7.1.2016

Date night


Kävimme Herra Savon kanssa tuossa vähän aikaa sitten treffeillä. Vanhanaikainen date night with husband :) Halusimme mun vapaapäivänä jonnekin syömään hyvää ruokaa ja viettämään aikaa kahdestaan. Mietittiin eri vaihtoehtoja ja päädyttiin lopulta Kuopion Puijon Torniravintolaan. Se taitaa olla meidän lempiruokapaikka Kuopiossa.

Puijon tornin ravintolassa juhlimme melkein päivälleen puoli vuotta sitten meidän häitä. Ruoka on hyvää ja hitaasti ympäriinsä pyörivästä maisematornin huipulla olevasta ravintolasalista näkyy Kuopiota ja ympäristöä. Halusimme näyttää muualta tulleille häävieraille maisemia :)

Mutta nyt on talvi ja aurinko laskee jo kolmen aikaan iltapäivällä! Pimeydessä upeista maisemista ei oo juuri iloa joten päädyimme aikaistamaan illallistreffejä niin, että näkisimme auringonlaskun korkeasta tornista.

Se oli todellakin sen aroista! Aurinkoinen pakkaspäivä (reippaasti alle -25°) lähestyi loppuaan ulkopuolella ja me olimme sisällä lämpimässä, nauttimassa herkkuja ja ihailemassa upeaa talvista auringonlaskua.


Siinä vaiheessa kun pöytämme oli lipunut auringonlaskun ohi ja tornin vastakkaiselle puolelle, ikkunan takana oli jo laskeutumassa pimeys.Tarjoilijat sytytteli kynttilöitä. Ravintola tuntui lähes autiolta. Ravintola on paikkana sellainen, että pöydässä istuessa voi nähdä vain pari viereistä pöytää. Tunnelma on intiimi ja rauhallinen, mukava. Tiedän että ravintolassa oli meidän lisäksi pari muutakin pyötäseuruetta (suurin osa venäläisiä turisteja), mutta tuntui kuin olisimme kahdestaan valtavassa hiljaa lipuvassa ilma-aluksessa.
Ruoka oli taas oikein hyvää. Kun tulimme, oli vielä lounasaika ja tilasimmekin alku- ja pääruuat lounaslistalta. (Lounaslistan jälkkärinä oli lakkajäädykettä ja tervaa - ei ihan mun eikä Herra Savon suosikkia, joten päädyttiin à la carte-listan jälkkäriin.)

Alkuruokana söin riimisuolattua ankanrintaa ja tryffeliä. Oikein maukasta ja sopivan suolaista. Samalla tuli puheeksi että en ole syönyt ankkaa pitkään aikaan (ja viimeksi se oli kuivaa) ja että Herra Savo ei ole koskaan valmistanut ankkaa itse. Joten nyt meillä on pakkasessa ankkaa odottamassa sopivaa hetkeä :)

Pääruoka eli härkää ja tyrnikastiketta oli aivan ihana! Todella hyvää lihaa ja lisäksi siinä oli jotakin hunajaiselta maistuvaa kaalia (?). Älyttömän hyvää!

Jällkäriksi otimme kahvia ja vanukasta: maitosuklaavanukasta ja kirsikkasherbettia, tummaa suklaata ja rommia. Lisäksi annokset oli koristeltu pikkuisilla syötävillä kukilla. Oli muuten aika hyvää!


Herkullisten ruokien lisäksi haluaisin kehua paikan huomaavaista palvelua :)

Kun ajoimme metsästä tietä takaisin Puijon tornilta, oli jo pimeää.

Vähän harmittaa kun en ottanut kuvaa meistä yhdessä muistoksi. Eikä edes kunnon kuvaa asustani. Meikkikuvatkin otin vasta illalla kun olimme taas kotona. Onneksi Zoevan luomivärit ovat luotettavaa kamaa ja meikki oli pysynyt siistinä.


Käytin pääosin Zoevan palettia En Taupe, paletin koko yläriviä. Stitch By Stitch kulmaluulla, Handmade liikkuvalla luomella, Gallery ja Hour By Hour varjostuksena sekä Old Master alaluomella ja ulkokulmassa.


Kuvassa muuten näkyy mun uusi, harmaampi hiusväri :) Onnistuin vahingossa värjäämään itselleni granny-harmaita raitoja tuohon ennestään lilan sävyillä värjättyyn pehkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!