10.6.2016

Maalia pintaan! Kesän ilot!


Lomalla en näköjään saa aikaiseksi päivittää blogia säännöllisesti eikä oikeastaan tee mieli meikatakaan, you know, sillai kunnolla. Mutta sentään yhden värikkään projektin sain toteutettua!

Rakastan maalaamista ja lasken maalaamiseksi myös bodypaintingin eli kotoisasti vartalomaalauksen. Bodypainting ei tosin säily pitkään - jossain vaiheessa mallin on mentävä suihkuun ja kaikki värikkyys liukenee pesuveden mukana viemäriin... Mutta sentään kuvat jää :)


Duroy järjestää kotimaisen bodypainting-kilpailun joka itse asiassa pidetään tänään, 10.6. Helsingissä. Alunperin halusin osallistua mutta sitten tajusin että reissu Kuopiosta Helsinkiin yöpymisineen, mallin metsästäminen sieltä kisaa varten ja itse kilpailu (=kilpailustressi) ja fyysinen rasitus - ei se nyt oikein onnistu. Kilpailin bodypaintingissa ainoan kerran vuonna 2011 ja sijoituin silloin toiseksi - just tällä hetkellä en pysty samanlaiseen ruljanssiin, mitä se sillon oli :) Henkisesti ja fyysisesti tosi rankkaa! Mutta inspiroiduin valtavasti kisan aiheesta - Kesän ilot ja toivo. Kesän ilot! Päätin maalata oman versioni tästä teemasta, vaikken itse kisaan osallistukaan. Tämmöinen syntyi!


Malliksi tuli ihana ja superkaunis kaverini Outi (Kiitoskiitoskiitos!!!). Ihan täydellinen bodypainting-malli :) Outin ihana, kupliva personallisuus teki urakasta paljon helpompaa, mitä se voisi olla. Tanssijan taidot välittyy poseerauksissa!

Bp-malli ei voi olla kauhean ujo ja estojen kahlitsema. Lisäksi minusta mallilla on hyvä olla persoonallisuutta, vahva olemus jonka avulla vartalomaalaus ikään kuin herää henkiin.


Ja entäs ne kesän ilot sitten? Minusta parhaita asioita kesässä ovat kotimaiset mansikat! Mansikat, rento löhöily riippumatossa, vihreys ja kukkien väriloisto. Aurinko ja lämpö.


Tätä kaikkea tavoittelin maalauksessani.


Mummoni asui aikoinaan tuollaisessa pienessä keltaisessa puutalossa, kesäisin se suorastaan hukkui kukkiin ja syreenipensaisiin.


Oli pakko ottaa kuva mallistani ottamassa selfietä täysin maalattuna! Fierce!

Bodypaintingin teknisistä puolista sen verran että käytin vesiliukoisia maaleja, suosikkejani ovat Mehron Paradise ja Cameleon. En käytä sabluunoja vaan maalaan kaiken käsin siveltimillä ja sienillä. En myöskään yleensä suunnittele työtäni ihan millintarkasti, hahmottelen suunnitelmani lyijykynällä paperinpalaselle suurpiirteisesti ja annan sitten mennä. Muutoksia saattaa tulla työn aikana mutta minulle se onkin sellainen elävä, eteenpäinvirtaava prosessi. Värimaailman mietin ennakkoon suurin piirtein mutta ei kovin tarkasti.

(Kokeilin muuten ensin mallille Lindexin silikonisia nännisuojia mutta ei ne pysynyt millään joten heitimme suojat nurkkaan. Eli jos niitä joku haluaa käyttää esim. läpikuultavan vaatteen alla yms - mihin ne on kai alunperinkin tarkoitettu - niin onnea yritykselle. Ehkä superliimalla ne sais pysymään...)


Tiedän että muutaman tunnin päästä kisaajat ovaat jo täysillä työn touhussa! Olen hengessä mukana :) Tsemppiä ja onnea kaikille värikkääseen seikkailuun ryhtyville!

12 kommenttia:

 1. Vau miten upea työ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aina kun pitkän tauon jälkeen maalaa, aluksi jänskättää, että miten tässä käy. Mutta tämä onnistui minustakin :)

   Poista
 2. Tavoitit kesätunnelman täysin. Mansikkapeba, wouw!

  VastaaPoista
 3. Tavoitit kesätunnelman täysin. Mansikkapeba, wouw!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa että tää mun kesäfiilis välittyy maalauksessakin :)

   Poista
 4. Todella upea luomus. Vau mitkä värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kirkkaat värit ja kunnon vihreys/vehreys kuuluu kesään! :)

   Poista
 5. Voi, minäkin haluaisin olla joskus maalattavana. Voisi olla mahtava kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olin ollut mallina myös ja oli minusta tosi hauska kokemus! :)

   Poista
  2. Osaisitko antaa neuvoja, että miten voisi malliksi päästä?

   Poista
  3. Riippuu hiukan siitä, missäpäin asut. Varmaan paras on ottaa yhteyttä suoraan sun alueella toimivaan bodypaintingia tekevään taiteilijaan. Tai meikkikouluun, nekin tarvitsee usein malleja. Facebookissa on julkinen ryhmä nimeltä Meikkaajille, maskeeraajille, kampaajille ja stylisteille töitä, ehkä sitäkin kautta vois yrittää? Tämähän ei varsinaisesti ole "töitä" mutta sieltä saisi alan tyyppejä kiinni :)

   Poista
  4. Oulussa asun, ja en kyllä tiedä täällä alan toimijoita.

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!