3.4.2015

Tipu-tipu-tipunen!


Hyvää pääsiäistä!

Ainakin täälläpäin tilanne ikkunan takana ei ole tippaakaan keväinen, lunta, räntää ja loskaa. Haikein mielin muistelen erästä vuosientakaista matkaa Firenzeen pääsiäisaikaan - paahtava aurinko, vihreät puistot ja puissa kypsyvät sitrukset. Noh, meillä piisaa mäntyjä ja lunta...


En perusta pääsiästeemaisesta krääsästä mutta pidän kukista. Värikkäät kukkakimput nostavat räntäsateen kasteleman mielialaa.


Kukkasista tuli idea tähän kirkkaanväriseen meikkiinkin. Keltainen on haastava väri mutta pääsiäisenä ehkä ajankohtaisempi kuin milloinkaan kaikkien tipujen ja karkkien keskellä.


Meikkikaava on aika yksinkeratinen - mattaa keltaista koko yläluomella, häivyttelin sitä Clarinsin nudella mattaluomivärillä. Keltainen on Sleekin mattaluomivärien paletista i Divine Ultra Mattes V1 Brights, sen nimi on Bamm! ja se on kirkas, täysin matta ja pigmenttinen.


Keskellä liikkuvaa luomea kirkkaankeltaista metallinhohtoista luomiväriä (Ben Nye) antamassa meikille kolmiulotteisuutta.
Silmän sisäkulmassa lähes valkoista kullanhohtoista luomiväriä (Dior) kirkastamassa.
Ulkokulmassa mattaa vihreää ja turkoosinsinistä samasta Sleekin paletista.

Yläluomen rajasin Inglotin harmaalla geelimäisellä rajausvärillä. Alaluomella Make Up Storen sininen rajauskynä Wave.


Kun silmämeikki on niin huomiotaherättävä, halusin pitää kaiken muun neutraalina. Huulipunaksi valitsin empimisen jälkeen vaalean nudesävyn jota olen kokeillut vain kerran aikaisemmin enkä oikein tykännyt - Max Factorin sävyn Simply Nude 725.

Värikkäät silmämeikit ja vaaleat nudet huulet on teoriassa kiva idea mutta nudesävyt huulipunissa eivät ole mun suosikkeja. Vaalean mattasävyn aikaansaamiseksi väriin sekoitetaan paljon valkoista pigmenttiä ja se taas vaikuttaa huulipunan koostumukseen - usein vaaleat mattasävyt ovat hankalia levittää ja oikukkaita verrattuna vaikkapa saman sarjan tummempiin sävyihin. Niin myös tällä kertaa.

Kevyt meikkipohja, hiukan vaaleanpunaista poskipunaa. Siinä se!

En ehkä lähtisi tässä meikissä minnekään missä olisi tarkoitus näyttää tylsältä vakavalta ja vakavasti otettavalta. Myöskään iltavalaistukseen tämä ei ole paras mahdollinen veto, kirkas keltainen menettää tehoaan kellertävässä sähkövalossa. Mutta päväsaikaan, leppoisaan tunnelmaan tämä on minusta sopiva ja hauska. Ja aurinkoon :)


2 kommenttia:

  1. Ihana tipu-meikki :) Tulen aina ihan älyttömän hyvälle tuulelle kun näen käytettävän keltaista luomiväriä. Se on aina niin pahuksen iloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset :) Keltainen yhdistyy mullakin iloiseen fiilikseen. Puhdas, laimentamaton lapsekas ilo! Mutta meikeissä tämä väri on vaikea, ainakin mulle. Haluaisin joskus onnistua siinä että tekisin rauhallisen ja arkielämään soveltuvan keltaisen meikin :)

      Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!