3.6.2015

Too luxe for me? Wella System Professional Luxe Oil Keratin Protect Shampoo & Keratin Conditioning Cream.


Tätä Wellan shampoota ja hoitoainetta mulle suositteli kevään aikana kaksi eri kuontaloni siistimisestä vastannutta kampaajaa. Päätin totella lempeitä kehotuksia pelastaa tukkani. Ostin Wella SP:n tehokaksikon viimeisimmän kampaajakäynnin yhteydessä. Diili vaikutti hyvältä, shampoo ja hoitoaine yhteishintaan hiukan alle 30€, normaalihinta Suomessa taitaa olla 24 - 28€/kpl. (Ulkomailta tosin pystyy tilaamaan halvemmalla!) Kampaajan mukaan luonnonkihara, kuivahko ja värjäyskierteestä kärsinyt tukkani saisi näistä tuotteista tarvitsemaansa hoitoa, hoivaa ja vahvistusta.


Selitin kampaajalle että hiuspohjani on herkkä ja että olen kuuriluontoisesti käyttänyt apteekin erikoisshampoita ongelmaiselle, kuivalle ja kutisevalle hiuspohjalle. Hän sanoi että hiuspohjan kutina saattaa hyvinkin johtua kuivuudesta ja että nämä Luxe Oilit kosteuttavat hiuspohjaa siinä missä hiuksiakin joten ongelma häviää. Hmm...

Keratin Protect Shampoo on pakattu läpinäkyvään muovipulloon, 200 ml. Plussaa vahvasta korkista, sitä ei kovin helposti saa rikki! Aine vaikuttaa aika riittoisalta. Mitään selvää kosteuttavaa vaikutusta en huomannut. Pesun jälkeen tukka kaipasi selvästi hoitoainetta (as usual) mutta ei tuntunut kuitenkaan mitenkään älyttömän kuivalta.

Leuhkalla nimellä Keratin Conditioning Cream varustettu ja 200 ml puristettavaan muovituubiin pakattu hoitoaine tuntui alkuun kivan hoitavalta. Aine vaikuttaa nopeasti - ohje pakkauksen kyljessä neuvoo levittämään kosteisiin hiuksiin ja jättämään vaikuttamaan 30 sekunnin ajaksi, sen jälkeen huuhdella - ja tekee tukasta selvästi sileämmän ja helpommin kammattavan. Vain 30 sekuntia! Shampoon ihmeellisyydestä en ollut ihan vakuuttunut mutta hoitoaine vaikutti lupaavalta.

Mutta. Ärsyttävää mutta mulla on yksi iso mutta. Nimittäin tuotteiden tuoksu. Haju? Olkoon tuoksu. Mun nokkaan se on aivan liian vahva ja hallitsevaa. Tekee mieli laulaa "aikuinen nainen mä ooooon!" kun näitä hieroo tukkaan. Sellainen rouvamainen, makea ja vähän puuterinen voimakas tuoksu. Minun nenään se on lievästi epämiellyttävä. Suihkun lämmössä tuoksu on ärsyttävän vahva!

Kuitenkin kokonaisuutena kokemukseni näistä tuotteista oli parin viikon jälkeen enimmäkseen positiivinen. Sitten yhtäkkiä tapahtui se mitä vähän pelkäsinkin - hiuspohjani "rajähti" ja siihen ilmestyi kutisevia ärtyneitä hilseileviä läiskiä :( Mitään muita uusia hiustenhoitotuotteita en ole samaan aikaan käyttänyt joten epäilen että Luxe Oil ei ole minulle se sopivin sarja. Hiuspohjani on ennenkin reagoinut samalla tavalla voimakkaasti hajustettuihin ja silikonisiin tuotteisiin. Nyt palaan takaisin hajusteettomiin ja hilseilevää hiuspohjaa hoitaviin tuotteisiin.

Tässä vielä tuotteiden raaka-aineluettelot:

Keratin Protect Shampoo: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Chloride, Sodium Xylenesulfonate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Citrate, Panthenol, Sodium Benzoate, Citric Acid, Parfum, Glycerin, Hydroxypropyl Methylcellulose, Salicylic Acid, Tetrasodium EDTA, Methylparaben, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Linalool, Hydrolyzed Keratin, Phenoxyethanol, Sorbic Acid

Keratin Conditioning Cream: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Parfum, Dicetyldimonium Chloride, Glutamic Acid, Methylparaben, Propylparaben, Propylene Glycol, EDTA, Citric Acid, Sodium Chloride, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Linalool, Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Hydrolyzed Keratin, CI 19140, CI 17200, Sorbic Acid.

Onko Luxe Oil sinulle tuttu sarja? Mikä on sinun suosikkishampoo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!