18.5.2016

Meikkigurun opetukset ja Make Up Event 2016

Viime viikonloppu oli mulla hyvin aktiivinen ja inspiroiva. Nimittäin pääsin osallistumaan Make Up Event-tapahtumaan Helsingissä. Siitä tulikin erittäin hauska ja innostava kokemus. Opin valtavasti uutta.

Make Up Event järjestettiin ensimmäistä kertaa. Kyseessä on oma tapahtuma nimenomaan meikkaajille, maskeeraajille ja kauneusalan ihmisille. Järjestäjinä toimi Suomen maskeeraajat ry ja käsittääkseni tästä tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen.

Viikonlopputapahtumaan oli saatu nimekkäitä meikkaajia ja kauneusalan taiteilijoita meiltä ja maailmalta mukaan pitämään workshoppeja ja tekemään demoja. Lisäksi paikalla oli paljon eri meikki- ja maskeeraustarvikefirmojen omia myyntikojuja joista sai ostaa tuotteita pro-alennuksella tai messuhintaan. Mulla oli vain pieni hetki aikaa mutta onnistuin tuhlaamaan hieman MUFEn tiskillä :)

Kun eka kertaa kuulin tapahtumasta, erityisesti kiinnostuin venäläisen meikkitaiteilijan Denis Kartashevin workshopista. Aihe käsitteli meikkauksen ja maskeerauksen tulevia trendejä - erittäin kiintoisaa! Koska seuraan tämän maskeeraajan touhuja instagramin puolella, tiesin että luvassa on jotakin mielenkiintoista ja värikästä. Denis Kartashev on toiminut meikkaajana vuodesta 2000 lähtien ja hänen töitä on näkynyt suurimmissa muotilehdissä. Nykyään hän lähes non-stop kiertää maailmaa pitäen koulutuksia ja workshoppeja. Olin jo aikeissa ilmoittautua workshopille mutta lopulta siinä kävi niin, että pääsin tämän maestron tulkiksi workshop-päiväksi. Pääsin siis seuraamaan vierestä hänen työskentelyä koko päivän ajan. Herra piti samana päivänä kaksi workshoppia ja teki molemmissa kahden tunnin demomeikin. Toiset kaksi tuntia osallistujat tekivät omia meikkiversioita malleilleen ja Denis kiersi ryhmää, katseli, antoi vinkkejä tai palautetta, usein tarttui myös itse siveltimiin ja esitteli, miten eri tavoin homman saa tehtyä.

Meikkigurun työpiste ja rakkaimmat suosikkituotteet
Minusta tuntuu että olen oppinut yhden päivän aikana ihan valtavasti uutta! On aina mielenkiintoista katsoa, millä tavalla kolleegat työskentelee, mitä heillä on meikkipakeissaan ja millaista tekniikkaa käyttävät. Ja toki tuollaisen maskeeraajastaran työskentelyyn ja tuotesuosikkeihin on äärimmäisen mielenkiintoista tutustua!

Usein meikkaajat varjelevat meikkituotteitaan mustasukkaisesti mutta Denis oli jotenkin harvinaisen avoin tässä suhteessa. Hän esitteli innoissaan omia suosikkejaan ja kaikkea työpyödällä olevasta meikkikasasta sai ottaa, kuvata, testata kädelle ja lainata tarvittaessa omaa meikkityötä varten.


Denis ei työskentele millekään tietylle merkille koska, omien sanojensa mukaan, haluaa olla rehellinen asiakkailleen: "Jokaisella brändillä on ne omat hitit ja omat ei-niin-hyvät tuotteet. Mutta jos työskentelen brändille, minun täytyy kehua ihan kaikkia tuotteita. Se ei olisi rehellistä!" Tilanteeseen on kuulemma tulossa muutoksia n. vuoden sisällä: "Pian alan promoamaan brändiä jonka kaikista tuotteista voin valehtelematta sanoa: ovat mielestäni huipputuotteita! Koska olen perustamassa oman meikkimerkin!"

Denis käyttää jo nyt oman firman siveltimiä, ne tehdään Etelä-Koreassa ja myydään 26 kpl settinä. Jos en muista väärin, setin hinta on n. 260 dollaria. Setin siveltimistä 23 on luonnonkarvaa, loput nailonia. Maestron mielestä kaikista teknologisista läpimurroista huolimatta aitokarvainen on edelleen puuterimaisille tuotteille se paras sivellin.


Ulkomaalaisen meikkaajan suosikkeja ovat Beccan voidemainen varjostusväri Lowlight Sculpting Perfector ja korostusvoide (jonka nimeä en muista mutta oli pakattu pieneen huulikiiltoa muistuttavaan pakkaukseen applikaattorin kera). Becca on mulle jotenkuten tuttu merkki mutta juuri näitä tuotteita en ole koskaan käyttänyt, tekisi nyt mieli kokeilla!


Meikkivoiteista hän kehui kovasti espanjalaisen pro-merkin pohjia Stage Line Long Lasting Makeup jotka ovat peittäviä mutta eivät näytä raskaalta iholla - kieltämättä mielenkiinto heräsi ja jo googlettelin merkkiä uteliaana!

