6.6.2015

Häämeikki. Pohdintoja ja eka harjoitusmeikki


Puhutaanko häistä? Tai tarkemmin sanottuna häämeikeistä? Nyt kesällä saattaa olla usealle ajankohtainen aihe. Minulla ainakin on pieni stressi. Olen menossa tänä kesänä naimisiin ja olen nyt havahtunut siihen että pitäisi keksiä, mitähän sitä tekisin kasvojen ja tukan suhteen. Onneksi on vielä aikaa pähkäillä näitä!

Kaikki on vielä vaiheessa. Hääpuku ei ole vielä valmis, eka sovituskin on vasta parin viikon päästä. Näillä näkymin mulle on tulossa hiukan retrohenkinen (50-luvun loppua - 60-luvun alkua) kolmiosainen puku, yläosa, hame ja takki kermanväristä kultakirjailtua silkkibrokadia. Inspiroiduin Mad Menin naisten upeista vaatteista :)

Tietenkin sitä haluaa näyttää häissään mahdollisimman hyvältä. Meikin suhteen päädyin siihen että paras tulee kun teen itse. Haluaisin ennen kaikkea itseni näköisen meikin, sellaisen missä näyttäisin itseltäni - mutta parhaalla mahdollisella tavalla tietenkin. Sitä paitsi meikkaaminen rauhoittaa minua - kaunistava rauhoittumistunti meikkauksen parissa tulee todennäköisesti hääpäivänä tarpeeseen. (Mutta morsiamelle joka ei ole ihan täysin varma että pystyy tekemään toivemeikkinsä itse, suosittelen ehdottomasti kääntymistä ammattilaisen puoleen! Ja harjoitusmeikin varaamista, että tulisi juhlapäivänä juuri sellainen meikki mitä haluaa!)

Haluaisin siis meikin joka olisi ihan mua, näyttäisi luonnolliselta (kevyt kuulas pohja yms) kirkkaassa päivävalossa mutta tarpeeksi selkeältä illan hämärtyessä, kestäisi hyvin koko päivän ja olisi itkunkestävä (ei sitä ikinä tiedä!) sekä näyttäisi hyvältä livenä ja kuvissa. Ja myös sellaisen joka ei näytä kymmenen tai parinkymmenen vuoden päästä selkeästi vanhanaikaiselta tyyliin "joo, tätä kaikilla oli vuonna 2015, kylläpäs oli hassu muoti!". Klassista mutta ei muumioitunutta.

En vain osaa päättää, millaisen tekisin. Niinpä ajattelin kokeilla erilaisia häämeikkiversioita, ottaa niistä kuvia ja laittaa tänne blogiin lukijoiden kommentoitaviksi. Samalla sitä itsekin katsoo meikkiä hiukan eri näkökulmasta.


Ensimmäinen on klassinen meikki jossa on eyeliner-rajaukset, neutraaleja sävyjä luomilla, selkeät kulmakarvat ja kirkkaanpunaiset huulet (ja samanväriset kynnet). Mietin että hääpuku on niin vaalea että haluaisin jotain kirkkaanväristä piristystä - vaikka kynnet ja huulipunan. En ole vielä loppuun asti varma että juuri kirkkaanpunainen olisi se paras vaihtoehto mutta kokeillaan!


Luomella sävyjä IsaDoran paletista Eye Color Bar 60 Nude Essentials. Paletista vasemman laidan vaaleaa sävyä kulmaluulla, viileää ruskeaa (toinen oikealta) luomivaossa ja vaaleaa (kolmas vasemmalta) liikkuvalla luomella.

Lisäksi silmän sisäkulmassa Shiseidon valkoista highlighteria WT905. Se sai oman postauksensa myös, löytyy tästä.

Rajauksena Inglotin geelimäinen tummanharmaa rajausväri 78.


Huulipuna on Make Up Storen pigmenttinen ja hyvin pysyvä mattaisempi punainen China Red. Tietenkin mietityttää, miten kirkas väri huulilla selviää suukoista ja hääateriasta mutta kun se on niin nätti! Tämän punan etuna on se ettei se leviää hulten reunojen ulkopuolelle vaan syödessä kuluu tasaisesti huulten keskeltä ja on tosi helppo korjailla.

