13.4.2016

Dior Diorskin Forever. swatcheja, vertailuja ja meikkikuvia


Meikkivoiteet ovat hankalia. Ainakin jos on rasvoittuva iho. Vajoavat huokosiin ja saavat ne näyttämään suuremmilta, lähmiintyvät kasvoilla kiiltäväksi mössöksi, tukkivat ihon ja aiheuttavat näppylöitä... Tai sitten tekevät kasvoista pakkeloidun naamion. Melkein tuntuu että parempi vaihtoehto on olla ilman! Tai juuri siltä minusta on monesti tuntunut. En ole erityisemmin tykännyt meikkivoiteista omalla iholla.

Ihoni on yleensä suht. hyvässä kunnossa enkä oikeastaan tarvitse peittävää meikkipohjaa, lähinnä vain kevyttä pinnan tasoitusta, kevyttä huokosten ja punoittavien nenänpielien häivytystä. Mulle on tärkeää että pohja on luonnollisen näköinen ja että iho näyttää raikkaalta, ei pakkeloidulta. Ja tietenkin haluan että meikki pysyy rasvoittuvalla ihollani siistinä pitkään.

Kosmetiikkateollisuus kehittää jatkuvasti jotain uutta. Viimeisen vuoden aikana olen löytänyt pari meikkivoidetta joitten kanssa ihoni on tullut toimeen. Mun viimeaikaisia suosikkeja ovat Clarins Everlasting Foundation+ ja It Cosmetics CC+.


Kun näin Diorin uutuusmeikkivoiteen mainoksen, kiinnostuin heti. Uusi Diorskin Forever Perfect Makeup Everlasting Wear Pore-Refining Effect on fluidimeikkivoide ja lupaa rasvatonta ja täydellisesti ihoon sulautuvaa tekstuuria, välitöntä mattaava tulosta ilman naamiomaista vaikutelmaa ja virheetöntä pysyvyyttä. Lisäksi meikkivoiteessa on aurinkosuojakerroin 35! Tietenkin halusin kokeilla!

En luota pelkkiin mainoslauseisiin enkä pidä hutiostoksista joten pyysin näytettä. Sain valmiiksi pakatun näytteen, sellaisen pussukan, sävyssä 020 Light Beige. Tajusin heti sävyn nähtyäni että ihoni on sävyltään yhtä kaukana ranskalaisten "vaaleasta beigestä" kuin smetana kaakaosta. Kokeilin silti kasvoille ja vaikka sävy olikin liian tumma, koostumus vaikutti ihanalta! Kasvoille ohuesti levitettynä sävykin menetteli, kunhan päällä oli poolopaita ettei valkoinen kaula näy :D Ainakin pystyi kokeilemaan sen verran, että sain käsityksen koostumuksesta - ja kulkaapas, oikein hyvältä vaikutti! Menin takaisin kauppaan hakemaan tästä uutuusmeikkivoiteesta itselleni mahdollisimman vaaleaa ja keltapohjaista sävyä.

Diorin meikkivoidesävyt ovat kolminumeroisia ja lähtevät numerosta 010. Nollaan loppuvat sävyt ovat neutraaleja beigen sävyjä. Ykköseen päättyvät sävyt ovat keltapohjaisia, kakkoseen päättyvät taittuu roosaan ja kolmoseen päättyvät ovat persikkaisia.

Harmikseni Sokoksella ei ollut vaaleinta keltapohjaista sävyä 011 valikoimassa! En tiedä, saako sitä ollenkaan Suomesta. Instagramissa näin Diorin meikkiguru Peter Philipsin esittelemän Forever-sävyvalikoiman ja siinä oli 011 joten hurraa, se on olemassa! Mutta miksi ihmeessä tätä vaaleaa keltapohjaista sävyä ei ole saatavilla Suomessa, täällähän on niin paljon tosi kalpeaihoisia ihmisiä? En ymmärrä :( Itse asiassa sävyä 011 ei ole näkynyt myöskään Helsingin Stockmannilla eikä Tallinnan kosmetiikkaliikkeistäkään - olen ihan etsimällä etsinyt. Ihan tyhmää!


