16.5.2016

Cut crease


Jos selaa Instagramin meikkikuvia, lähes joka toisessa näkyy tämä ajankohtainen cut crease eli hyvin selkeä ja terävä, viivamainen luomivakovarjostus joka on usein piirretty luonnollista luomivakoa huomattavasti ylemmäs. Meikkityyli saa silmän näyttämään isommalta. Se onkin tullut arkikäyttöön lavameikistä - esiintymismeikissä käytetään kaikkia mahdollisia konsteja, jotta kasvot ja silmät erottuisivat yleisöön mahdollisimman hyvin. Mutta nykyään cut crease on jo arkimeikkien vakiokalustoa monille.

Jos totta puhutaan, tämä ei ole mun henkilökohtainen suosikkityyli. Töissä olen tehnyt silloin tällöin näitä, erityisesti jos kyseessä on lavameikki, mutta eipä juuri omaan nassuun. Pidän enemmän siitä että kaikki luomella on utuisesti häivytetty eikä sellaisia selkeitä viivamaisia kuvioita ole näkyvissä. Mutta välillä on kiva kokeilla! Tämän cut crease-meikin tein työkaverilleni Outille. (Kuvat otettu puhelimilla joten laatu valitettavasti on mitä on.)


Huomasimme Outin kanssa molemmat, että cut crease suorastaan vaatii myös näyttäviä kulmakarvoja, vahvaa siipimäistä rajausta ja runsaita irtoripsiä. Ilman näitten elementtien taustatukea vahva varjostus luonnollisen luomivaon yläpuolella näyttää suorastaan liian feikiltä. Tässäkin meikissä on kahdet irtoripset päällekkäin plus vielä n. 0,5cm ripsinauhatupsut silmien ulkokulmissa antamassa lisävoluumia.

Mutta voi tämän trendin tehdä toki paljon hillitymminkin. Mun oma cut crease on huomattavasti nynnympi :)


Idea on sama: molemmissa meikeissä piirsin tämän luomivakoviivan luonnollista luomivakopoimua ylemmäs pehmeällä silmänrajauskynällä ja häivytin viivan. Sitten häivytin lisää käyttäen apuna tummempaa mattaisempaa luomiväriä. Liikkuvalle luomelle taas tuli vaaleampaa ja mahdollisimman hohtavaa luomiväriä kontrastiksi.


Kyseessä on aika helppo ja selkeä, hyvin graafinen look. Sellainen jollain tapaa perinteinen "filmitähtimeikki", sen kulta-aikaa oli alunperin 50- ja 60-luvun leffaglamour. Varsinkin 60-luvulla luomivaon piirtämisestä innostuttiin ihan kunnolla ja samalla myös irtoripsistä tuli superrunsaat ja vahvat kissamaiset rajausviivat hipoi ohimoita.

Luomivakoviivan voi piirtää suht. oman luomivakopoimun tuntumaan mutta yleensä se piirretään ylemmäs, jotta liikkuva luomi näyttää isommalta ja samalla koko silmä saa lisää tilaa ja kokoa. Drag-meikissä luomivako voi olla kulmakarvojen kohdalla. Omat kulmat vain ensin peitetään ja piirretään tilalle kaareva "luomivako", uudet kulmat sijoittuu sitten jonnekin otsan puolivälin tienoille. Ja yläluomen rajaus voi olla koko liikkuvan luomen levyinen!

En tällä hetkellä itse oikein innostu vahvoista kontrasteista joten mun omassa meikissä käyttämäni luomivärit ovat sävyinä suht. lähellä toisiaan - satiininen keltabeige (itse asiassa MUS LE-aurinkopuuteri Leopard) luomivaossa ja hohtava vaalea persikkakulta (MUS Moon shadow Peach) liikkuvalla luomella. Viivan piirsin mattakynällä jonka nimi ja sävy on Taupe. Sekin on Make Up Storen valikoimasta.

Yläluomen rajaus on tässä meikissä hyvin tärkeässä roolissa, se auttaa "suurentamaan" silmää lisää ja myös kehystää, kannattelee koko meikkiä. Rajausvärinä MUS Cake Liner Black + Mixing Liquid.


Tässä vielä ryhmäkuva silmämeikkituotteista.


Tässä meikissä kävin mieheni kanssa äitienpäiväkaffella Herra Savon vanhempien luona. Leveähelmainen, 50-luvun tyylinen pallomekko ja huivi päähän! Tukassa on vielä ihan hiukan pinkkiä sävyä jäljellä mutta ehkäpä se siitä kohta muuttuu joksikin muuksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!