Pohjana Isis Pharman sävytetty aurinkosuoja SPF 50 (siitä postaus tässä) ja kevyt puuterointi T-alueella L'Etoillen kivipuuterilla (sen mainitsin postauksessa kevään suosikit). Samasta postauksesta löytyy myös käyttämäni poskipuna, Lily Lolon Tickled Pink hommissa jälleen! Ja poskipäillä korostusvärinä Shiseidon WT 905. Varjostuksiin MUS Saga.
Suunnilleen tältä näytti kokonaisuus. Laitoin vaaleaa päälle että saisin käsityksen siitä, miltä meikki näyttäisi hääasun kanssa. Tosin siinä tulee olemaan suurempi kaula-aukko joten ihoa kasvojen lähellä tulee olemaan enemmän ja vaaleaa kangasta vähemmän. En liimaillut irtoripsiä tai irtoripsitupsuja kun en ole ihan varma, haluaisinko niitä sitten kuitenkaan. Ehkä pitäis?

Meikki on tavallaan hyvin lähellä 50-luvun tyyliä, sinnepäin mitä mun pukukin tulee olemaan. Lopulta en ole ihan varma, kannattaako tehdä niin retroa meikkiä retrovaikutteisen puvun kanssa? Tuleeko liikaa sellainen naamiaisasufiilis? Toisaalta tämäntyyppinen silmämeikki ja huulipuna ovat juuri sellaisia mitä usein käytän, niissä on kotoisa olo. Hmm...


Millainen oli sinun häämeikki ja oliko se juuri sellainen kuin halusit? Tai millainen olisi sinun täydellinen häämeikki?

5 kommenttia:

 1. Ihana morsian tulet olemaan=) <3 Olet kaunis laitat mitä vain.
  Mutta ihmeessä ripsitupsut, uskon että sopii tyylisi kanssa.
  Minun häistä on kohat 20 vuotta niin en muista minkälainen se oli , mutta kaunis tunsin olevani =) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sydämellisistä sanoista ja kannustuksesta ihana Pipatsu :) <3
   Joo, ripsitupsut. Itsekin kallistun siihen että extraripsistä ois apua tässä.
   Uskon että kun juhlapäivänä näen rakkaita ihmisiä ympärilläni, sillä meikillä ei loppupeleissä ole niin kauheasti väliä, onko ihan täydellisesti kaikki vai ei. Omien rakkaiden ja ystävien silmissä on kaunis joka päivä :) Ja heitä katselee myös kaunistavien rakkauslasien läpi :)

   Poista
  2. Muru!
   Olet ollut ja tulet olemaan aina kaunis ja rakas olipa sulla meikki tai ei!
   Äiti.

   Poista
 2. Onnittelut tulevalle morsiammelle <3. Mulle häämeikki ei ole millään muotoa ajankohtainen, mutta mietin ensimmäiseksi juuri esittelemääsi tyyliä kun kerroit postauksen alussa tulevasta hääpuvustasi eli punaiset huulet sekä kissarajaukset neutraalin silmämeikin parina. Punaisten huulien vaihtoehtona heittäisin myös pinkin (Chanelin Rouge Allure Velvet) johon molemmat olemme kovin ihastuneita. Chanelin kanssa tosin myös vaaleanharmaa nude-meikki kissarajauksilla voi olla hyvä vaihtoehto pinkkien kynsien ja kenkien kanssa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :)
   Pinkki huulipuna oli erittäin hyvä ehdotus, itsekin sitä mietin. Vahva pinkki on mulle punaista helpompi ja luontevampi vaihtoehto ja se Chanelin puna aivan ihana, yksi parhaista ikinä! Pinkki on myös ehkä kesäisempi väri.
   Toisaalta mietin myös korallinväristä huulipunaa. Ja sellaista utuista persikkaista kokonaisuutta myös. Ääh, liikaa vaihtoehtoja! :D

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!