24.2.2016

Zoeva En Taupe Eyeshadow Palette


Saksalaisen Zoevan luomiväripaletti En Taupe tuli myyntiin lokakuussa 2015. Tilasin sen joulukuussa, se on mun toinen Zoeva-paletti. (Samaan aikaan tilasin myös toisen Zoevan, paletin Naturally Yours, josta olen jo kirjoittanut tässä oman postauksen. Naturally Yours myös pääsi mun pienelle listalle vuoden 2015 parhaat kosmetiikkatuotteet.)
Vaikka En Taupe sisältää periasatteessa hyvin "mun" sävyjä - nimestäkin voi päätellä että taupea, myös mielenkiintoisia murrettuja sävyjä - kesti aika pitkään että halusin kirjoittaa tästä paletista. Se on kaunis sellaisella hiljaisella, syrjäänvetäytyvällä tavalla mutta ei kovin helppo tapaus tutustua.


Zoeva pakkaa kymmenen sävyn palettinsa yksinkertaisiin pahvipakkauksiin. Näkymätön magneetti pitää paletin kannen kiinni. Pakkausta suojaa vielä pahvinen "hiha" jossa mätsäävä kuviointi. Pakkauksessa ei ole mitään ylimääräistä - ei ole peiliä tai sivellintä. Minua se ei häiritse ollenkaan koska en koskaan meikkaa luomiväripaletin peilin avulla enkä käytä pakettien mukana tulevia suteja.

Luomivärit eivät sisällä parabeenejä, mineraaliöljyjä, hajusteita eikä ftalaatteja. Sen sijään niissä on E-vitamiinia. Lisäksi luvataan pigmenttistä koostumusta ja helppoa häivyttämistä.

Paletissa on kymmenen luomiväriä hohtavasta huurteisesta helmiäisplatinasta mattaan harmaalla taitettuun luumuun. Sävyt ovat vaaleasta keskitummaan, tässä ei ole "draamaa" eikä syviä, tummia sävyjä. Kaikki luomivärit ovat sellaisia hillittyjä, hiljaisia. Luomivärien introverttejä.


Kuten kuvasta näkyy, oma En Taupeni on jo saanut kolhuja pintaan, olen sitä käyttänyt parin kuukauden ajan. Tein swatcheja, levitin luomivärit sormin puhtaalle, kuivalle iholle ilman pohjustajaa. Kuvasin luonnonvalossa.

Ylärivi:


 (Edit. 24.02.2016. Lisäsin pari parempaa kuvaa swatcheista!)


Stitch By Stitch on matta kermanvaalea. Tätä olen käyttänyt lähinnä kulmaluulla. Aavistuksen verran turhan puuterinen koostumus mutta pystyy kerrostamaan iholla kevyestä peittävään ja erottuu hyvin iholla.

Handmade on kaunis ruusukulta. Paletin lämpimin sävy. Todella nätti, suloinen luomiväri! Ja hyvä koostumus, levittyy kauniisti eikä pölise.


Gallery oli yllätys. napissa se on enemmän sellainen matta ruskea taupe mutta iholla menee selkeästi reippaasti harmaaseen. Hyvä häivytyssävy.

Hour By Hour on sekin matta, sellainen ruskealla samennettu hyvin vaalea persikkainen sävy. Persikkainen nude? Toinen hyvä häivytyssävy, toimii esim. kun pitää saada varjostukset katoamaan nätisti ihon sävyyn.

Old Master on erilainen matta, siinä on harvakseltaan hyvin hienojakoista glitterihiukkasta. Käytännössä nämä pikkukimalteet eivät edes juuri erotu iholla ellei katso auringonvalossa. Onneksi ne eivät pölise levitysvaiheessa silmien alle. Tämäkin on ruskeaan taittuva harmaa, vähän tummempi kuin Gallery.Alarivissä on enemmän blingiä.Spun Pearl on niin sievä sävy! Helmiäinen ja hyvin hyvin vaalea metallinen vivahde. Koostumus tässä on samankaltainen kuin luomivärissä Handmade. Vähän varon niin lähellä valkoista olevia viileitä sävyjä joten olen käyttänyt tätä lähinnä vain silmän sisäkulman kirkastamiseen.

Sheers & Voiles on herkkä, romanttinen hohtava harmaa joka shiftaa vaaleanpunaiseen. Haluaisin silkkimekon joka olisi täsmälleen tämän värinen!

Outline on paletin pigmenttisin sävy. Ruskehtava-kuparinen mutta miellän sen silti enemmän viileäksi sävyksi, näen tässä (kuten paletin kaikissa sävyissä Handmade poissulkien) hieman harmaata.


Wrapped In Silk on helmiäinen harmaa-taupe jossa vaaleanpunainen vivahde.

Exquisite on alarivin ainoa matta. Utuinen, pehmeällä harmaalla kevyesti puuteroitu luumu.


