18.6.2015

iS Clinical Eclipse SPF 50+. Ei rasvainen, ei valkoinen vaan just hyvä aurinkosuojavoide.


Aurinkovoide - tahmea, paksu valkoinen rasva. Levittyy huonosti, jättää ihon kiiltäväksi ja valkoiseksi, tukkii huokoset, tahrii uimapuvut ja vaatteet, haisee omituiselle... Tai sellainen ikävä maine tällä kosmetiikkatuoteryhmällä on. (Edellinen postaukseni aurinkovoiteista ja aika järkyttävästä kokemuksesta tuotteesta nimeltä Avène Mineral Lotion 50 +  löytyy täältä.)

Lisäksi harmikseni huomasin että kemialliset aurinkosuojafiltterit sisältävät aurinkovoiteet aiheutaa minulle nykyään outoja reaktioita: yksi saa ihon kihelmöimään ja toinen taikoi kaulan täyteen pieniä ärtyneitä punaisia läiskiä... Ehkä mun on viisaampaa pysytellä fysikaalisissa suoja-aineissa, ne todennäköisemmin ei aiheuta allergiaa.

Mutta mä nyt löysin sellaisen aineen mikä on jotain ihan muuta kuin perus-ällö aurinkorasva! iS Clinical Eclipse 50+ Broad Spectrum Crème on tähän asti kokeilemistani aurinkovoiteista paras.


Tässäpä mainostekstiä valmistajan sivuilta:

Formulated specifically for daily use and extended outdoor activities, ECLIPSE SPF 50+ is a unique fusion of scientifically advanced physical sunscreens - transparent titanium dioxide and micronized zinc oxide - coupled with pure vitamin E. This antioxidant-rich blend provides superior water-resistant broad spectrum UVA/UVB protection. ECLIPSE SPF 50+ is an ultra sheer, lightweight formula that absorbs quickly for a non-greasy matte finish.

BENEFITS
• Provides all-physical broad-spectrum UVA/UVB protection
• Ultra-sheer, fast absorbing with a weightless finish
• Water resistant
• Paraben-free


Tyylikkään yksinkertainen muovinen tuubi sisältää 90 grammaa valkoista voidetta. Merkintä broad spectrum tarkoittaa että aurinkosuoja suojaa sekä UVB-säteiltä että UVA-säteiltä. (Tämä ei muuten ole itsestäänselvyys, on aurinkovoiteita jotka suojaavat vain UVB-säteiltä. Aurinkorasvan merkintä SPF jotakin tarkoittaa kuinka korkean suojan voide tarjoaa nimenomaan UVB-säteitä vastaan.)


Eclipse 50+ on fysikaalinen aurinkosuojavoide eli vaikutus perustuu siihen että se muodostaa ihon pinnalle UV-säteiltä suojaavan kalvon. Valmistajan mukaan tuotteen key ingredients ovat titanium dioksidi ja sinkkioksidi. Lisäksi mukana on E-vitamiinia, antioksidanttia. Aika perussettia fysikaaliselle aurinkosuojalle. (Mutta aaah, miten erilainen tämä on esim. verrattuna Avènen fysikaaliseen aurinkosuojaan!)

Tuubi on sinetöity. Pieni yksityiskohta mutta heti jotenkin paljon miellyttävämpi fiilis! Toinen pieni miellyttävä yllätys - voide ei tuoksu millekään. Minusta tämä on mahtava juttu! Inhoan voimakkaasti hajustettuja kasvovoiteita, auringon lämmössä haju vielä voimistuu.

Ensirutistus. Aurinkorasvoille tyypilliseen tyyliin tuubista tuli valkoista paksuhkoa voidetta. Lumenvalkoista. O-ou.
Aine kuitenkin upposi ihoon vaivattomasti. Tämähän vaikuttaa lupaavalta!

iS Clinical ei tarjoa aurinkovoiteelleen tarkkoja annosteluohjeita. Pakkauksessa lukee "apply liberally 15 minutes before sun exposure". Eli reilusti. Noudatan nykyään kaikkien aurinkosuojavoiteiden suhteen samaa Avènen ohjetta - sormen pituuden verran voidetta kasvoille ja kaulalle. (Jos tiedän että en ole pitkään auringossa, saatan laittaa vähemmän mutta tiedostan kyllä että silloin SPF laskee reippaasti siitä luvusta mitä pakkauksessa lukee.)

Mutta tässä siis mun "sormitesti":

Eclipse on koostumukseltaan kuin kunnolla vatkattua kermavaahtoa ja pysyy tuubista ulos puristettuna hyvin muodossaan, ei ole valuvaa, juoksevaa sorttia. Annostelu on helppoa.

