13.10.2015

Feeling blue


Olin vähän flunssainen, päänsärkyinen, väsynyt ja etsin epätoivoisesti ympäri kaupunkia tietynlaista sinistä rajauskynää.

En lopulta kuitenkaan löytänyt juuri sellaista sinistä mitä etsin: kirkkaansinistä, mattaa, sellaista sähköistä kylmää sävyä jossa on hitunen violettiä. Sellaista mattaa kasari-sinistä. Mutta ilmeisesti meikkivalmistajat (tai meikkejä ostelevat kuluttajat) eivät ole vielä toipuneet kahdeksankymmentäluvun esteettisistä kauhuista ja juuri tätä sävyä ei kaupoista tällä hetkellä lyödy. Sinisiä oli muutenkin suhteellisen niukanlaisesti. Sääli sinänsä, onhan sininen nyt kovasti pinnalla.


Tein sitten sinisen meikin ilman sitä unelmieni kynää. Vähän kyllä otti päähän. Rajasin sisäluomet tavallisella sinisellä kynällä ja se on aivan liian lämmin sävyltään...

En edes tiedä, onko kirkas sähkönsininen välttämättä mun juttu. Mutta ainahan sitä haluaa jotakin mitä on vaikeaa saada, vai mitä?


Näillä meikkasin:

MUS Microshadow Arctic, Charcoal,
Marble Microshadow Charcoal Gray,
MUS Cyber Shadow Sapphire,
Lily Lolo Pressed Blush Tickled Pink,
MUS Lip gloss Wildflower,
Clarins Everlasting Foundation+ 103 Ivory,
Rimmel Lasting Finish Foundation 091 Light Ivory.

Halusin kokeilla Rimmelin kuuluisaa valkokorkkista meikkivoidetta koska (kosmebloggareiden mukaan) se kuulemma muistuttaa tosi paljon Clarinsin Everlasting-meikkivoidetta. Ja hmm, lupaavalta vaikuttaa lyhyen tutustumisen perusteella!

Onko teille käynyt niin että jostain tietystä meikkisävystä tulee pakkomielle?
Onko kokemusta Rimmelin valkokorkkisesta Lasting Finish-meikkivoiteesta?

4 kommenttia:

 1. Ihana meikki kuitenkin, vaikkei sitä unelmien kynää löytynytkään. Minulla on hyvin hämärä muistikuva, että mulla olis ollut juurikin kuvailujesi mukainen kajalkynä siinä 80- ja 90-lukujen taitteen hujakoilla. Se tosin taisi olla ihan rehellisen sähkönsininen ilman mitään violettisuutta.

  Minun ihoni ei oikein osunut yksiin tuon Rimmelin kanssa. Tai ainakaan se ei pysynyt minulla nättinä kuin nippa nappa normi työpäivän verran.

  Joskus tosin musta tuntuu, että meikkivoiteiden kanssa touhuilu on ihan jotain sattumaa ja kiinni tähtien ja planeettojen asennoista jne. Toisinaan joku meikkivoide on ihan unelma ja sitten kun joskus toiste laitat sitä niin se onkin universumin surkein meikkivoide ikinä! Etkä keksi mikä liikkuva osa niiden eri kertojen välillä oli eri, että voisit edces kuvitella keksiväsi mistä moinen johtui.

  Olen tosin viime aikoinan tullut korostetusti huomaamaan, että sillä ihan oikeasti voi olla väliä millä metodilla meikkivoiteen kasvoille lätkii. Sama meikkivoide voi näyttää ihan karsealta siveltimellä levitettynä mutta meikkisienellä laitettuna se onkin totaalisen upea. Toki on sitten niitäkin yksilöitä jotka näyttää aina hyvältä (tai huonolta), ihan sama millä ne levittää.

  Mutta että tosi kaunis sininen meikki! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista :)

   Tuo on ihan totta mitä kirjoitit meikkivoiteiden mystisistä käyttäytymisomituisiiksista. Toisinaan onnistuu, aina ei, välillä ei mitään tietoa, miksi. Olen taipuvainen ajattelemaan että iho ja kasvot on loppupeleissä paljon monimutkaisempi juttu kuin nippu adjektiiveja "rasvoittuva, herkkä, pintakuiva" jne. Ehkä tunnetilat ja fiilikset vaikuttaa nekin sen verran, että samat aineet käyttäytyy ihon pinnalla eri tavoin. Periaatteessa sillehän ois tieteellinen perusta: esim. ahdistus laukaisee adrenaliinin tuotannon mikä lisää hikoilua ja talineritystä jne...

   Toki sekin vaikuttaa, millä mitäkin levittää. Pidän sormista silloin kun meikkaan itseäni. Ja Beautyblenderia käytän joskus. Siveltimillä tulee helposti makuuni liikaa.

   Rimmelin valkokorkkinen ei ole ollenkaan samanlainen kuin Clarinsin Everlasting. Jotain samaa ehkä on mutta Rimmel on jotenkin voidemaisemman tuntuinen, Clarins "kuivempi". Mutta tilanne vaatii jatkotutkimuksia.

   Poista
 2. Oi, tämä on tosi kaunis meikki. Minä taivun mielelläni sähkönsiniseen, mutta tälläinen violetilla taitettu sininen on sellainen, jota en ole kokeillut. Olen tänä syksynä intoillut violetista, mutta ei ole käynyt mielessäkään että nappaisin sen sinisen rinnalle (tämä täytyy ottaa projektiksi).

  Toivottavasti löydät etsimäsi värisen kynän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)

   Sullahan on niitä violetteja nyt ja sinisiä myös, jos tekee mieli kokeilla sinistä violetillä twistillä ;) Se iredalen nappi varmasti toimisi upeasti, se on niin kaunis sävy!

   Pahoin pelkään että niitä mun etsimiä kyniä on viimeksi valmistettu prinsessa Dianan kultavuosina... Mutta pitää katsastaa MUFEn valikoimat sitten kun olen Helsingissä. En tosin pelkän kynän takia oo lähdössä sinne asti :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!