Pitkän pohdinnan jälkeen sain näytteen sävystä 012 Porcelaine. Neutraali 010 oli mulle aivan liian tumma, samoin persikkainen 013. 012 oli ainoa edes sinnepäin! Ainut mikä mua epäilytti, oli vaaleanpunertava pohjasävy. Olen niin tottunut valitsemaan keltapohjaisia meikkivoiteita! Mutta 012 oli koko sarjan vaalein sävy ja lopulta vaaleus ratkaisi.


Swatcheista huomaa, miten valtava ero sävyillä 020 ja 012 on! Ja myös huomaa selvästi että 012 on vaaleanpunertava, varsinkin kun sitä vertaa selkeästi keltapohjaiseen It Cosmetics CC+ meikkivoidesävyyn Fair, joka on minusta mun iholle ihan täydellinen sävy ja tarpeeksi vaalea. (Ja muutenkin ehkäpä yksi täydellisimmistä meikkivoiteista ikinä, ainakin mun iholle. Sen ainut vika on että sitä ei saa Suomesta!)


Tässä vielä vertailun vuoksi Lumenen suosittu CC-voide sävyssä Light. Mulle se on hieman liian tumma (tulee vähän sellainen tunnkainen vaikutelma) ja myös liian rasvaisen oloinen iholla mutta tiedän että monet siitä tykkää ja monille se sopii.

Halusin myös verrata Diorin Forever-meikkivoidetta yhteen niistä meikkivoiteista, mitä olen tykännyt käyttää. Clarins Everlasting Foundation + lupaa sekin pitkäkestoisuutta ja itse asiassa olen ollut siihen tyytyväinen. Jos jostakin pitää tuon Clarinsin meikkivoiteen kohdalla valittaa, niin mulle se on hieman liiankin hyvin peittävä. Ellei ole huolellinen ja kevytkätinen, voi äkkiä päätyä muovinaamaksi! Olen käyttänyt tätä meikkivoidetta usein paikallisesti peiteaineen tavoin, sitä pystyy tarvittaessa kerrostamaan vieläkin peittävämmäksi.


Everlasting Foundation + on mulla vaaleimmassa sävyssä mitä olen Suomesta löytänyt, 103 Ivory. Tämä meikkivoide tummuu hiukan iholle asettuessaan, toivottavasti se näkyy myös swatcheissa. Alussa se on melko samaa vaaleusastetta kuin Diorskin Forever 012 mutta asettuu lopulta hieman tummemmaksi ja vähemmän vaaleanpunertavaksi.

Näissä meikkivoiteissa on jotain samaa ja jopa lähes identtiset pakkaukset, päällystekstejä ja korkkeja lukuunottamatta, - huurrelasiset neliskulmaiset pumppupullot. Molemmat levittyvät iholle kevyen voiteen tavoin mutta nopeasti asettuvat sellaiseksi silikonisen puuteriseksi hunnuksi. Diorskin Forever on kevyempi peittävyydeltään.

Dior muuten suosittelee ravistamaan meikkivoidepulloa ennen meikkivoiteen levitystä, lukee myös meikkivoidepullon selkäpuolella. Forever sisältää mattapinnan taikovia hiukkasia ja ilmeisesti ne valuvat pohjalle sillä aikaa kun meikkivoide seisoo hyllyssä käyttöä odottaen. Sheikatessa sekoittuvat.