Tältä näyttää sormimitan verran Eclipseä välittömästi levityksen jälkeen. (Kyllä, teen ensin silmämeikin ja vasta sitten levitän pohjustukset ja meikit muualle kasvoille. Säästää aikaa kun silmien alle karisseet luomivärit on helppo siivota. Ja kyllä, levitän hiukan Eclipseä myös luomille silmämeikin alle!)

Aurinkovoide imeytyy nopeasti ja samalla katoaa näkyvistä! Hetken kuluttua näyttää jo tältä!

Eclipsen imeydyttyä ihoon se ei oikeastaan näy. Iho näyttää ehkä hieman vaaleammalta (selvemmin ero näkyi Herra Savon nassussa kun hänellä on hiukan tummempi ihonsävy kuin minulla) mutta mistään valkoisesta naamiosta ei ole tietoakaan.


Ainut alue missä kannattaa olla huolellinen ja hieroa voide kunnolla ihoon on ihokarvat ja hiusrajat. Karvojen väleihin jäävä voide näkyy ihoa vasten vaaleampana, tätä yritin esitellä oheisella kulmakarvakuvalla. Kevyt ekstrahieraisu sormenpäällä saa valkoisen katoamaan, kulmiin jää vain hiukan tahmeutta. Yllättävää kyllä, tästä on ollut mulle meikkaamisen kannalta oikeastaan enemmän apua kuin haittaa - puuterimainen kulmakarvaväri tarraa tosi hyvin tähän hiukan tahmeaan kulmakarvaan ja pysyy tosi hyvin!

Muutenkin Eclipsen tuntu iholla muistuttaa minusta lähinnä jotakin hyvää meikkiprimeria. Jos ihoon ei koske, kalvo ei tunnu kasvoilla ollenkaan. Mutta jonkinlainen ohut kalvo iholle kuitenkin jää. Se ei ole rasvainen, pikemminkin hiukan mattaava, mutta ei ollenkaan puuterinen. Se ei ole myöskään tukahduttavan silikoninen mutta iholla on selvästi sellainen hieman hienoa mokkanahkaa muistuttava "päällyste". Meikki tarttuu tähän pintaan todella hyvin. En käytä meikkivoidetta koko kasvoilla, ainoastaan peiteaineen tavoin silmien ja nenän ympärillä, mutta selvästi sitä nyt riittää normaalia pienempi määrä.

Eclipse SPF 50+ on mulla nyt ihan päivittäisessä käytössä ja olen siihen todella tyytyväinen. Levitän sen alle kevyen kosteusseerumin ja silmänympärysvoiteen ja päälle meikit tavalliseen tapaani. Meikki levittyy sen päälle ongelmitta ja pysyy hyvin. Eclipse SPF 50+ ei ole tukkinut rasvoittuvaa ihoani eikä aiheuttanut mitään muitakaan negatiivisiä reaktioita. Itse asiassa minusta tuntuu että se rauhoittaa ihoani, illalla kasvojen pesun yhteydessä meikin alta paljastuu tasaisen vaalea ja hyvinvoiva iho. Punaiset laikut kaulalla (jotka epäilyttävästi ilmestyivät samaan aikaan kun käytin toista aurinkovoidetta) katosivat parissa päivässä sen jälkeen kun siirryin Eclipseen.

Aine ei myöskään kirvele silmissä. Näin raportoi Herra Savo jolla edelliset aurinkovoiteet kirveli (mukaanlukien mineraalifilttereitä sisältävä edellinen suosikkini Ruboril Expert SPF 50+). Täytyy myöntää että Eclipse voittaa suosiossani Ruboril-aurinkovoiteen koska on väritön. Ruboril Expert on sävytetty joten sitä en ikinä voisi käyttää iholla niin runsaana kerroksena mitä suojakerroin 50 saavuttamiseksi olisi pakko. Ruborin tosin tasoittaa hienosti ihon pintaa, Eclipse ei häivytä huokosia näkyvistä yhtä tehokkaasti...

Eclipse SPF 50+ on mulle todellinen löytö. Tämä on eka aurinkovoide jota on oikeasti ilo käyttää, niin ongelmaton tuote se on. 90 grammaa ei loppujen lopuksi ole kovin paljon joten olen ehdottomasti tilaamassa tätä lisää ja pian, ettei vaan pääse loppumaan!

2 kommenttia:

 1. Missä tuossa inci-listassa on sinkkioksidi vai onko mulla nyt joku sokea piste?
  Sinkki on mulle vähän ongelmallinen, koska kuivattaa ihoani, mutta pelkkä titaanidioksidi ei kata koko UVA-aluetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinkki on mainittu joka tapauksessa merkin nettisivuilla ja itse tuotteen pakkauksessakin useampaan kertaan. IS Clinical itse kirjoittaa että Eclipsen key ingredient is micronised zinc oxide ja että Eclipse on broad spectrum sunscreen, uskon heitä tässä.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!