8.11.2015

Viiden minuutin pikkujouluinen pikameikinkohotus kahdella olennaisella kosmetiikka-aseella. (No ok, kolmella!)


Normaalisti mä en todellakaan ole valmis juhliin viidessä minuutissa. Miksi olisin? Tykkään laittautua rauhassa ja ajan kanssa :) Mutta joskus kutsu kiinnostaviin juhliin saapuu ihan puun takaa juuri silloin kun oot juuri tullut kotiin töistä ja aikaa on maksimissaan puoli tuntia - 30 minuuttia joihin pitäisi mahtua myös vaatteiden vaihto ja matka-aika. O-ou!

Mulla on tänä syksynä oma strategia tällaisten tilanteiden varalle :D Mun kaksi salaista asetta ovat:

Glitteri
Kirkas matta huulipuna

That's all you need! Anteeksi, huijasin, mun tapauksessa tarvitaan vielä kevyt puuterointi. Rasvainen iho, you know. Mutta sen jälkeen olen valmis juhliin.


Ja teippi! Unohdin teipin!

Eli lähtökohta: nassu jossa aamulla levitetty arkimeikki. Hyvin vähän aikaa. Mitä tehdään?

Ei ole aikaa aloittaa puhtaalta pöydältä joten pitää rakentaa sen päälle, mitä on. Tavoitteena on skarpata rauhallista päivämeikkiä meikkiä sen verran, mitä hämärä iltavalaistus vaatii. Lisätä kontrastia. Lisätä kimallusta, se näyttää aina hyvältä iltavalaistuksessa. Tämä kaikki mahdollisimman helpolla tavalla, nyt mennään siitä missä aitaa ei ole :D

Oon kyllä tosi iloinen että tänä vuonna "löysin" itselleni glitterit! Ehkä maailman nopein ja helpoin tapa muuttaa mikä tahansa meikki hetkessä juhlavaksi.

Tarvitaan siis glitteriä, sivellin levitykseen ja jotain ainetta, millä glitterin saa liimattua ihoon ettei se karise ympäriinsä eikä hippuset lennä silmään. Tykästyin käyttämään tähän tarkoitukseen MUSin nestettä Mixing Liquid. Helpoimpia glitterivärejä ovat tietenkin kulta ja hopea - sopivat loistavasti pikkujouluteemaan ja niitä voi mätsätä esim. korujen mukaan (valkokultaa vai keltakultaa?). Glitteri on tavallaan koru myös!

Askel 1: kimallus!
Dippaan siveltimen Mixing Liquidiin, sitten glitteriin (tähän meikkiin valitsin MUSin uuden glitterin Blue Moon, nimestään huolimatta sen on vaalea, viileä (=ei kovin keltainen) kultasävy. Ei siis yhtään blue. Taputtelen glitterin liikkuvalle luomelle, katson hetken aikaa alaviistoon että Mixing Liquid haihtuu (kevyt viileyden tunne iholla katoaa) ja glitteri tarttuu kunnolla.

Aikaa tähän menee n. minuutti/silmä eli 2 min.

Ai niin, se teippi - pienellä palasella tavallista teippiä on helppo siivota ne pari glitterihippusta, mitä melko varmasti tippui poskille levitysvaiheessa. Sitten ollaankin valmiina seuraavaan vaiheeseen.

Askel 2: posket!
Rauhallinen ja ah-niin-luonnollinen päivämeikkiposkipuna ei juuri näy iltavalaistuksessa. Kirkkaanpunainen mattahuulipuna toimii helppona pikapelastajana - tapu-tapu sormenpäällä suoraan vanhan meikkipohjan päälle. Alle minuutissa nassu on huomattavasti raikkaampi ja ruusuisempi.

Samaa huulipunaa myös huuliin, se on Askel 3. Pigmenttinen mattahuulipuna ei vaadi rajauskynää ja pysyy pitkään. Mun suosikki on edelleen Chanel Rouge Allure Velvet, Chanelilla on myös parhaat ja kauneimmat punaisen sävyt!

Sitten vielä pikainen puuterointi. Puuteroin vain kasvojen t-alueen. Muualta iho saa kiiltää vapaasti, eipähän tarvii erikseen kikkailla korostusvoiteiden kanssa :D (Eipä mulla oo aikaakaan!)

Huulten punaamiseen ja puuterointiin menee maksimissaan 2 min joten viidessä minuutissa olen valmis!






Vielä kerran lähtötilanne ja sitten viisi minuuttia myöhemmin.



Millaisia pikameikkivinkkejä teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!