2.4.2016

Helmikuun ja maaliskuun suosikit


Helmikuun lopussa en pitänyt erikseen pientä esitelmää kuukauden suosikkituotteista joten tässä tulee samassa paketissa sekä helmikuun että maaliskuun parhaat!


Sleek ja niitten ihanat i-Divine luomiväripaletit. Voi hyvänen aika! Unohdin nämä luomivärit pitkäksi aikaa mutta "löysin" ne uudestaan viime talvena. Ostin talven aikana kolme palettia lisää (entuudestaan mulla on ne mattapaletit, Darks ja Brights): Au Naturel, Enchanted Forest ja Del Mar Vol II. Luomiväriparhautta pikkurahalla!


Huuliosastolla mun suurimpia löytöjä viime aikoina on ihana Clarins huulipunanpohjustusvoide Instant Light Lip Perfecting Base. Se tekee haastavistakin huulipunakoostumuksista (tumma matta puna joka yksinään kuivattaa armottomasti ja tekee huulista loppupäivästä surkeat rusinat) täydellisen helppoja käytössä! En halua enää olla ilman!


Ihonhoidossa mulla on kaksi suosikkia: Avène Sèrénage on ihana silmänympärysvoide lopputalven kuivattamalle iholle! Täyteläinen mutta ei ollenkaan liian rasvainen, ei pilaa mun silmämeikkiä, kosteuttaa ja suojaa ihoa silti täydellisesti. Tämä on se aika vuodesta kun mulla valuu ulkona ollessa jatkuvasti vettä silmistä (tuulee + aurinko häikäisee) ja tarvitsen jotakin kunnolla suojaavaa ja kosteuttavaa. Ostan tätä lisää!

Ja sitten - ta-tta-da-daa! Mun ihan-ihan-paras suosikki! Tai noh, muotoilen asian näin:
Miltä kuulostaa jos sanon että minusta ihoni ei ole koskaan näyttänyt yhtä hyvältä kuin nyt (ja hei, olen melkein 40)! Tai että en muista, milloin mulla on viimeksi ollut näkyvä mustapää tai finni (ihoni on luonnostaan rasvainen, kukkii helposti ja järjestää mieluusti kaikenlaisia "ihania yllätyksiä" jos sen jättää vailla hyvää jatkuvaa hoitoa). Tykkään ihostani nyt niin paljon ettei huvita käyttää meikkivoidetta! Olenkin yrittänyt nyt käyttää mahdollisimman ohuita meikkipohjia, lähinnä suojaamaan ihoa päivän ajaksi. Mikään muu ihonhoitorutiinissani ei ole muuttunut, kuin että olen nyt käyttänyt pH Formula Vita A 1,5% Retinol Complex -voidetta yövoiteena säännöllisesti viimeiset 2kk. Aloitin varovasti, 2-3 kertaa viikossa, koska vaikka ihoni onkin tottunut retinoliin, 1,5% on aika korkea pitoisuus. Tällä hetkellä käytän tätä voidetta n. 5 kertaa viikossa ja rakastan sitä mitä se on tehnyt iholleni!

Ja sitten lopuksi vielä huippuhiustuote: kookosöljy. Aika outoa mun suusta mutta joo, kookosöljy! Sinänsä hassua koska en todellakaan kuulu niihin ihmisiin jotka käyttää kookosöljyä kaikkeen mahdolliseen ruoanlaitosta deodorantin ja hammastahnan korvaamiseen mutta - kookosöljystä on yhtäkkiä tullut mun kaveri.

Kaikki lähti siitä että luin blogista Gently out of time kookosöljyn hyödyistä hiusten blondaamisen yhteydessä ja uteliaana tietenkin kokeilin omaan tukkaani. Mitä voin sanoa? Koska tällä hetkellä tykkään tukastani hattaraisen vaaleanpunaisena (oma väri n. kutosen tummuusluokkaa), värinpoisto tyvikasvuun pitää tehdä n. kerran kuussa. Se on aika paljon blondaamista se. Minusta tuntuu että kookosöljyllä on aika paljon tekemistä sen kanssa, että tukkani on vielä kiinni hiuspohjassani, on suhteellisen hyväkuntoinen ja että värinpoistot ovat sujuneet niin ongelmattomasti.

Kun on tyvikäsittelyn aika, levitän kookosöljyä hiuspohjaan ja myös latvoihin, käärin pääni muovikelmuun ja muhittelen tunnin tai parin tunnin ajan, jos vain on aikaa. Sitten levitän värinpoistoaineen tyveen ihan normaalisti. En siis pese öljyä välissä pois. Sen perusteella mitä olen lukenut aiheesta tuossa blogissa ja muualla, kookosöljystä on blondaamisessa yllättävän paljon hyötyä. Värinpoiston yhteydessä tapahtuu hiuksia vaurioittavia kemiallisia reaktioita (siis muutakin kuin se itse vaalennus) ja kookosöljy jotenkin toimii siinä suoja-aineena. Hiukset selviää vähimmillä vaurioilla ja myös hiuspohja ei kärvenny. Itse vaalennustulokseen öljy ei vaikuta ainakaan heikentävästi, itse asiassa musta se jopa parantaa tulosta!

Ainoa miinus on se, että jos blondaamisen jälkeen haluaa käyttää suoravärejä, kannattaa ensin pestä hiukset! Mielellään jopa syväpuhdistavalla shampoolla. Nimittäin jos hiuksiin jää yhtään öljyä, suoraväri ei yksinkertaisesti tartu.

Tässäpä mun lopputalven ja alkukevään suosikkituotteet :)
Onko joukossa tuttuja juttuja? Olisi mielenkiintoista kuulla, millaisia kosmetiikkalöytöjä sinulle on viime aikoina sattunut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!