19.5.2015

Mad Max Furiosa


Mad Max Fury Road on nyt nähty. Ja kylläpä kolahti! Olen vieläkin ihan fiiliksissä! Rehellisesti täytyy sanoa että se on yksi parhaista actionleffoista mitä olen elämäni aikana nähnyt, ellei paras. Kaksi tuntia leffateatterin penkin reunalla jännityksessä eikä hetkeksikään tullut tylsää. Ja mikä parasta, tämä on actionelokuva jossa on myös naisia tekemässä asioita, ei pelkästään koristeena tai kiljumassa/olemassa pelastettavina tai uhreina.

Charlize Theronin näyttelemä Furiosa ampui mun listassa heti kovimpien actionsankareiden kärkeen. Enkä tarkoita pelkästään niitä muutamia naissankareita, ketä niitä nyt olikaan - Alienien Ripley ja Kill Billin Beatrix Kiddo ja... siinäpä tais olla. Furiosa on yksi parhaista actionhahmoista, piste!

Ja ehkäpä mun fanitusfiilistä kuvaa paljon se, että halusin itellekin kokeilla Furiosa-lookia, ihan vain pikkusen! Theronin täydellisiä kasvonpiireteitä ja timmiä kroppaa en omista joten lookista ei millään tule samanlaista sykähdyttävän karunkaunista mutta ainahan voi vähän leikkiä :) Ei musta muutenkaan ikinä tule maailmanlopun yksikätistä sotarekalla ajelevaa kaljupäistä ja aavikon auringossa paahtunutta supernaista :) Mutta jos kaveripiirissä järjestetään naamiaisia, tiedän kyllä kuka haluaisin olla!

Lähtökohtahan on että olen kalpea. Lähes paperinvalkoinen.
Ja mulla on myös tukkaa josta en nyt aio luopua (ja kaksi kättä, oho). Joten tukan laitoin vain ponnarille kiinni.

Sitten kaivoin esille tummimman meikkivoiteen mitä omistan. Siis oikeasti tummanruskean meikkivoiteen! Sitä levitin kasvoille, korviin, korvien taakse ja kaulalle sormin suht. huolettomasti - kasvoille tulee niin paljon "likaa", "pölyä" ja "öljyä" että supertasaiseen jälkeen ei tarvitse pyrkiä. Look on myös hikinen joten ei puuterointiakaan!

Nenä, korvien yläreunat ja poskipäät tarvitsivat oikein kunnon auringossa palaneen lookin joten näille alueille levitin tummaa meikkivoidetta johon sekoitin hiukan punaista rasvaväriä - tuli aika karu auringonpolttamannäköinen iho.

Sitten varjostin Grimasin voidemaisella matalla tummanruskealla rasvavärillä.


Tai siis levittelin sitä läiskinä ja täplinä poskiluun alapuolelle, leuan alle ja leukaperiin, nenän sivuille yms. perinteisiin varjostuskohtiin mutta pyrkien siihen, että jälki näyttäisi enemmän lialta kuin oikeilta täydellisiltä varjostuksilta. (Tiedättehän sen kun leffassa tähti saa iskun tai likatahran kasvoille, hänelle tulee sellainen "nätti" varjo juuri sopivasti varjostamaan poskipäitä ja kaunistamaan kasvojen luustoa entisestään! Pyrin samantapaiseen tulokseen.)

Lisäsin tahroja ja läiskiä vähän ympäriinsä muuallekin kasvoille että koko nassu olisi uskottavasti likainen. Ruskean rasvavärin lisäksi sotkin joukkoon myös vähän mustaa Grimasin rasvaväriä sinne tänne kasvoille ja kaulalle. Sirottelin vielä päälle mattaa ruskeaa, harmaata ja mustaa luomiväriä "pölyksi".


Rajasin silmät mustalla kajalilla ja suttasin sitä luomillekin reilulla kädelä.


Sitten levitin Grimasin mustaa rasvaväriä ronskisti otsalle ja kasvojen yläosaan ihan käsin. Työstin sitä ihoon että näyttäisi mahdollisimman aidolle öljytahralle.

Sitten lisäsin vielä keinotekoista hikeä otsalle, hiusrajaan, nenään, ylähuuleen - mihin nyt hikeä tulee kuumassa ja stressaantuneena. Mulla on käytössä Mehronin Sweat & Tears ja tykkään kyllä! Näyttää tosi aidolta :)

Tältä näytti valmis look (lisäsin lämpöä kuvaan kun meillä oli harmaata ja sateista, ei aavikon auringosta tietoakaan):Kalju ois ollut kyllä päheä mutta ei nyt oo. (20-vuotiaana mulla oli kerran kalju. Se oli silloin hauska kokeilu.) Sellainen metallinen tekokäsikin ois kiva lelu :) Äh, mä haluan naamiaiset!


Tämmöistä meillä, kunnon aikuismaista meininkiä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!