29.7.2015

Hääpukuni ja asusteet


Saadaan kuulemma hääkuvat tällä viikolla! Aika jännittävää, ottaen huomioon että juuri ennen kuvien ottamista olin tuulisella sillalla juomassa samppanjaa enkä ehtinyt siinä välissä edes vilkaista peiliin :D Noh, itsehän painotin kuvaajalle että olisi kivaa jos kuvat olisivat rentoja ja naturelleja eikä mitään patsastelua. Ainakin kampaukseni varmastikin edustaa kuvissa varsin rentoa ja tuulentuivertamaa linjaa!


Hääkuvia odotellessani kerron vähän mun hääpuvun asusteista. (Hääpuvusta kerroin jo tässä postauksessa.)
Sinänsä haastavaa oli kasata yhteen toimiva look kun hain valmiin puvun ompelijalta vasta häitä edeltävänä päivänä. Tiedättehän nämä pohdinnot kaupoissa "hmm, sopiiko tämä laukku siihen pukuun" - piti muistella aika tarkkaan, miltä se puvun kangas näyttikään!

Laukun suhteen päässäni oli selkeä mielikuva, mitä halusin. Kova, selkeälinjainen, metallisenhohtoinen laukku sopisi hyvin puvun retrotyyliseen fiilikseen. Ongelmana oli löytää sopiva metallinen sävy. Laukku löytyi lopulta laukkukaupasta Jyväskylästä (loputtomien pikkuliikkeiden ja hienojen putiikien jälkeen) ja kyllä se sopii puvun kankaaseen tosi hyvin, vaikka "sokkona" valitsinkin :) Laukkuun kuuluu pitkä metalliketju jolla sen saa tarvittaessa olalle roikkumaan mutta en käyttänyt sitä.


Kengät ovat viime kesän lomamatkaostos Espanjasta. Silloin häistä ei ollut vielä tietoakaan, ostin kengät koska se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Vaaleansinistä mokkanahkaa ja söpöt rusetit. Ihme kyllä, mukavat jalassa! Sävy sopii kauniisti puvun vuorikankaan sävyyn, vaikka valitsin kankaan nettikuvien perusteella (eli käytännössä arpomalla :D ).
Kynsilakan sävyä pohdin pitkään, emmin klassisen punaisen, korallin ja pinkin välillä kunnes lopulta valitsin MUSin vaaleansinisen hologrammilakan Siw. Ettei menisi kaikki retroiluksi :)

Hiuspinnit löytyivät sattumalta Seppälästä. En olut viime metreille asti varma kampauksesta - auki vai kiinni, kiharat vai laineet, aaaarrrgh - mutta ostin ne kaiken varalta kun olivat niin nätit. Lopulta polkkamittainen tukkani oli kiharoilla ja auki, pinnit estivät kiharoita valahtamasta kasvoille. Tai ei ne mitään estänyt siinä tuulessa.

Mietin että hääpuvun 3/4 hihat jättää ranteet paljaiksi ja että rannekoru tai pari olisi hyvä lisä. Tämä rannekoru kaupassa muistutti puvun brokadikankaan pintaa sellaisena kuin sen muistin, metalli sävykin vaikutti sopivalta. Jotenkin se näytti niin kauniilta ja "vanhalta", vaikka todellisuudessa oli hyvin edullinen. Olisi ihanaa joskus teettää tai löytää jostakin vastaava rannekoru aitokultaisena!

Toisessa kädessä minulla oli äidiltä lainattu kultainen rannekoru ja siskolta lahjaksi saatu jadekoru keltaisen ja valkoisen sävyissä. Niistä ei nyt oo kuvaa.


Tällaisen kokonaisuuden sain onnekkaiden sattumien ja taitavan pukuompelijan ansiosta kasaan.
Nyt jännittää ne kuvat!

2 kommenttia:

  1. Todella kaunis kokonaisuus! Toi kangas on kyllä upea! Sininen kynsilakka on mielestäni varsin nappi valinta, yhdessä kenkien kanssa tyylikäs kombo ja kruunaa kokonaisuuden hienosti. *ihailee*

    VastaaPoista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!