1.2.2016

Smoothing Priming Powder


Haluaisin esitellä mun lempparipohjustajan! Hankin tämän primerin marraskuussa - suunnilleen heti kun se tuli Suomessa myyntiin - ja olen käyttänyt lähes joka päivä. Musta tuntuu että olen löytänyt mun Holy Grail-tuotteen, mitä meikinpohjustajiin tulee!


Make Up Storen Smoothing Priming Powder lupaa sileämmän ihon ja huokosten häivytystä. Se eroaa valtaosasta meikinpohjustajia siinä, että se on irtopuuterin muodossa oleva primer. Rasiakin on täsmälleen samanlainen kuin MUS'n hiljattain uudistetuissa irtopuutereissa: neliskulmainen läpinäkyvä muovirasia jossa massiivinen musta korkki. Purkissa on 11 g hienojakoista irtopuuteria. Tuotteelle luvataan 24 kk säilymistä avaamisen jälkeen, tosin irtopuuterit yleensä säilyy paljon luvattua pitempiä aikoja - siinä ei juuri ole mitään ravintoa bakteereille.

Korkin alta paljastuu sihdillä suojattu kaukalo. Kun rasiaa ravistaa (korkki kiinni), verkon läpi tumpsahtaa vaalea jauhetta. Itse puuteri vaikuttaa alkuun aika vaalealta mutta ohuena kerroksena iholle levitettynä on näkymätön. Puuteri ei tuoksu millekään, koostumus on erittäin hienojakoista ja kuivakan silikonista, jos sitä hieroo sormella vaikkapa käden iholle, kuuluu kevyt kuivakka rahiseva ääni.


Sokoksen verkkokauppa neuvoo levittämään tätä iholle puuterisiveltimmellä, itse en pidä tästä menetelmästä. Tykkään levittää tätä pohjustajaa kostean Beautyblenderin avulla. Meikkisienen kosteus sitoo jauheen ja puuteri ei pölise ympäriinsä. (Jotenkin ajatus siitä että silikonista irtopuuteria joutuisi keuhkoihin jotenkin ällöttää.) Hieron puuterin puhtaalle, kostutetulle iholle joko kosteusvoiteen, kosteuttavan seerumin tai joskus jopa kosteuttavan primerin päälle. Blenderin avulla on myös helpompaa levittää Smoothing Priming Powder juuri niille alueille, missä sitä tarvitaan. Huokosia häivyttävää pohjustajaa ei välttämättä tarvitse käyttää koko kasvoilla.

Jos pohjustajaa on iholla liikaa, Beautyblenderin jättämän kosteuden haihduttua kasvoilla näkyy vaalea kerros - se on kuitenkin helppo pyyhkäistä ja tasoitella ohuemmaksi. Alkuun mä teinkin aina välillä sen virheen että levitin ainetta hieman liikaa. Syy on yksinkertaisesti siinä, miten uskomattoman sileäksi tämä ihmepuuteri tekee ihon! Sitä helposti ajattelee että jos pieni määrä silottaa niin hyvin, niin mitä enemmän, sitä parempi :D Mutta oikeasti se ihan pieni määrä, iholla lähes näkymätön ohut kerros, se on ihan tarpeeksi!

Mitä Smoothing Priming Powder sitten tekee?


Se täyttää ihon pinnan epätasaisuudet - huokoset, juonteet, pikkuarvet (okei, siis tarkoitan todellakin hyvin pieniä arpia!) ja tekee ihon pinnasta hyvin sileän. Sileän tuntuisen ja, mikä vielä tärkeämpää, sileän näköisen. Se saa meikin pysymään pitkään siistinä ja pitää rasvaisen kiillon kurissa. Se tekee puuterista tarpeettoman. Voi olla että kuvittelen, mutta meikkivoidettakin kuluu tämän kanssa pikkusen vähemmän, mitä normaalisti.

Alkuun tuntui todella omituiselta puuteroida ensin kasvot tällä aineella ja sitten pokkana levittää päälle meikkivoidetta - pelkäsin että menee pieleen ja meikkivoide kökkööntyy ihon pintaan - mutta tää toimii! Meikkivoide suorastaan liukuu sileälle iholle. Olen kokeillut tätä pohjustajaa erilaisten meikkivoiteiden kanssa - kävin mun kaikki meikkivoiteet läpi - eikä mitään ongelmia. Tämänhetkinen suosikkini It Cosmetics CC+ Color Correcting Full Coverage Cream tulee tän primerin kanssa loistavasti toimeen.

Meikkivoiteet levittyy päälle nätisti ja pinnasta tulee sellaisella kivalla, luonnollisella tavalla matta. Puuterointia päälle ei oikeastaan tarvitse ollenkaan. Iho ei näytä puuteroidolta mutta rasvoinen kiilto pysyy poissa pitkään - mun rasvoittuvalla iholla ei siltikään koko päivää, mutta kuitenkin huomattavan paljon pitempään -  ja meikki säilyy pitkään kauniina. Silikoninen puuteri imee itseensä ihon erittämää rasvaa joten meikkipinta pysyy siistinä ja mattaisena. (Arvostan todellakin sitä, että ihoa ei tarvitse puuteroida jos käyttää tätä primeriä. Kun ikää alkaa tulla lisää, puuterista tulee vaivihkaa se katala kaveri, joka puukottaa selkään... tai tässä tapauksessa tuo esille ihon pintakuivuuden ja kaikki pienet juonteet mitä ilman puuteria ei edes näy sekä sammuttaa ihon heleyden. Puutereita joutuu pakostakin annostelemaan varovaisemmin mutta mattaavat pohjustajat todellakin saavat tilaisuuden loistaa!)

