvittaessa) ja pinnasta joka on enemmän matta kuin kuultava.
Kenelle en suosittelisi: aikuiselle iholle joka kaipaa kosteuttavaa ja ihon kuultoa lisäävää meikkipohjaa ja tarvitsee meikkivoiteen joka ei korosta juonteita ja huokosia.


Yksi MUSin uutuus on kiinteässä muodossa oleva Cream-to-powder joka on nimensä mukaisesti meikkivoidepuuteri, kiinteä meikkivoide joka muuttuu puuterimaiseksi. Pakkaus tässä on samanlainen kuin uudistuneessa Studio foundationissa. Vaalein sävy Almond on huomattavasti vaaleampi kuin Studio foundationin vaalein, Ultra. Katsokaa vaikka:Tässä näkyy tuotteen INCI:


Tässäkin on talkkia, vieläpä raaka-aineluettelosta päätellen aika reippaasti. Swatchia tehdessäni jo huomasin että cream-to-powder on studiota kuivempi ja puuterisempi. O-ou.
Otin voidetta pienen nokareen sormella ja levitin kämmenelle, alkuun se oli todella voidemaisen tuntuinen ja liukui iholle. Mutta koostumus muuttui nopeasti puuterimaiseksi ja levitys jotenkin jämähti.
Meikin alle levitin kosteusvoiteen jossa on korkea SPF.
Cream-to-powderia yritin levittää kasvoille ensin sormin. Ei toiminut ollenkaan. Sitten kokeilin meikkivoidesiveltimellä. Käytin duofibre-sivellintä jolla yleensä saa hankalat, iholle nopeasti jämähtävät meikkivoiteet levitettyä nopeasti ja saumattomasti. Niin, siis ainakin nestemäiset meikkivoiteet. Tuli ilmi että cream-to-powderin nopeasti puuterisoituva koostumus oli hennolle siveltimelle liikaa - harjakset eivät jaksaneet siirtää pigmenttiä iholla, se oli kuin yrittäisi hämmentää betonia linnun sulalla. Lopputuloksesta tuli ihan hirveä.


Katala meikki kerääntyi kaikkiin mahdollisiin koloihin ja toi esille kraatterit joiden olemassaolosta mulla ei ollut aavistustakaan! Ja rehellisesti sanottuna en olisi halunnut tietää! Myös kaikki mahdolliset juonteet korostui kymmenkertaisina. 10 vuotta vanhempi hetkessä, ole hyvä. Ei helvetti!


Tilanne piti pelastaa. Kävin kasvot läpi uudestaan, tällä kertaa kostealla Beauty Blenderillä. En lisännyt meikkivoidetta vaan yritin levitellä iholla jo olevat meikit tasaisemmiksi:


Kostea Beauty Blender auttoi vain hiukan. C-t-p kerääntyi itsepintaisesti ihon epätasaisuuksiin. Mikä ärsyttävintä, C-t-p löysi kyllä joka ikisen huokosen ja juonteenja korosti niitä viimeisen päälle mutta ei silti peittänyt kunnolla. Yksi ohut kerros on aika läpikuultava ja kun yritin levittää ongelma-alueille toisen kerroksen ainetta, se vain kökkööntyi lisää. Nimittäin eka kerros oli jo kuivunut puuteriksi. Jos olet koskaan yrittänyt levittää paksua peitevoidetta paksun puuterikerroksen päälle, ymmärrät miten turhauttavaa tämä oli! Pesin kasvot samantien. Cream-to-powder ei toimi mulla koko kasvojen meikkivoiteena, ei sitten millään.

Yllättävää kyllä, löysin tälle kuitenkin käyttötarkoituksen. Nimittäin kun olin siirtynyt meikkivoidekokeiluissani eteenpäin, eräs liian rasvainen meikkivoide liukeni päivän mittaan kasvoilta jättäen nenänpielet kiiltäviksi ja punertaviksi. Tämä oli cream-to-powderin tähtihetki! Sillä meikin korjailu sujui todella helposti - taputtelin pienen määrän sormenpäällä ongelma-alueelle ja tadaa! C-t-p peitti ihan sopivasti ja iho oli samantien matta.

Loppupäätelmä: ei sovi iholleni.
Kenelle suosittelisin: kunnolla rasvaiselle iholle, jollekin joka haluaa hyvin mattaa pintaa mutta ei juuri kaipaa peittävyyttä. Ihmiselle joka kaipaa tuotetta jolla korjailla meikkiä päivän mittaan. Ja ehkäpä jonnekin erittäin kuumaan ja kosteaan ilmastoon, missä meikkivoiteen puterisuus olisi etu.
Kenelle en suosittelisi: normaalille tai kuivalle iholle tai edes sekaiholle. Iholle jossa on ongelmana laajentuneet huokoset tai juonteita.

Lisäys: kuulin että kuivaihoinen kaverini käyttää Cream-to-powderia meikkipohjana ja on oikein tyytyväinen lopputulokseen. Hänellä on kuiva mutta sileä iho ja pienen pienet, tuskin havaittavat huokoset. Eli kyllä tämä sopii sittenkin kuivalle iholle, kunhan pohjustaa hyvällä kosteusvoiteella ja kunhan ihon pinta on tasainen ja sileä!

Seuraavaksi testiin jotain notkeampaa ja kuultavampaa!

Oletko kokeillut MUSin Studio Foundationia? Vanhaa vai uutta versiota? Kummasta tykkäät enemmän? Millaisesta meikkivoiteesta pidät?

2 kommenttia:

 1. Iso Kiitos palstasta ja arvosteluista, säästin taas rahaa ja aikaa samalla :) Jatka samaan malliin ♡ Auringoista syksyä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kivaa jos tästä postauksesta on ollut hyötyä! Ainahan nämä meikkien testailut on arpapeliä, mikä toimii kaverilla, ei välttämättä toimi omassa nassussa jne. Mutta yritän blogissa kuvailla omia meikkikokemuksia niin rehellisesti ja perusteellisesti kuin osaan :)

   Ihanaa syksyä sinullekin!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!