Koen että tämän meikkivoiteen levityksessä on paras olla vikkelä, levittää ja häivyttää nopeasti ja ohuena kerroksena. Diorskin Forever asettuu iholle hetkissä ja tosiaankin jättää mattaisen pinnan. Jos tapasi levittää meikkivoidetta on tehdä ensin täplät - poski,poski, nenä, leuka, otsa ja sitten blendata ne ihoon - tämän meikkivoiteen kanssa en usko että sellainen onnistuu! Meikkivoide ehtii kuivahtaa iholle ennen kuin sen häivyttää. Itse teen niin että pursotan kämmenelle pikkutipan ja häivyttelen sen iholle, vaikkapa posken alueelle, sitten pursotan toisen tipan ja käsittelen seuraavan alueen jne. Onneksi tarkka pumppu sallii annostelemaan hyvinkin pienen määrän kerrallaan. Kostea Beautyblender antaa hieman lisää peliaikaa kun sen vesi pitää meikkivoiteen notkeana hiukan pitempään.

Toistaiseksi mun suosikkilevitystapoja tämän kanssa ovat kostea Beautyblender tai muhkea duofibre-meikkivoidesivellin. Taidan jopa tykätä siveltimen jättämästä kevyestä ja ilmavasta pinnasta vielä enemmän kuin Beautyblenderin hiukan perusteellisemmasta jäljestä.

Muuten, tämä kuvan Duroyn sivellin suoriutuu varsinaisesta tehtävästään hyvin mutta päästää väriä pesun yhteydessä :( Näitä siveltimiä mulla on muutama kappale lojunut meikkikaapissani turhan pantteina kun en oikein keksinyt niille mitään käyttöä ja ilahduin jo että ilmeisesti nyt on koittanut tämän sivellinmallin tähtihetki! Vaan ei - meikkivoiteenkin kevyt kosteus riittää irrottamaan tummaa väriä harjaksista ja tuloksena on harmaata suttua iholla!!!


Kokeilin tämän meikkivoiteen levitykseen myös tätä Make Up Storen sivellintä Foundation Large 401 ja toimii hyvin (eikä jätä harmaita rantuja).


Jännää että käden iholle swatchattuna Diorskin Forever 012 näytti huomattavan vaaleanpunertavalta mutta tämä sama sävy kasvoille kokeiltuna ei näytä minusta ollenkaan vaaleanpunaiselta. Kaikki on suhteellista :)

Havainnollistavat kuvat ennen - jälkeen. Eli vasemmalla täysin ilman meikkiä. Alempana se ohut kerros Forever-meikkivoidetta nassun peittona.
Ja tiedän, näitä meikkikuvia olen näyttänyt jo aiemmin, mutta siis Diorskin Forever meikkivoiteena tässä :)


Itse asiassa olen käyttänyt tätä meikkivoidetta ehkä 75% kaikista meikkivoidetta vaatineista tilanteista, sen jälkeen kun sen ostin. Eli aika usein. Tykkään sen jättämästä pinnasta ja pysyvyyskin on ihollani HYVÄ!

Välittömästi levityksen jälkeen ihon pinta on luonnollisen mattainen ja jotenkin posliininukkemainen, sellainen sileä ja tasainen. Ei tietenkään täysin kananmunamaisen sileä, ei tämä mikään photoshop sentään ole, mutta ero on huomattava! Ihon pintavirheet, huokoset sun muut pikkupaskat blurrautuu huomaamattomiksi.

Lisäksi tämä vaaleanpunertavaan taittuva sävy onkin aika kiva, tulee heti sellainen tosi raikkaan näköinen ilme. Tosin makuuni Forever-pinta on sen verran tasaisenmatta että lisään poskipäille aina korostuksia.

Ihan heti ihoni ei välttämättä tarvitse puuteroinita tämän kanssa, mutta parin tunnin kuluttua iho alkaa jo kiillellä joten kevyt puuterointi on silloin paikallaan. Olen tykännyt käyttää Foreverin parina kevyttä HD-irtopuuteria, esim. MUFE HD toimii hyvin. Sen sijaan irtopuuterin muodossa oleva pohjustaja, kuten MUS Smoothing Priming  Powder, on alle levitettynä makuuni liikaa. Primerin puuteri sekä meikkivoiteen sisältämät mattaavat puuterihiukkaset jotenkin tarrautuvat toisiinsa ja levityksestä tulee todella vaikeaa!