Parasta on kuitenkin se että ihon pinta on tämän kanssa todellakin sileämmän ja tasaisemman näköinen kuin ilman. Tämä on toistaiseksi paras löytämäni pohjustaja taikomaan laajentuneet ihohuokoset piiloon! Mulle, ihmiselle jolla on rasvoittuva T-alue ja laajentuneita ihohuokosia, tämä on ollut todella mieluisa tuote.

Smoothing Priming Powder ei kosteuta ihoa tipan tippaa. Tosin kosteuttavaa vaikutusta ei luvatakaan (ja olisi todella outoa odottaa sitä silikoniselta irtopuuterilta!). Jos iho on kuiva, tämä ei ole hyvä vaihtoehto. Jos ihon pinnassa on hilseilyä tai röpelöistä kuivaa solukkoa, Smoothing Priming Powder saattaa korostaa kuivia kohtia entisestään.

Tässäpä muutama dramaattinen/traumaattinen lähikuva. Ykkönen on iho täysin naturellina kosteuttavan seerumin jälkeen. Kakkonen on tilanne Smoothing Priming Powderin jälkeen. Kolmoskuvassa lisäsin päälle vielä It Cosmetics CC+-meikkivoiteen.
Tadaa:


Suosittelen todellakin tätä pohjustajaa jos sinulla on epätasainen iho ja laajentuneita ihohuokosia tai jos haluat pidentää meikin kestoa kasvoilla tai jos et tykkää käyttää puuteria mutta haluaisit silti siistin mattaisen ihonpinnan.
En suosittele kuivalle, karhealle ja hilseilevälle iholle jossa paksu kerros kuollutta solukkoa pinnassa. (Sellaisissa tapauksissa suosittelen Madaran AHA Brightening Peel Maskia! Tai jotain muuta kemiallista tai mekaanista kuorinta-ainetta.)

Smoothing Priming Powder maksaa n.47€.

4 kommenttia:

 1. Hei! Piti palata lukemaan uudestaan tätä postausta, kun kävin käpälöimässä testeriä sokkarilla. Kokeilin kämmenselkään pikaisesti ja kylläpä oli jännän tuntuinen ja silotti. Ei lähtenyt mukaan, vaikka kiinnostaa kyllä kovasti. Mä kuulun niihin kuivaihoisiin nimittäin, joten todellakin tarvitsisi kokeilla käytännössä, ennenkuin investoisi tuon summan.

  Oletko sattumoisin käyttänyt tätä asiakkaille tällä välillä ja millaisin tuloksin - lähinnä nyt kiinnostaa ne kuivaihoisemmat ja kypsemmät ihot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Niina!

   Olen käyttänyt tätä primeriä asiakasmeikeissä lähes joka kerta, oikeastaan aina jos asiakkaalla on rasvoittuva iho, laajentuneita huokosia tai ei halua korostaa ihon kuivuutta puuterilla. Tämän primerin kanssa oikeastaan ainoa iso EI on ihon pinnan hilseily. Jos iho hilseilee, tämä tuote tuo sen todellakin esille!

   Itehän olen kohta 40 ja nyt talvella iho on ollut pintakuiva, silti Smoothing Powder toimi mulla hyvin t-alueella tasoittamassa huokosia ja otsalla tayttämässä pieniä juonteita. Joskus olen käyttänyt sitä (omissa meikeissä ja myös asiakasmeikeissä) meikkivoiteen päällä kostean meikkisienen kärjellä varovasti hyvin pienen määrän iholle taputellen niille alueille, joille halusin lisää blurrausta ja "photoshoppia purkista". Esim. itselle laitan joskus silmien alle tasoittamaan kun lähikuvissa kaikki pikkujuonteetkin korostuu ja sekös meikkibloggaria ahistaa!.

   Paras tapa selvittää, toimisiko tämä sinun iholla, on varmaankin kokeilla. Tuli mieleen että Sokoksillahan on aina mahdollisuus saada näyte mukaan purkkiin. Ehkä kannattaa kysyä myyjältä josko hän laittaisi tätä sinulle purkkiin mukaan kotiin testattavaksi? Tai jos paikkakunnallasi on Make Up Storen liike, siellä testaavat kasvoillekin tarvittaessa täysin ilmaiseksi :) Ihan sokkona en kyllä itsekään ostaisi, harmittaa sitten turhana lojuva purkki ja hukkaan menneet lähes 50€!

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä :)

  Jaa - ei mulle tullut mieleen, että puuteristakin voisi pyytää näytettä, vaikka meikkivoidenäytteitä on kyllä tullut monet kerrat pyydettyä. Mutta miksipä ei!

  Kyllä varsinkin kun ikää karttuu, toivoisi että löytyisi niitä meikkituotteita, joilla voisi sitä iän näkymistä hiukan vähentää.. Muutenkin täytyy oppia meikatessa olemaan aika ovela ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä Primerin purkkia kun alkuun voimakkaasti ravistaa (kansi kiinni) niin sen annosteluverkon päälle kaukaloon tulee kyllä reippaasti puuteria. Sitä voi spaattelilla ihan hyvin annostella asiakkaalle näytepurkkiin mukaan. Uskoisin että ovat Sokoksella vain tyytyväisiä että asiakas on kiinnostunut uutuustuotteesta (joka saattaa olla monelle alkuun vähän outo ja siksi hankala myydä!).

   Oot ihan oikeassa, meikatessa pitää ikääntymisen myötä pikkuhiljaa oppia ovelaksi :) Ja tarkaksi. Nyt jo huomaan että vääränlainen meikki (erityisesti se paksu meikkipohja) - heti näyttää vanhemmalta. Mutta onnistunut meikki - haa! - miinus 10 vuotta samantien! :D

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!