4.2.2016

Raskaita luomia kohottava meikki, step by step


Kun kirjoitin vähän aikaa sitten postauksen silmämeikistä, joka antaa visuaalista kohotusta raskaille luomille, oli ideana tehdä jonkinlainen tuto tästä aiheesta. Itse tykkään tästä meikkityylistä ja koen että se sopii hyvin mun silmien malliin. Meikkaan usein tällä samalla kaavalla, luomivärien sävyt ja koostumukset toki vaihtelee.Tämä on simppeli kaava jota voi soveltaa miten huvittaa. Meikistä voi tehdä näyttävän ja dramaattisen tai sitten tehdä tällä samalla tyylillä kevyen päivämeikin.'

Pääasia on että silmän ulkokukulmaan tulee meikin pääpiste (=tummin piste) ja silmän ulkokulmassa on kohottava siipimäinen kolmiomuoto. Tämä siipi voi olla pehmeä ja utuiseksi häivytetty tai sitten selkeästi erottuva.

Kun miettii, mitä "raskas luomi" käytännössä on, niin se on sellainen luomen malli jossa liikkuva luomi jää osittain tai jopa kokonaan piiloon ihopoimun alle. Englanninkielinen termi hooded eye mielestäni kuvaa tätä hyvin. Silmä ja liikkuva luomi ovat kuin hupun alla piilossa. Luomivako jää tässä tapauksessa syvälle ihopoimun alle piiloon joten se ei edes näy jos silmä on rennosti auki.

Kun meikkaa raskaita luomia, on hyvä saada aikaan kohotus silmän ulkokulmaan, häivyttää edes vähän liikkuvan luomen päälle laskeutuvaa ihopoimua ja saada itse silmä erottumaan kauniisti.

Koska luomivako näkyy ainoastaan jos kulmia kohottaa voimakkaasti ylös, perinteinen "vaaleaa liikkuvalle luomelle, tummaa luomivakoon" ei oikein toimi. Liikkuvaa luomeakaan ei juuri ole näkyvillä! Siksipä meikatessa ei kauheasti kannata kohotella kulmia koko ajan kohti taivasta, vaan aina välillä pitää katsoa rehellisesti suoraan peiliin kulmien ollessa rennosti lepotilassa - vain silloin näkee, miltä meikki oikeasti näyttää.

Aloitetaan! Luomet on tässä vaiheessa jo pohjustettu silmämeikinpohjustusaineella. Se on tärkeä muistaa, koska jos on raskaat luomet, luomivärit usein hautuu ihopoimun alla ja silmämeikki leviää helposti tai luomivärit kertyvät viiruksi luomivakoon.

Meikkiä varten tarvitaan ainakin kolme luomiväriä: omaa ihonsävyä vaaleampi korostusväri (kulmaluulle), omaa ihonsävyä tummempi sävy (ei tarvitse olla kovin tumma mutta mielellään suht. matta) joka tulee silmämeikin hahmottamiseen ja tumman alueen ulkoreunoihin sekä selvästi tummempi sävy ulkokulmaan. Lisäksi voi toki käyttää muita sävyjä esim. liikkuvalle luomelle ja häivytyksiin.


Tässä meikissä käytin vahvempia kontrasteja, mitä normaalisti käytän päivämeikissäni. Halusin varmistaa että luomivärit erottuu hyvin kuvissa.

Aloitan alaluomesta, rajaan sen kevyesti esim. neutraalin sävyisellä luomivärillä ja pienellä siveltimellä alaluomen ulkokulmasta kohti sisäkulmaa (samalla väri häivyttyy vahvemmasta kevyempään). Tässä tapauksessa väri on harmaa mutta se voi olla mikä vaan, mikä parhaiten sopii meikkiin. Kunhan tummempi kuin ihonsävy ja miel. mattaan päin, ei kimallusta.

Sitten kuvittelen, miltä näyttäisi, jos alaluomen sisäreuna jatkuisikin ylöspäin samansuuntaisena? Kuvassa suuntaa osoittavat pienet mustat nuolet.

