3.6.2016

Kaikki "inhokkivärit" samaan meikkiin!


Kun teen meikkiä asiakkaalle, usein kysyn alussa, mitä värejä hän inhoaa meikissä. En halua tehdä meikkiä, jossa mun asiakkaalla olisi epämukavaa olla. Ja vaikka tyyppi antaakin vapaat kädet, yleensä aina on jotain mukavuusrajoja joita ihminen ei ole valmis ylittämään.

Tyypillisesti asiakas on tavallaan avoin muutoksille ja ammattilaisen näkemyksille: "tee ihan oman mieles mukaan, millainen mulle sun mielestä sopii" mutta tiettyyn rajaan asti: "ei ehkä sinistä tai vihreää kuitenkaan!" - tätä seuraa tosi usein pieni naurahdus. Että kuka selväjärkinen nyt laittaisi meikkiin sinistä :D Jostain syystä sininen, vihreä, violetti ja oranssi nimetään useimmiten ei-toivotuiksi väreiksi. Pinkkiä pelätään myös mutta se mainitaan harvemmin, luultavasti siksi että pinkin värin mahdollinen käyttö silmämeikissä ei edes juolahda asiakkaan mieleen. Suomalaiset ovat massana hillittyä kansaa joka luottaa meikeissä edelleen beigeen ja ruskeaan! Toki on myös niitä poikkeuksia, ihmisiä, jotka haluavat kokeilla ennakkoluulottomasti kaikkea - eihän sitä muuten voi tietää, mikä toimii ja mikä ei :)


Eikä siinä neutraalien värien suosimisessa ole tietenkään mitään vikaa! Jokainen saa meikata tai olla meikkaamatta ihan miten itse parhaaksi näkee. Itse tykkään omissa meikeissä käyttää värejä, tai oikeammin sanottuna mulle tulee välillä näitä värikkäitä kausia, välillä taas tekee mieli rauhallista ja niitä beigen sävyjä.

Nyt tein huvikseni meikin jossa nämä stereotyyppiset "pelottavat värit" yhdistyy. On kuparioranssia liikkuvalla luomella, hiukan pinkkiä, siniviolettiä ulkokulmassa ja kirkkaanvihreää alaluomella. Eikä ahdista yhtään :D

Värikästä loppuviikkoa teillekin, ihanat lukijani!

10 kommenttia:

 1. Mulle myös sininen ja vihreä on ne hankalat sävyt silmämeikissä. Sen sijaan tykkään violeteista, pinkeistä ja persikkaisista sävyistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siniset ja vihreät ovat oikeastikin hieman hankalia siinä mielessä, että muodostavat suurimman kontrastin ihon sävyjen kanssa. Eli pitää häivytellä huolellisemmin. Ja erottuvat ihosta selkeästi joten heti on "enemmän meikatun" näköinen, kuin jos sama meikki olisi ruskea. Ehkä siksi ne onki niin pelottavia :D

   Pinkit ja persikat on ne minunkin suosikkisävyjä. Mutta oranssi oli pitkään mulle hankala väri, vaik luulis että se on lähellä persikkaa ja siten suht. "helppo".

   Poista
 2. Viime aikoina olen ollut sillä neutraalilla linjalla. Yleisesti kuitenkin kirkas sininen, turkoosi ja kaikki vihreän sävyt sykähdyttävät. Kuparisten sävyjen lisäksi tykkään myös keltaisesta ja kultaisesta luomilla. Sen sijaan violetti ei useinmiten olen lainkaan minun juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kaikki suosikkisävysi sopiikin sulle niin hyvin! :) Sun blogista mulle aina tulee ekana mieleen ihanat vihreät ja turkoosit meikit ja kulta :)

   Poista
 3. Mieheni huomaa ja kommentoi meikkiäni useimmiten silloin, kun siinä on sinistä mukana :) Sinisen huomaa helposti, kun se on niin kaukana siitä mitä värejä ihmisessä on luonnostaan, kaiketi. Tietysti riippuu myös käytetyn sävyn kirkkaudesta ja voimakkuudesta. Vihreä ja violetti voi olla hyvinkin hillittyjä tai sitten hyvin näkyviä jos ne vaikka ottaa UD:n electric -paletista. Itsellä on tänään pinkit luomet ;) Nopeasti vetäisty Maybellinen voidemaisella.

  Ja jos vähänkään arastelee sitä, että ihmiset vois oikeasti huomata, että tuollahan on meikkiä, saati kommentoi... Niin silloin valitsee niitä nudesävyjä. Kas siinäpä nudepalettien suosion syy? Ei tarvinnut olla kummoinen ennustaja, että tiesi mikä Sleekin paleteista Citymarketissa myytiin ekaksi loppuun. Oliskohan nimi ollut Au naturel? Kolmea muuta on vieläkin meidän sittarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ihan samaa mieltä. Sininen väri erottuu niin selkeästi että vaikutelma on heti "hän on nyt panostanut ja meikannut". Sinisen aina huomaa. Usein ihmiset eivät halua sellaista "ylimääräistä" huomiota arkeensa. Kun taas nudesävyillä tehdyn meikin kaikki miehet esim. eivät edes osaa meikiksi tunnistaa :) Nudemeikki = "luonnollisen kaunis" ja periaatteessa sama meikki sinisellä luomivärillä = "no nyt oot meikannut!" :D

   Au Naturel oli meidänkin cittarilla loppu. Ei oo mikään ihme :)

   Poista
 4. Kiva meikki! Jos mun häivytystaidoilla käyttäisin noita värejä, näyttäisin lähinnä turpaan saaneelta :-). Mutta pitäis kyllä poistua omalta mukavuusalueelta edes välillä, niin saattais löytää jotain uutta ja jännempää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Aina välillä on hyvä testata jotain ihan erilaista. Aluksi voi kokeilla oman kodin rauhassa, vaik sopivasti vähän ennen saunaan menoa! Ei oo mitään paineita onnistua mutta vahingon kautta saattaa löytyä aivan ihania uusia sävy-yhdistelmiä tai uusia värejä, mitkä yllättäen sopiikin tosi hyvin. Samalla häivytystaidotkin saa harjoitusta ;)

   Poista
 5. Minulle ehkä vaikeimmat sävyt ovat sellaisia keskivaaleita sävyjä. Käytän periaatteessa ihan kaikkia värejä meikeissäni, mutta persikat ja korallit jäävät kyllä käyttämättä. Samoin hailakat siniset, mutta kunnon kirkkaita sinisiä rakastan.

  Erikoisten sävyjen yhdistely on tosi hauskaa ja sitä pitäisi muistaa tehdä useammin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on usein niin upeita vahvoja meikkejä syvillä ja dramaattisilla väreillä, todella inspiroivia!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!