Dior on tuonut Forever-meikkivoiteen rinnalle myös oman irtopuuterin ja oman meikinpohjustajan ja niitä kaikkia kolmea on tarkoitus käyttää yhdessä parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi. Rehellisesti sanottuna en ole raaskinut sijoittaa primeriin ja irtopuuteriin, toistaiseksi en näe siihen erityisempää tarvettakaan.


Herkkänenäisille tiedoksi: Diorskin Forever tuoksuu. Sellaiselle mikä nykykäsityksen mukaan kai on olevinaan "raikas kukkaistuksu" eli vähän muistuttaa sellaista laadukasta kylpyhuoneen raikastinta. Ei välttämättä mun suosikkituoksu mutta ei nyt mikään hirveäkään, päätin etten anna sen häiritä :)

Lopputiivistelmänä: uusi Diorskin Forever on kevyestä mediumpeittävän ja kauniin mattaisen pinnan antava meikkivoide joka sopii erityisesti sekaiholle ja rasvoittuvalle iholle - eli mulle :) Tämä todellakin häivyttää ihon pinnan epätasaisuuksia ja pysyy hyvin lähmiintymättä ihollani. Alussa nopeasti asettuvaan koostumukseen piti totutella. Sitten kun tajusin ja löysin sopivan levitystekniikan, ihastuin tähän meikkivoiteeseen täysin! SPF35 PA+++ on mahtava lisäominaisuus.

Mikäli oikein muistan, Diorskin Forever on Suomessa 62€.

6 kommenttia:

 1. Tämä olisi varmaan omalle ihollenikin passeli, mutta tiedän kokemuksesta, että kovin alkoholipitoiset meikkivoiteet kuivattavat ihoani nykyään liikaa :( :( Mutta sulla näyttää tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monet sanoo samaa, että jos on alkoholia raaka-ainelistan alkupäässä, niin ei hyvä. Mulla tämä on toiminut ihmeen hyvin mutta monilla iho reagoi tai kuivuu.
   Just ostin Chanelin uutuusmeikkivoiteen Healthy Glow jossa on minusta hyvin samankaltainen koostumus kuin tässä Foreverissa mutta kas, siinäkin alkoholia listan alkupuoliskolla :( Narsille on tullut kans joku uusi mattameikkivoide mutta sitä en ole testannut enkä tiedä mitä siinä on.

   Poista
  2. Mun 60-vuotias työkaverini muuten kehui kovasti sitä Chanelin uutta ja ehdin jo innostua, mutta sitten näin incin ja sielläpä se alkoholi vaan oli :P Ymmärrän kyllä, että se on varmaan monien "puuterisen" pinnan jättävien meikkivoiteiden välttämätön raaka-aine mutta aina jaksan harmistua, kun ei voi innostua jostain uudesta ihanasta meikkivoiteesta niin, että sen voisi ostaa :D Onko sulle muuten muodostunut selvästi toinen meikkivoide enemmän suosikiksi, kun puhutaan tästä Diorista ja siitä Chanelin uutuudesta? :)

   Poista
  3. Mä on nyt kokeillut Chanelin uutta kolme kertaa ja jotenkin en vielä tajua sitä. Se on mun iholla vielä hankalampi levittää kuin oikukas Diorin Forever. Lisäksi pysyvyys on heikompi enkä oikein näe sitä luvattua glow-efektiä :( Testaan vielä eri pohjustajan kanssa ja tänään ostin uudenlaisen meikkivoidesiveltimenkin! Mutta joo, ainakin toistaiseksi Dior johtaa 100 - 0! :D

   Poista
 2. Niin ja se piti vielä sanoa, että muistaakseni tän sarjan primeri on alkoholiton, kun sitä jossain vaiheessa mietin. Ehkä sen on tarkoitus "minimoida" alkoholin vaikutusta-vaikka tosin vähän kyllä epäilen omaa teoriaani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, voi olla! Pitääpä ehkä sittenkin kysyä näytettä tuosta pohjustajasta, että mitenkä paljon se vaikuttaa lopputulokseen :)

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!