Jatkan alaluomen rajausta samalla luomivärillä ja siveltimellä alaluomen ulkokulmasta ylöspäin, ikään kuin alaluomen sisäreuna jatkuisi vielä samansuuntaisena.

Tämä on tulevan silmämeikin ulkoreuna. Silmämeikki tulee pysymään tämän rajan sisäpuolella. Jos se menee liikaa sivulle rajan yli, pullottava raskas luomi tulee näyttämään siltä kuin se valuisi vielä alemmas. Ilmeestä tulee "rupsahtanut". Jämäkkä ja oikeassa kohdassa oleva ulkoraja antaa koko meikille ryhtiä.


Tästä kuvasta näkee, miten erilaiselta kaikki näyttää kun kulmakarvat on kohollaan - näyttää siltä että sivuraja on aivan liian jyrkkä ja nousee liikaa ylöspäin, eikö vaan? Mutta kun kasvot ovat rennosti lepotilassa, totuus paljastuu. Sivuraja onkin just sopivassa kohdassa.


Sitten pitää määritellä silmämeikille, tai oikeastaan varjostukselle, sopiva ylärajapaikka. Mihin asti varjostukset pitää nostaa että ne näkyy?

Kulmat rennoiksi, katse suoraan eteenpäin peiliin ja pienellä siveltimellä sekä samalla neutraalilla luomivärillä merkkaan yläluomen ihoon pisteen suoraan iiriksen yläpuolelle.


Lisää kuvateksti
Kaikki todellakin näyttää erilaiselta kulmat ylhäällä! Ja luomivako on todellakin paljon alempana kuin tuo yläluomeen piirretty merkki. Luomivakoon tehdyn varjostuksen pitää nousta ainakin sinne ylös merkkiin asti, että se näkyisi ollenkaan...


Seuraavaksi kuvittelen vaakasuoran viivan piirtämäni merkin kohdalle.
Levitän samaa luomiväriä samalla pienellä siveltimellä merkistä vaakasuoraan kohti silmän ulkokulmaa ja merkistä suoraan kohti sisäkulmaa.


Kuvia varten tein viivoista tummemmat, oikeasti kevyempikin jälki riittää. Tai kaikkihan riippuu siitä, miten tumman ja vahvan meikistä haluaa.

Kaksi piirtämääni viivaa, alaluomen ulkokulmasta ylöspäin ja yläluomen merkkipisteestä ulospäin, kohtaavat pisteessä yläluomen ulkoreunalla. Merkkasin värin levityssuunnat nuolilla. Kun väriä levittää yhdessa suunnassa, eikä vedä siveltimellä edestakaisin, viivojen kohtaamispisteestä tulee automaattisesti kevyempi ja vaaleampi (=jatkossa helpompi häivyttää, mikäli ei ole tarkoitus jättää meikkiin selkeä geometrinen kulma).

Tässä nyt on rajat tulevalle silmämeikille: ulkoraja ja yläraja. Näitten viivojen sisällä kaikki mielenkiintoinen sitten tapahtuu. Ulkokulmakin on jo luonnosteltu!

Viivat muodostavat silmän ulkokulmaan kuin kolmion tai eräänlaisen siivekkeen.

Kun kulmakarvoja kohottaa, näkyy miten paljon ihoa on luomivakoon asti. merkkasin alueen pienillä rukseilla. Levitän samaa neutraalia luomiväriä koko sille alueelle, missä ruksit ovat.

Häivytän jo tässä vaiheessa rajaviivojen ulkoreunat (tämän voi toki tehdä myös loppuvaiheessa mutta minusta näin on selkeämpää ja siistimpää). Rajatun alueen ulkopuolelle, kulmaluulle sekä ohimolle tulee vaaleaa. En tykkää käyttää kovin hohtavia luomivärejä kulmaluulla koska ne helposti saa kulmaluun näyttämään liian kuperalta ja hallitsevalta. Satiininen kermanvaalea luomiväri on mulle ihan paras.Vaalean sävyn levityssuunnat merkkasin kuvaan nuolilla.