Olen tyytyväinen tähän palettiin. Joka kerta kun sitä katselen, tulee sellainen miellyttävä rauhallinen olo, ihan kuin katselisin kaunista luontomaisemaa. Minun oma zen-hetki! :)
Jos jostain pitää marmattaa niin olisin halunnut mukaan yhden syvän tumman sävyn, mattamustan tai syvän violetin tai mustikansinisen. Mutta toisaalta tämä on En Taupe joten he varmaankin halusivat pitää kaikki sävyt lähellä taupe-teemaa... ymmärrän kyllä. Mutta jos mukana olisi yksi kunnolla tumma sävy, koko silmämeikin olisi voinut tehdä tarvittaessa vain tällä yhdellä paletilla ja ripsivärillä. Nyt tarvitsen erikseen rajausvärin ja joskus lisää tummennusta ulkokulmaan.

Mun toinen marmatuksen aihe ei taida sekään olla suoranaisesti oikea paletin "vika". Nimittäin paletin mattasävyt ovat oikeasti, kunnolla mattaisia. As in, zero shine. Ei mitään sellaista puolisatiinista pintaa, mitä monet valmistajat sanoo mataksi. Ja vaikka pidänkin mattasävyistä, ilmeisesti sellainen ihan täysin matta-matta voi olla myös pienoinen ongelma mun "aikuisilla" luomilla. Nimittäin iho saattaa näyttää yhtäkkiä kuivemmalta ja ruttuisemmalta kuin ilman meikkiä tai hieman hohtavamman luomivärin kanssa.

Tässä pari meikkiä paletilla En Taupe.


Tässä meikissä liikkuvalla luomella Sheers & Voiles, ulkokulmassa Exquisite, silmän sisäkulmaa kirkastamassa Spun Pearl, kulmaluulla Stitch By Stitch ja häivytyssävynä Hour By Hour.


Tässä toisessa on liikkuvalla luomella Outline sekä Wrapped in Silk.

Häivyttelin sävyllä Old Master.

Sisäkulmassa taas Spun Pearl.Tässä meikissä liikkuvalla luomella Handmade sekä Outline. Kulmaluulla ja sisäkulmassa Stitch By Stitch ja ulkokulmassa Old Master. Varjostussävyinä Gallery ja Hour By Hour.


Miellän tämän paletin viileän vuodenajan paletiksi. saatan toki olla väärässäkin. En ole koskaan vielä saanut nähdä näitä sävyjä auringonpaisteessa, ehkä siksi mulla ne assosioituu talviseen viileään valoon ja utuiseen hämärään. Jos etsit luomivärejä arkeen, jotain mielenkiintoisia sävyjä jotka ovat samalla hillittyjä ja neutraaleja mutta eivät liian tylsiä, En Taupe saattaa olla juuri sopiva paletti. Se sopii esim. "työmeikkipaletiksi", jos töissä pitää näyttää huolitellulta mutta hillityltä. Toisaalta jos meikkiin lisää kontrastia vaikkapa näyttävällä rajauksella ja ripsillä, paletilla onnistuu myös juhlavampi meikkilook.

Luomivärien pysyvyys on hyvä, niitä on todella helppo häivyttää eikä näillä saa mitään liian räikeää sotamaalausta aikaan. Paletin hinta on vain 17,50€ Zoevan nettisivuilla ja paketin postituskulut Suomeen maksaa 7,50€. Zoevan nettikauppa saa minulta täydet pisteet, paketit ovat tulleet nopeasti ja kaikki oli pakattu moitteettomasti ja huolellisesti kuplamuoviin, mikään ei ole särkynyt tai puuttunut lähetyksestä.

Ihan mun huippusuosikiksi En Taupe ei kuitenkaan yllä. Juuri niistä kahdesta syystä mitä olen jo maininnut. Mattaiset sävyt ovat mun iholla hiukan liian mattoja makuuni. Ja ainakin tällä hetkellä pidän enemmän värikkäämmistä meikeistä, tämä paletti on ehkä liiankin hillitty mulle sellaisenaan käytettäväksi. Ehkä jos työskentelisin jossakin toimistossa, tilanne olisi erilainen. Mutta minä kaipaan hieman enemmän väriä tai kontrastia.

Briefly in English:

En Taupe is a pretty eyeshadow palette by Zoeva. The palette is build around a soft taupe theme and has 5 matte and 5 shimmery/pearl/metallic shades. It's not a palette to make a loud statement with color but kind of an eyeshadow introvert. The shades are beautiful in a more quiet, sophisticated way. I think it's good for someone who likes to keep it neutral with eye makeup.

I like the palette but En Taupe is not my absolute favorite as I personally like more color and contrast on my eyes. Also I think the matte Zoeva eyeshadows (they really are totally matte! exept for shade called Old Master, which has some micro shimmer in it) make my eyelids look more dry and wrinkly compared to with no makeup or when I use a slightly satiny matte shades. But it still is a pretty palette and for the money (17,50€ on Zoeva website) it's  good quality.

2 kommenttia:

  1. Loistavat swatchit ja kaikinpuolin hyvä esittely paletista :) Zoevan paletit alkoivat nyt kyllä kiinnostamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukavaa että tykkäsit :) Yritin panostaa swatcheihin, onhan ne tärkeitä kun palettia kuvailee. Itsekin olen joskus yrittänyt muodostaa käsitystä jostakin paletista blogien kuvien perusteella, ei se ole aina helppoa :D

      Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!