26.1.2016

Raskaita luomia kohottava meikki ja Zoevan uusi paletti Cool Spectrum


Raskas luomi on mun henkilökohtainen kauneushaasteeni. Silmieni yläluomet ovat sen malliset, että iän myötä liikkuva luomi varmaankin katoaa näkyvistä lähes kokonaan. Tämä silmämalli aiheuttaa jonkin verran hankaluutta meikatessa, ihan kaikkia meikkityylejä ei siihen voi piirtää - tai voi tietenkin yrittää, mutta toiset jutut sopii paremmin kuin toiset...

Voimakkaasti ulkokulmasta kohoavat siipimäiset rajaukset auttavat liftaamaan katsetta ja visualisesti kohottavat raskaita luomia, mutta jos luomi on vahvasti laskeutunut, siipimäisiä rajauksia ei oikein voi piirtää, tai se on hyvin hankalaa.Itse tykkään siipimäisistä rajauksista ja siitä kohottavasta ilmeestä, mikä niillä tulee kasvoille, onneksi oon vielä toistaiseksi pystynyt niitä silmiini piirtämään. Mutta olen viime aikoina myös tykästynyt toisenlaiseen meikkityyliin, joka antaa lähes yhtä vahvan kohotuksen raskaille luomille, mutta ilman siipimäistä rajausta. Oikeastaan tässä meikissä ei ole ollenkaan rajauksia.

Meikin liftaava efekti perustuu aika simppeliin geometriaan.Meikin painopiste on ulkokulmassa. Varjostus muodostaa silmän ulkokulmaan eräänlaisen kulman tai siiven, se toimii ikään kuin eyelinerin korvikkeena ja kohottaa ulkokulmaa.


Tämäntyyppisessä meikissä on hyvä olla ainakin kolme luomiväriä: vaalein silmän sisäkulmaan ja kulmaluulle, suhteellisen matta, tummahko sävy varjostukseen ja tummin sävy silmän ulkokulmaan ja varjostuksen syventämiseen.


Tässä meikissä käytin lopulta kuutta sävyä, lisäsin liikkuvan luomen keskelle hieman kultaa ja alaluomelle utuisen viivan pehmeällä hohtavalla ruskealla. Lisäksi alalluomen sisärajauksena on kullanväristä kynää (MUS Eye Pencil Czar).


Mun varsinaiset työhevoset tässä meikissä eli mun vaalea, tummahko ja tummin sävy ovat matta lähes valkoinen, matta harmaataupe ja matta tumma sinertävä vihreä. Tuli ihan ulkokulmaan vielä ripaus mattamustaakin. Kaikki tässä meikissä käyttämäni luomivärit ovat Zoevan uudesta paletista Cool Spectrum.

Kyllä, tykkäsin niin kovasti joulukuussa tilaamistani Zoevan kahdesta luomiväripaletista ja 12 siveltimen silmämeikkisivellinsetistä että tilasin uuden, vastailmestyneen Spectrum-paletin ja toisen samanlaisen Rose Golden-sivellinsetin! Ja vielä rajauskynän, olen kuullut niistä paljon hyvää.

Zoeva Cool Spectrum palette

Zoevan uuteen Spectrum-kokoelmaan kuuluu kolme isoa luomiväripalettia, jokaisessa 15 sävyä. Lisäksi samaan kokoelmaan ilmestyi useita neljän sävyn poskipunapaletteja.
Luomiväripaletit ovat lämminsävyinen, nudesävyinen ja viileä. Mun valinta oli tämä Cool Spectrum, se sisältää neutraaleja ja viileitä sävyjä.


Merkkasin tässä meikissä käyttämäni sävyt rukseilla. Mustan unohdin ruksia mutta sehän on tietenkin paletin ylimmässä rivissä oikeassa laidassa. Itse paletista kerron myöhemmin perusteellisemmin, toistaiseksi voin vain sanoa että hinta-/laatusuhde näissä Zoevan paleteissa on todellakin kohdallaan!

Ainakin mun meikkiasiakaskunnan perusteella sanoisin että raskas luomi on suomalaisilla varsin yleinen. Kohottavaa, silmiä  liftaavaa meikkiä pitää viritellä melkeinpä jokaisen aikuisen naisen silmiin. Mutta voi olla ihan nuorellakin raskaat luomet, se kun ei aina johdu iästä vaan voi olla ihan silmäluomen rakenteesta johtuva ominaisuus. Julkkiksista tulee mieleen ainakin Blake Lively, Jennifer Lawrence ja Eva Green.

Mietin että tekisin tästä meikkityylistä jonkinlaisen tutorialin, ehkäpä siitä olisi jollekin apua ja hyödyllisiä vinkkejä.

Mitä mieltä ootte, kiinnostaako Zoevan uudet paletit tai vinkit raskaan luomen meikkaamiseen?


2 kommenttia:

 1. Hassua...mietin tekstin puolessa välissä, että olisi tosi kiva saada tästä silmämeikistä tutoriaali :D
  Joten Kyllä, vinkit raskaan luomen meikkauksesta kiinnostaa. Itsellänikin sellaiset ovat :/
  -Tingeling-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän sattui sopivasti :)
   Itse asiassa juuri tästä meikistä en tajunnut kuvata välivaiheita. Mutta olen tehnyt samalla tekniikalla useita meikkejä viime aikoina niin yritän saada jonkinlaista järkevää kertomusta aikaiseksi, itse tekniikka on tosi helppo :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!