27.10.2015

Manly makeup?


Tänään intohimoinen postaus aiheesta: miehille meikkiä naamaan!

Ai miksi?

Yritän selittää. En todellakaan tarkoita että haluan kaikkien miesten meikkaavan pakonomaisesti joka päivä. (Itse asiassa mulle on ihan sama, meikkaako muut ihmiset, miehet tai naiset. Jokainen saa olla juuri sen näköinen mitä haluaa.) Mutta sitten on niitä tilanteita joissa pieni ehostus on ihan toivottavaa ja suotavaa.

Nimittäin kuvaukset. Ei varmaan ole kenellekään yllätys, että jokaisella televisiossa tai lehtien kuvissa olevalla miehellä (jos hänellä tai hänen taustajoukoillaan on ollut etukäteen tietoa tulevasta kuvauksesta ja kyseessä ei ole joku elämän raadollisuudesta kertova realityformaatti) on meikkiä. Poliitikoilla, firmojen pampuilla, kuuluttajista ja näyttelijöistä ja muista duudelssoneista nyt puhumattakaan. Ainakin hiukan puuteria/mattaavaa primeriä jos ei muuta ehditä.

Kamerat saa ihon näyttämään punakammalta, hikisemmältä ja epätasaisemmalta kuin mitä se normaalielämässä näyttää. Tämä on kaikkien karskien miesten hyvä muistaa silloin kun tulossa on se tavallisen miehen elämän tulikoe eli oma hääpäivä. Josta muistoksi jää (todellisten muistojen joskus jäädessä hämärän peittoon jännityksestä, kauhusta, tai, jossain tapauksissa, vahvan loppuillan humalatilan vuoksi) ne kuvat joissa morsian poseeraa vieressä kauniina ja viimeisen päälle huoliteltuna. Ja kauniin naisen käsipuolessa on se punakka tyyppi jolla otsa ja nenä kiiltää hiestä, korvat helottaa punaisina jännityksestä ja silmät verestää kun edellisen yön unet jäi vähiin. Näitä kuvia sitten ihastellaan koko suvun voimin seuraavat montakymmentä vuotta.

Tiedän että meikkaamattomuus on monille miehille jonkinlainen periaateasia mutta oikeesti, jos morsian valmistautuu hääkuvaa varten tuntien ajan ja käy kampaajalla kampauksessa, meikkaajalla meikissä, usein myös on käynyt suihkurusketuksessa, jalkahoidossa, kokovartalosokeroinnissa, laitattanut kynnet, ripset, hiuksiin pidennykset, valkaissut hampaat, ottanut ehkä vähän botoxia, ollut edelliset puoli vuotta dieetillä ja treenannut viis kertaa viikossa personal trainerin kanssa (nyt en todellakaan puhu itsestäni mutta olen tavannut sellaisiakin täydellisyyteen pyrkiviä morsiamia), niin luulis että kevyt pohjameikki sulhaselle ei ole paljoa vaadittu? (Ja ehkä myös manikyyri? Jooko?!) Vaikka siksi että pariskunta näyttäisi kuvissakin parilta, kahdelta ihmiseltä, jotka ovat kaikilla tasoilla sitoutuneita toisiinsa. Ja joista se paistaa myös ulkoisesti. Eikä kävisi niin että kuvissa on kuin hollywoodin tähti suoraan punaiselta matolta ja sen aveciksi hetken mielijohteesta nappaama satunnainen tyyppi juhlapuvussa.

Viralliset hääkuvat eivät ole edes se pahin juttu. Ammattikuvaaja voi useimmiten retusoida ja vähän parannella kuvia. (Itse asiassa olen keskustellut aiheesta monien kuvaajien kanssa ja kyllä heidänkin mielestä se kevyt pohja autaa aina!) Mutta onhan häissä lähes jokaisella sukulaisella puhelin kädessä ellei peräti oma järkkärikamera! Eikä mitään takeita, että Ella-täti osaa käyttää photoshoppia. Näitä tilanteita ajatellen, kaikella rakkaudella kaikille tuleville hääpareille: varatkaa sulhasellekin se kevyt meikki hyvältä meikkaajalta! Aikaa menee todennäköisesti hyvin vähän, hinta on todennäköisesti paljon huokeampi kuin morsiusmeikistä ja ammattilaisen käsittelyn jälkeen tulos ei ole drag queen fabulous vaan mies komeimmillaan!


Otetaan tilanne jossa on edellisillan pari paukkua + lievä flunssa + se pitkä ja miehekäs mutta tavallaan ihan tavallisen näköinen suomalainen mies. Ja kuvitellaan että tunnin päästä hänen pitäisi olla edustavimmillaan ikinä!

Skippasin hiusten laittamiset, parran ja viiksien trimmaamiset enkä vuokrannut smokkiakaan. Halusin näyttää, miten paljon voi tehdä pelkällä ihonhoidolla ja kevyellä meikillä.

Aikaa tähän meni ehkä vartti.

Mies selvisi käsittelystä täysin vahingoittumattomana :)

Vähän pörröisestä ja vastaheränneen näköisestä koti-tötterströmistä lähes leonardodicapriomaiseksi komistukseksi hetkessä :)

(Ja kyllä, todennäköisesti siinä kuvassa, missä Leonardo näyttää niin komealta ja kuumalta, hänelläkin on meikkiä.)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!