6.9.2015

Diorin inspiroima maalattu yhden luomivärin silmämeikki


Sokoksen Beauty News nosti esille tarkkarajaiset, kuin maalilla maalatut yhden värin silmämeikit mitä Dior esitteli syksyn näytöksessään. Mietin tuota meikkityyliä jo silloin kun kuvia Diorin näytöksessä alkoi näkyä netissä: vahva, joo, näyttävä - todellakin, mutta onko tuo mitenkä sovellettavissa esim. mun kasvoihin, silmiin ja elämään?

Päätin testata!


Jutussa neuvotaan pohjustamaan luomet pohjustusaineella, hahmottamaan tumma alue ensin kajalilla ja sitten värittämään se painelemalla luomiväri suoraan pohjustuksen päälle vaahtomuoviaplikaattorilla.

Skippasin kajalilla rajaamisen enkä juuri käytä vaahtomuovisia applikaattoreitakaan. Minusta luontevin tapa tehdä tämä maalattu meikki oli nimenomaan maalata se muoto suoraan luomelle siveltimellä, free hand.

Käytin litteää, lapionmallista aitokarvasivellintä ja Inglotin Duraline-nestettä, jolla puuterimaisesta luomiväristä sää peittävää "maalia" joka kuivuu iholle kestäväksi ohueksi värikerrokseksi.


Ensin levitin silmän sisäkulmaan, kulmaluulle ja ohimoille Chanelin valoaheijastavaa meikkipuuteria.
Sininen luomiväri Diorin vanha.


Diorin näytöksessä tumman alueen muoto oli erilainen mutta tällainen terävähkö siipimäinen muoto sopii paremmin mun silmään. Kohoava ulkokulma liftaa katsetta mikä on (aikuisen naisen ja ei-huippumallin) kasvoilleni parempi ratkaisu kuin pyöristetty, raskaampi muoto.


Meikin lisänä on vain kevyt kerros ripsiväriä yläluomella ja beige sisäkajal alaluomella. Vahva muoto ja väri on jo ihan tarpeeksi, tätä meikkiä ei pidä kuormittää ylimääräisillä yksityiskohdilla.


Minusta tähän meikkiin sopii myös "puhdas", kevyt meikkipohja ja hiukan kuultoa poskipäillä. Käytin voidemaista korostusväriä (MUS High Tech Lighter Orion, siitä intoilin mm. tässä postauksessa), sillä tulee kiva kostea kuulto iholle.


Itse en ole tämän meikkityylin fani, omassa nassussa siis. Tai pikemminkin, pakko myöntää että se ei yksinkertaisesti sovi mulle :( Tämä meikki vaatisi symmetrisiä kasvonpiirteitä ja silmäluomia. Raskas luomi riitelee meikin geometrisen muodon kanssa. Silmien maalaaminen samanlaisiksi on pain in the ass... Muutenkin niin tarkkarajainen muoto on makuuni vähän too much. Herra Savokaan ei oikein innostunut, hyvin totuudenmukaisesti sanoi että tämä tyyli ei oo yhtään mua :)

Mites ruudun toisella puolella, innostutko tarkkarajaisista, maalatuista luomista?

5 kommenttia:

 1. Aikamoinen rock-meikki :). Hieno, mutta jossain määrin myös epäkäytännöllinen ja haasteellinen toteuttaa symmetrisesti. Itse en edes yrittäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuneista syistä ei oo kuvia tuosta toisesta silmästä missä on raskaampi yläluomi :D Ei tää oikein toiminut siinä. Mutta joillekin tämä meikki sopii ihan älyttömän hyvin bile- tai esiintymismeikiksi, sellainen rokkikissa!

   Poista
 2. Minua tämä meikkityyli kiehtoo mutta veikkaanpa ettei se kyllä toimi mun ruttuluomilla :D Mun mielestä ainakin näissä kuvissa näyttää makealta! Voisikohan toimia jollain vaalealla sävyllä niin, että tuntuisi omalta mukavuusalueelta? :) Ja hahhaa, on muuten varmaan pakko tänään kokeilla ennen iltapesua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilitko? Onnistuiko? :)

   Minusta tämä oli jotenkin todella outo meikkityyli kun olen niin tottunut hääääääivyttämään kaiken mahdollisimman huolellisesti :D Ja tässä ei häivytellä mitään!

   Musta tämä ei ehkä toimisi samalla teholla vaalealla sävyllä tehtynä, siinä menee lookin sellainen tietty kovuus ja rokkihenki hukkaan. Tai ehkä joku ruskean tai harmaan sävy saattaa toimia... tai khaki tai burgundinpunainen? Mutta kuitenkin sen verran vahva sävy pitää olla että tulee kontrastia ihon kanssa.

   Poista
  2. Sain vasta eilen kokeiltua tätä illalla ja hmm, vähän ristiriitainen fiilis. Vähän tuli siis sellainen Pelle Hermanni tunne :D Saatoin nyt levittää värin liian sisäkulmaan. Tarkan rajan vetäminen oli haastavaa, samoin se muodon hakeminen ylipäänsä. Saa nähdä, kehtaanko julkaista kuvia blogissa, hahhaa :D

   Mä kokeilin mustalla kajalilla ja tosi tummanharmaalla voidemaisella luomivärillä mutta oikeassa olet, vaalealla lopputulos voi olla liian lempeä. Aion vielä testata sellaisen ihanan tummahkon lilan kanssa, tyyliin pohjustaen luomet mustalla kajalilla aluksi :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!