7.2.2016

Se tietynlainen sininen


Kun Pantone ilmoitti vuoden 2016 väreiksi sävyt Rose Quartz ja Serenity, oli se selvä viesti että pastellit sopii nykyään muuhunkin kuin vauvojen vaatteisiin.


Kyllähän pastellisävyt palasi jo pari vuotta sitten muodin eturintamaan, mutta nyt se on ihan virallista. Pastels rule! Trendiin tarttui toki myös meikkien valmistajat ja kas kummaa, kevään trendikkäin silmämeikkisävy on sininen ja trendikkäin huulipunasävy vaaleanpunainen. Givenchy teki sen ehkä kaikista suorasukaisemmin.Meillähän ei Givenchyn meikkejä myydä mutta näin sattumalta promokuvan heidän kevään 2016 meikkilookista ja suorastaan lumouduin. Ehkä tämä on jonkun mielestä jo niin nähty (joo, olen samaa mieltä) ja överisokerista ja lässyn-lässyn söpöä ja ei kovin avantgardistista mutta hittolainen, onhan tämä hyvin nätti look! Puhdas, raikas, nätti ja keväinen. Samalla sain päähäni että haluan vaaleansinisen luomivärin. Sellaisen tietynlaisen sinisen. Viileän Serenity-vaaleansinisen.

Pitkän kaupassa kiertelyn jälkeen oli selvä että vaaleansiniset (ei turkoosit!) sävyt ovat kiven takana. Ilmeisesti vaaleansinisiä on jotenkin hankala valmistaa. Luomiväriin joutuu lisäämaan aika paljon valkoista mikä tekee lopputuloksesta jauhoisen, kuivakan ja kaikkea muuta kuin pigmenttisen luomivärin. Ainakin ne vaaleansiniset napit mitä swatchailin Diorilta, Chanelilta ja Guerlainilta olivat iholla lähinnä viileänsävyistä kimallusta, ei juuri ollenkaan väriä... Mutta sitten myyjä epätoivoissaan vei mut Lumenen ständille ja kas:


Lumenen nelikon Winter View/Talvinen maisema neljä sävyä swatchattu puhtaalle kuivalle iholle sormella ja ilman minkäänlaista pohjustusta. Ja silti tuo paletin vaaleansininen sävy erottuu niin kauniisti! Tämän sinisen sävyn tähden ostin paletin. Hintakaan ei ollut paha, normaalisti n. 14€, nyt oli tarjouksessa vieläkin edullisemmin. Lumenen oli siis ehdottomasti pigmenttisin ja kaunein vaaleansinisen sävy mitä meidän Sokokselta löysin. Ja edullisin!

Halusin kokeilla tehdä jotakin vastaavaa kuin Givenchyn trendilookin kuvassa mutta ihastuin niin valtavan paljon tähän vaaleansinisen sävyyn että levitin sitä liikkuvalle luomelle oikein antaumuksella :D


Paletin vaaleansinistä luomiväriä on koko yläluomella, liikkuvalle luomelle levitin sen kostealla siveltimellä kun halusin nauttia sävystä kirkkaimmillaan. Veden sijaan käytin Mixing Liquid-nestettä, se oli kätevästi meikkipyödällä :)

Kevyen rajauksen silmän ulkokulmaan tein paletin tummalla siniharmaalla sävyllä, sekin on pigmenttinen kuivanakin ja vaikuttaa laadukkaalta.Meikkipohjana on Make Up Store Smoothing Priming Powder ja vanha kunnon Lumene CC-meikkivoide (vaalein sävy).

Poskipunaksi otin hennon ja romanttisen vaaleanpunaisen Chanel Tumulte.

Korostusvärinä Essence Soo Glow.

Tältä näyttää kokonaisuus. Ollaan kaukana Givenchyn lookin eteerisestä kaunottaresta mutta silti tykkäsin tästä vaaleanpunaisen ja vaaleansinisen yhdistelmästä. Ja nyt kun tukastani on kirkaain pinkki vivahde haalistunut pois, se alkaa olla aika lähellä tuota Pantonen vaaleanpunaista vuoden sävyä Rose Quartz... Vahingossa trendin ytimessä :D


Näillä meikkasin.
Lumenen paletti ainakin yllätti positiivisesti.

Pastellisävyjä. Perusnättejä meikkejä jotka eivät yritä olla särmikkäitä tai dramaattisia vaan ihan vain tuoda kasvoille hiukan kaunista väriä. En tiedä teistä mutta mulle nämä söpöt karkkivärit ovat kuin balsamia haavoille just nyt. Eräänlaista terapiaa. Viime aikojen uutiset on mitä on, vihaa ja ahdistusta, aikuiset miehet heittelemässä polttopulloja lapsia täynnä olevaan pakolaisasuntolaan... Järjettömyyttä ja väkivaltaa. Huomaan kaipaavani vastapainoksi pehmeitä ja suloisia värejä jotka muistuttaa jostakin paremmasta ja saa hymyilemään. Pieniä väripilkkuja harmauteen.

Pantonen kuva otettu Pantonen sivuilta http://www.pantone.com/color-of-the-year-2016

Givenchyn promokuva otettu Givenchyn sivuilta La Révélation Originelle 2016 Spring Summer Collection.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!