Häivytyksestä voi tehdä utuisen tai sitten päinvastoin, voi jättää ulkokulma hyvin selkeälinjaiseksi. Makukysymys :)


Viereisestä kuvasta ja yläkuvasta näkee, miten pullukka raskas luomeni muodostaa silmän ulkokulmaan pullistuvan poimun joka erottuu kolmion sisällä vaaleampana, vaikka siinä on samaa luomiväriä mitä käytin rajojeni piirtämiseen. Merkkasin tämän pienen ihopussin nuolella. (On sellaisiakin silmäluomen malleja, missä tulee samantyyppinen pussi myös silmän sisänurkkaan.) Pussi pitää varjostaa piiloon.


Vaaleana erottuvan pullean poimun saa häivyttymään levittämällä sen päälle tummaa mattaa luomiväriä pienehköllä siveltimellä. Eli tavallaan tehdään tummalla sävyllä pienempi kolmio sen isomman vaaleamman kolmion sisälle.

Musta on aika kova väri mutta erottuu hyvin kuvissa joten käytin mustaa luomiväriä.

Haha, silmät rentoina auki alkaa näyttää hyvältä, mutta kun kulmia nostaa, paljastuu luomen alle piiloon jäävää ihoa. Tummaa mattaa luomiväriä myös sinne, väritän siis koko silmän ulkokulman alueen tummaksi. Pysyttelen kuitenkin piirtämieni rajojen sisäpuolella!

Levitän tummaa melkein silmämeikin ulkorajan ulkoreunaan asti ja häivytän sisäänpäin. Näin ulkokulmasta tulee meikin tummin kohta. On tärkeää häivyttää tumma sävy kans ihan vaakasuoraan meikin ulkorajasta kohti sisäkulmaa.


Sitten ollaan jo loppusuoralla. Liikkuvalle luomelle voi levittää mitä tahansa luomiväriä, kunhan pitää sen ulkokulman tummana. Sen voi värittää kokonaan tummaksi - silloin meikin ilme on heti dramaattisempi. Sen voi täyttää neutraalilla tai värikkäällä luomivärillä tai käyttää sille alueelle kimallusta tai glitteriä.

Itse tykkään levittää liikkuvalle luomelle jotain kimaltavaa tai värikästä, että mun pieni liikkuvan luomen näkyvä kaistale erottuisi edes hiukan paremmin. Tässä meikissä käytin vaaleaa helmiäislilaa.


Lopuksi vielä käyn läpi tumman alueen rajat, tarvittaessa lisään varjostusta niin, että se näkyy selvästi liikkuvan luomen yläpuolella silmän ollessa rennosti auki. Välillä ihan yllättää, miten korkealle ylös varjostusta pitää nostaa kun on raskas luomi kyseessä! Mutta tärkeää on häivyttää aina vaakasuoraan! Se tuntuu ehkä hölmöltä, mutta kun iho muodostaa jo itse poimua luomelle, mitään kaarevia varjostuksia ei tarvitse piirtää - kääreva muoto tulee luomelle itsestään.

Tässä meikissä lisäsin tumman ja vaalean rajalle vaaleaa ruskeaa ja häivytin vaakasuoraan.


Sitten vahvistan tarvittaessa alarajausta, teen tarvittaessa sisärajaukset, levitän hiukan vaaleaa silmän sisäkulmaan. Teen meikkipohjan, kulmakarvat ja levitän lopuksi ripsiväriä. Valmis!


Tässä vihreäsävyisessä meikissä on ihan sama periaate. Meikin hahmottamiseen ja "rajojen" esipiirtämiseen käytin mattaa taupea, mustan sijaan mattaa sinivihreää (mattamustaa ihan ripaus ihan siinä ulkokulmassa) ja liikkuvalla luomella kultaa.