Meille tutummista merkeistä Kartashev käytti yllättävän paljon MUFE'n tuotteita - peitevoidepalettia, puuterimaista varjostus- ja korostusduopalettia numero 2 ja olipahan herralla MUFE Aqua Seal vakiokäytössä, tosin hieman yllättävässä roolissa - silmämeikinpohjustajana. Se on kuulemma paras pohjustaja jos sen levittää ohuen meikkivoidekerroksen päälle luomille ja luomivärit heti päälle. Mm. klassikkopohjustaja UDPP ei kuulemma tehnyt herraan suurtakaan vaikutusta.

MUFE-pohjat olivat nekin mukana meikkigurun pakissa. Monen meikkaajan suosikki, Face & Body Liquid Make Up, on kuulemma ollut pitkään suosikki, "mutta sitten koostumusta muutettiin ja ei se enää ole yhtä hyvä". Mutta kuulemma hyvä tulee kun sekoittaa puolet ja puolet Ultra HD, sitä uudempaa versiota (on maestron mukaan yksinään liian puuterinen ja näkyy ikävästi iholla - sopii kuvauspohjaksi mutta ei näytä hyvältä irl) ja Liquid Lift Foundationia (yksinään liian kostea ja kiiltävä).


Herran suosikkihuulipunia tällä hetkellä ovat Too Faced Melted-punat. Niitä hän sekoitteli antaumuksella, jopa neljää eri sävyä ja eri koostumuksia mielensä mukaan taikoessaan mallien huulille niitä täydellisiä vivahteita.


Kahden tunnin demon ajan hän kertoili, vitsaili, kyseli ja vastaili kysymyksiin ja samalla loihti mallin kasvoille näyttävää kuvausmeikkiä näyttävine varjostuksineen.Mallin meikki saattaa näyttää suomalaiseen makuun liian yliampuvalta mutta ei pidä unohtaa, että tarkoitus oli esitellä erilaisten tekstuurien yhdistämistä. Livenä sitä oli kiehtovaa seurata, kuin taikatemppuja!


Mikä meikkitaikurin opeista jäi eniten mieleen?

Hänellä on hyvin omalaatuinen tapa tehdä varjostuksia ja korostuksia. En ole nähnyt vastaavaa aikaisemmin. Kokeilin kotona omaan nassuun ja oho - se toimii! Mun muhkeat posket pienenee tällä konstilla ihan selvästi. Eli nyt innoissani varjostelen nassuani ihan eri tavalla kuin ennen. Haluaisin testata uutta tyyliä myös asiakkaille ja jos toimii edelleen, esittelen tekniikan blogissakin :)

Hänellä oli loppupeleissä hyvin vähän tavaraa mukanaan - pari meikkivoidetta, yksi poskipuna, yksi voidemainen ja yksi puuterimainen varjostustuote, samanlainen setti korostustuotteita. Yksi irtopuuteri, yksi ripsiväri. Ei tarvitse roudata mukanaan hurjia määriä tuotteita jos ne muutamat ovat oikeesti tosi-tosihyviä!

Saa - ja pitääkin - yhdistellä pelottomasti erilaisia koostumuksia ja tekstuureja. Mattaa, kiiltävää, hologrammia ja glitteriä voi ympätä samaan aikaan luomelle ja se voi näyttää aivan tyrmäävän kauniilta! Myös viileitä ja lämpimiä sävyjä samaan meikkiin. Itse aina teen niin joten ilahduin tästä gurun sanomasta erityisen paljon :D

Kartashevin mielestä on nynnyä tehdä ensin silmämeikki ja sitten vasta pohja. Joo, näin on helpompaa. Mutta tosipro osaa levittää luomivärit niin, ettei mitään karise. Mun pitää selvästikin treenata enemmän :D

Hygieniastandardit ovat erilaisia kuin tuntemillani suomalaisilla meikkaajilla. Tähtimeikkaaja karkasi röökille aina kun oli hetken tauko :) Hän levitti ripsiväriä mallille suoraan tuubista. Spaatteleilla tökkiminen voidepurkkeihin on kuulemma turhaa pelleilyä, siveltimellä suoraan vaan. Siveltimet olivat toki puhtaita ja järjestyksessä. Itse en ikinä moiseen kykenisi mutta joo, ihmisillä on eri tapoja tehdä asioita!

Onko sulla meikkigurua kenet haluaisit tavata livenä? Mitä häneltä kysyisit?


2 kommenttia:

  1. Hörähdin ääneen nauramaan tuolle ripsivärikohdalle, mä olisin varmaan juossut penkistä siinä vaiheessa karkuun :D :D Mutta juu, ehkäpä ne taiteilijagurut ovatkin sitten astetta persoonallisempia ^_^ Mutta ihan älyttömän mielenkiintoinen postaus! Jään innolla odottamaan varjostustutoriaalia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kivaa että oli kiinnostavaa lukea :) Joo, aika jäätävää oli näin suomalaisten näkökulmasta ettei mitään spaatteleita tai erillisiä pestäviä ripsarisiveltimiä käytetty ollenkaan, niitä ei näyttänyt olevan taiteilijalla mukana. Hän on kuulemma työskennellyt näin 16 vuotta eikä kukaan vielä mitään tartuntaa saanut. Hmm... Mutta äijä osaa varjostukset! Mä oon ihan koukussa sen tekniikkaan nyt :D

      Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!