25.6.2015

Hapolla parempaan ihoon! Paula's Choice Resist Weekly Resurfacing Treatment 10% AHA


Tämä on sarjasta "miksi ihmeessä en ole kokeillut tätä ennen?". Otin hapot käyttöön tänä keväänä ja nyt ei ole paluuta takaisin!

Paula's Choice Resist Weekly Resurfacing Treatment 10% AHA on tuote jota olen hehkuttanut kaikille. Ja hyvästä syystä! Tämä yksi pieni lisäys ihonhoitorutiiniini on saanut aikaan näkyviä muutoksia. Mikä parasta, tästä on hyvin vähän vaivaa, käyttö on superhelppoa ja tulokset näkyy heti (tai siis seuraavana aamuna).

Mutta mikä tämä siis on?


Kyseessä on nestemäisessä muodossa oleva glykolihappokuorinta joka sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle. Litku on pakattu pieneen 60 ml muoviputeliin jossa on kaatamista ja annostelua helpottava välikorkki. Tuotteessa ei ole hajusteita tai väriaineita. Aine on erittäin riittoisa: kerta-annos on n. euron kolikon kokoinen läntti nestettä vanulapulla.

Happokuorintaa suositellaan käyttämään kerran viikossa (jos iho ei ole herkkä, voi käyttää pari kertaa viikossa), puhtaalle iholle iltaisin. (Iltaisin koska happo herkistää ihoa UV-säteilylle. Valmistaja suosittelee lisäksi päivällä suojaamaan ihoa auringolta mm. voiteella jonka SPF on 15 tai korkeampi.) On myös tärkeää muistaa että samaan aikaan ei saa käyttää muuta ihoa kuorivaa ainetta. Eli ei happoja sisältävää kasvojen puhdistusainetta tai kasvovettä iltapesuun eikä retinolia sisältävää yövoidetta.

Itse käyttö on äärimmäisen helppoa. Pieni määrä nestettä kaadetaan vanulapulle tai suoraan kädelle ja levitetään kasvoille ja kaulalle vältellen silmänympärysihoa. Siinä kaikki! Jos iho on herkkä, aine saattaa kihelmöidä iholla ja kasvot saattaa punoittaa. Jos tuntuu epämiellyttävältä, happokuorinnan voi yksinkertaisesti huuhtoa iholta pois 10 minuutin vaikutusajan jälkeen. Jos ei kihelmöi eikä kirvele, sen voi jättää iholle ja lisätä tarvittaessa päälle tavallisen kosteusvoiteen.

Itse teen juuri näin - levitän kerran viikossa yöksi iltapuhdistuksen jälkeen pumpulilapulla. Minusta tuntuu että pumpulilapulla hierominen hiukan lisää kuorivaa vaikutusta. Käsittelyn jälkeen ihoni on hetken aikaa vaaleanpunainen ja joskus aine hiukan kihelmöi hetken. Mitään epämukavaa en ole käsittelyn yhteydessä kokenut. Ihoni on rasvoittuva ja yleensä en ole laittanut litkun päälle enää muuta voidetta. Sitten nukkumaan ja aamulla iho on raikkaampi, sileämpi ja kirkkaampi. Vaikutus kestää mielestäni ainakin pari päivää. (Ehkä mun pitäisi siirtyä käyttämään tätä kahdesti viikossa!)

Valmistaja lupaa "reveals dramatically younger-looking skin" ja "increases firmness & repairs damage". Eli dramaattisesti nuoremman näköisen, kiinteämmän ihon ja vaurioiden (juonteet, auringon aiheuttamat vauriot) korjausta. Tässä vielä valmistajan sivuilta kopsattua:
  • Anti-Aging, Wrinkles
  • Best for Dry Skin; Suitable for All Skin Types
  • Brightens & evens skin tone on face, neck, and chest
  • Stimulates collagen production without irritation
En pysty allekirjoittamaan väitteitä ihon kiinteytymisestä ja kollageenin tuotannon parantumisesta mun suhteellisen lyhytaikaisen käytön perusteella mutta nassu on todellakin seuraavana aamuna kuin raikas ruusunnuppu, sen mä huomasin heti!

Ensin ajattelin että saattaahan toki olla niinkin, että kuvittelen vain. Mutta olen saanut kehuja ihostani happokuorinnan jälkeisinä päivinä. Lisäksi olen testimielessä tehnyt tämän kuorinnan äidilleni ja serkulleni ja molemmat raportoi että iho oli seuraavana aamuna näkyvästi paremman näköinen - raikkaampi ja heleämpi. Eikä mitään negatiivisia reaktioita. Ollaan seuraavaksi tekemässä kimppatilausta Paula's Choicen eurooppalaiseen nettikauppaan :)

Tässä vielä tuotteen raaka-aineluettelo Paula's Choicen nettisivuilta:

Water, Methylpropanediol (slip agent/penetration enhancer), Glycolic Acid (alpha hydroxy acid/exfoliant), Butylene Glycol (slip agent), Aloe Barbadensis Leaf Juice (water-binding agent), Sodium Hydroxide (pH adjuster), Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract (antioxidant), Sodium Ascorbyl Phosphate (vitamin C/antioxidant), Dipotassium Glycyrrhizate, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract (anti-irritants), Vitis Vinifera (Grape) Seed Extract (antioxidant),Arctium Lappa (Burdock) Root Extract, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (anti-irritants), Borago Officinalis (Borage) Extract, Boerhavia Diffusa Root Extract (antioxidants), Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract (anti-irritant), Lamium Album (White Nettle) Flower Extract (antioxidant), Salix Nigra (Willow) Bark Extract, Salix Alba (Willow) Bark Extract, Ulmus Fulva (Slippery Elm) Bark Extract (anti-irritants), Glycerin (skin-identical ingredient), Allantoin (anti-irritant) Propylene Glycol (solvent), Tetrasodium EDTA (chelating agent), Phenoxyethanol (preservative).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!