Tykkään tästä meikkityylistä pääosin siksi että sen kanssa ei tarvitse piirtää siipimäisiä rajauksia. Kaunis siipimäinen eyeliner todellakin kohottaa katsetta paremmin kuin mikään muu (paitsi kirurgin veitsi!), mutta viivan piirtäminen voi olla todella rassaavaa puuhaa jos on laskeutunut raskas luomi! (Ja vielä kun viivoista ja silmistä pitää saada symmetriset!) Toki tähän meikkiin voi yhdistää myös siipimäiset rajaukset, mutta niitä ei ole pakko tehdä, tumma kohoava ulkokulma pitää meikin liftaavana ilman rajauksiakin :)

14 kommenttia:

 1. Todella hyvä tuto, kiitos paljon! Itsellä ei vielä ole kovin raskaita luomia, mutta geeniperimä on sellainen, että tätäkin pitää alkaa opetella. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mses, onpa kiva että tykkäsit :)
   Toki tätä meikkityyliä voi soveltaa, vaikkei kovin raskaita luomia omistakaan. Sit kun se lurppaluomi kunnolla iskee, tiedät miten sen kanssa eletään :D

   Poista
 2. Kiitos, tätä täytyy harjoitella! Oli hyvä ja havainnollinen esitys. Olishan se kiva oppia tekemään kissarajauskin, vaikkei sitä niin usein sitten tekisikään. Mulla sen siiven joutuu piirtämään poimun yli. t. Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Niina, oon iloinen jos tästä on apua! :)

   Mä just opetin äidilleni miten tehdään kissarajaus jos on tämä raskas luomi riesana. Vähän pitää eri tavalla kikkailla mutta jos tykkää siipimäisistä rajauksista, ei niistä välttämättä tarvitse luopua. Voisin kokeilla tehdä tästäkin aiheesta jonkinlaisen tuton :)

   Poista
 3. Ihan paras ja selkein opastus, mitä olen ikinä löytänyt. KIIITOS!!
  Voisitko tehdä samantapaisen opadtuksen hyvään ja kauniiseen meikkipohjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ihanaa että tykkäsit selostuksestani :) Yritän tehdä lisää opastuksia meikkaamisen eri osa-alueista!

   Poista
 4. Hieno, hyvä opastus meille plus viiskymppisille. Olen tuputtanut tuolle pullealle kulmakarvan alla olevalle alueelle välillä mustaa ja välillä vaaleaa, kun en ole tiennyt, pitääkö sitä "pienentää" vai "suurentaa". Kerrankin sain selkeät ohjeet. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Kiitos palautteestasi! Olen iloinen että pystyin vähän auttamaan 🙂

   Poista
 5. Todella seikkaperäinen ja tarpeellinen ohje ja riittävän selkeästi "rautalangasta väännetty". Olen edellisen vastaajan tavoin tuputtanut luomelle milloin tummaa ja milloin vaaleaa. Kauniin lopputuloksen kyllä erottaa, mutta tekniikan ehtii unohtaa jo seuraavaksi kerraksi. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos tästä on apua! Kannattaa treenata pari kertaa niin ei sitten enää unohdu, miten tuo tehtiinkään :) Ja tällä samalla kaavalla voi värejä vaihtamalla tehdä kaikenlaisia meikkejä - kevyttä ja raikasta ja todella näyttävää!

   Poista
 6. Todella hyvä ohje! Kiitos tästä. T: roikkuluomi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kivaa että tykkäsit!
   Olen suunnitellut että teen vielä yhden postauksen raskaan luomen meikkaamisesta, missä olisi "väärin" ja "oikein" kuvina ja yksinkertaiset ohjeet, mitä ja mihin kannattaa laittaa :) Tää on sellainen aihe mikä on monelle tärkeä, raskaat luomet on niin yleinen piirre.

   Poista
 7. Loistava postaus! Tähän tyyliin levitän myös omiin silmiin luomivärit yleensä :)

  Charlotta | www.charlottaeve.com/fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tää kaava soveltuu lähes kaikille mutta erityisesti jos on raskautta yläluomessa. Ja sehän on suomalaisilla tosi yleinen! Mun asiakkaista varmaan 80% valittaa että on "roikkuluomet", tai mitä niitä nimityksiä onkin. Mutta raskas luomi ei oo vika, se on vain ominaisuus ja sen kanssa on elettävä ja opittava sitä meikkaamaan 🙂 Hyvällä meikillä sen saa hyvin kuriin!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!