3.11.2015

Tra-la-la ja uusi tukka!


Mun tukka-asiat ovat vihdoin mallillaan! Sen edellisen tukanleikkuun jälkeen (se kun toivoin kampaajalta otsatukkaa) jäi kaikkea muuta kuin innostunut olo mutta kävin nyt viime viikolla taas kampaajalla - eri tyypillä. Näin hänen leikkaaman tukan serkullani ja muutos ennen/jälkeen oli niin järisyttävä ja hieno, että uskalsin itsekin varata ajan.

Enkä pettynyt! Nyt vaan toivon, ettei tämä kultasaksi sairastu tai päätä yhtäkkiä vaihtaa alaa tai häippäise jonnekin muualle asumaan koska hän taitaa olla The One.

Tässä uusi tukka - ilman mitään muotoilutuotteita tai stailausta, oon vain pörröttänyt hiuksia sormin jossain vaiheessa!

Tämä kampaaja oli äärettömän itsevarma ja jotenkin sellainen, ettei mua jännittänyt tai pelottanut yhtään. Ei, siitäkin huolimatta, etten edes ehtinyt kunnolla kertoa koko litaniaa, että mitenkä haluaisin huikseni leikattavan, ehdin näyttää vain pari kuvaa ja mumista että toivoisin otsista - ja pum! Mulla oli yhtäkkiä otsis jossakin otsan puolessavälissä asti! Jösses! Se oli kampaajan eka muuvi ja olin hetken sanaton - normaalisti kaikki leikkaa mun luonnonkiharaa hiusta niin varoen ja hissutellen etten osannut yhtään odottaa moista. Kampaaja jatkoi samaan malliin ja kohta noin puolet mun leukamittaisesta polkkatukasta oli lattialla. Mallista tuli takaa aika lyhyt, reippaasti kevyempi, samalla kuitenkin naisellisempi ja kiharaisempi ja niin mun tukka että ihan ällistyin!

Vähän 1920-luvun tyyliä, vai mitä?

1920-luvun tyyliä muutenkin koska Halloween
Tukkani saa elää vapaana oman tahtonsa mukaan mutta samalla se laskeutuu ja kehystää kasvojani juuri niin kuin toivoin. Pyrähdys kampaajan tuolissa ja tunnen itseni nuoremmaksi, kauniimmaksi, iloisemmaksi ja jotenkin enemmän itseni näköiseksi kuin pitkään aikaan :) Ihan mahtavaa!

Ja mistä tämä uusi kampaaja (jota en entuudestaan tunne) on voinut tietää että tämmöinen 1900-luvun alun tyyli on juuri sitä minkä koen itselleni niin läheiseksi ja omaksi?! Miten hän on voinut tietää että rakastan 1920-luvun hiustyylejä? Tämä tyyppi hallitsee tekniikan - se nyt on selvä - mutta hänellä on myös sitä, mikä erottaa käsityöläisen taiteilijasta - silmää ja  todellista näkemystä!

Eli, jos kunnon kampaaja on hakusessa, voin lämpimästi suositella Kuopion TukkApajan perustajaa Marja Harjua! (En ole kertonut Harjulle että kirjoitan blogia tai että aion kirjoittaa hänestä, toivottavasti tämä olisi hänelle mieluisa yllätys!)

Itse ainakin tiedän, mihin menen seuraavan kerran kun hiusmalli alkaa kaivata piristystä. Mikä helpotus, "oma" kampaaja vihdoin löytyi :)

6 kommenttia:

 1. Waude! Näyttää todella kauniilta, ihana kuulla että ikävän kampaajakokemuksen jälkeen olet nyt löytänyt hyvän kampaajan :) Itselläni on kampaaja yhä edelleen hakusessa, kun aiempi vaihtoi kampaamoa tai lopetti vallan, en saanut kampaamosta tietoa mihin hän lähti :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kiitos! :)
   Mä niin toivon, ettei tämä kampaaja lähde mihinkään kauas pois ja häviä näköpiiristä. Se olisi tosi ikävää, nyt kun vihdoin löysin sellaisen että voin luottaa.
   Onpa muuten kelju tilanne, ettei edellisessä työpaikassa tiedetä, mihin työntekijä lähti :( Tai ehkä ei haluttu kertoa?! Hmm... mut joka tapauksessa, toivottavasti löytyy uusi hyvä tekijä tilalle!

   Poista
 2. Aivan upea! Sopii sulle todellakin täydellisesti! Ihana!! Onnittelut hyvän kampaajan löytämisestä, toivottavasti on ja pysyy! ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos-kiitos-kiitos! Tää on kyl niin mun tukka :D Ja kampaajan kanssa kemiat kohtasi, jotenkin kaikki loksahti heti oikeille raiteille. Onpa helpotus!

   Poista
 3. Ihan parhautta, että oma kampaaja on löytynyt! Voin vain kuvitella, miltä tuntui otsiksen leikkauksen jälkeen jos on tottunut varovaiseen hipsutteluleikkaukseen ennen sitä :D.

  Sulla on kyllä todella kihara tukka se kihartuu näissä kuvissa ilman mitään lisäkonsteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mun ilme tuon kampaajan pelinaloituksen jälkeen - nips-naps, OTSIS! - oli varmaan näkemisen arvoinen! :D Hän oli kyllä todella, todella varma otteissaan ja tuntui selvästi, että tyyppi tietää tasan tarkkaan, mitä on tekemässä. Siksi yllätyin alussa, mutta en pelästynyt. Jännä kyllä, että leikkaus maksoi saman verran kuin viime kerran epävarman aloittelijan tekemä... Minusta se ei ole ihan oikein.

   Joo, se on kyllä kihara jos sille päälle sattuu. Se, miten kihara, riippuu varmaan tähtien asennoista ja ilman kosteudesta yms... Toisinaan kun herään, päässä on lampaantalja-paimentolaismatto... toisinaan nätit kiehkurat. Ei koskaan voi tietää etukäteen :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!