31.7.2016

Victor Hugo ja irtoglitter


Minä rakastan työtäni, rakastan sitä, että saan tehdä meikkejä asiakkaille ja näen heidän iloiset ilmeet kun katsovat peiliin. Välillä kuitenkin on tosi kivaa tehdä meikki oman pään ja fiiliksen mukaan eikä olla toteuttamassa asiakkaan toiveita. Sellainen mahdollisuus tarjoutui kun Herra Savo yllätti mut pari viikkoa sitten pienellä Oulun pyrähdyksellä. Minulla oli 2 vapaapäivää keskellä viikkoa, ihana mieheni varasi meille etukäteen hotellin ja niinpä lähdimme käymään Oulussa vähän shoppailemassa ja tuulettumassa.


Onnistuin yhdistämään reissuun myös meikkileikkejä!
Oulussa asuva ihana Eevu suostui ja pääsi mallikseni lyhyellä varoitusajalla ja niinpä pääsin piirtämään hänen kauniille kasvoille jotain ihan muuta kuin sitä perinteistä kauneusmeikkiä.


Inspiraationa tähän lookkiin toimi Victor Hugon kirja Nauruihminen (L'homme qui rit, 1869) jota suorastaan rakastin ala-asteella. (Kun nyt miettii nin aika makaaberi teos. Välillä ihmettelen itsekin, mitä kaikkea luin jo hyvin pienenä! Meillä oli aika laaja kotikirjasto eikä kukaan mitenkään sensuroinut mun lukemisia.) Kirjassa on kuvaus nuoresta kauniista aatelisnaisesta rahvaan teatteriesitystä katsomassa:
"Her upper dress
was of Indian muslin, embroidered all over with gold--a great luxury,
because those muslin dresses then cost six hundred crowns. A large
diamond brooch closed her chemise, the which she wore so as to display
her shoulders and bosom, in the immodest fashion of the time; the
chemisette was made of that lawn of which Anne of Austria had sheets so
fine that they could be passed through a ring. She wore what seemed like
a cuirass of rubies--some uncut, but polished, and precious stones were
sewn all over the body of her dress. Then, her eyebrows were blackened
with Indian ink; and her arms, elbows, shoulders, chin, and nostrils,
with the top of her eyelids, the lobes of her ears, the palms of her
hands, the tips of her fingers, were tinted with a glowing and
provoking touch of colour. Above all, she wore an expression of
implacable determination to be beautiful. This reached the point of
ferocity."


Olin niin vaikuttunut tuosta kuvauksesta että pätkästä tuli mun suosikkikohta koko kirjassa. Pitkään piirtelin muotokuvia tuosta kuvitteellisesta herttuatar Josianasta. Ympäröivä musta pimeys, kultaa, punaa. Julma oikukas kaunotar joka on syntymästään tottunut jumalattaren asemaan. Tämä ylitsepursuavan vahva ja aistillisuutta tihkuva hahmo inspiroi mua edelleen.Samalla pääsin testaamaan Viseart 01 Neutral Matte-palettia ja RCMA-meikkivoidepaletteja sekä irtopuuteria. Ja kuten kuvistakin näkee, leikkimään glittereillä oikein kunnolla! Glitterit ovat Make Up Storen: musta Lajka, kultainen Blue Moon, punainen Poison ja monivärinen Multi. Lisäksi kultasin mallini kasvot kultapersikkaisella luomivärillä MUS Moon Shadow Peach ja punasin puuterimaisella punalla MUS Marble Blush Rosso Verona (vanha pyöreä malli). Huulilla punainen Diorin kynä + kirkas kiilto.Mallini ei olisi voinut olla parempi! Eevu on luontainen esiintyjä - näyttelijä ja laulaja ja tekee myös burleskiperformansseja. Minusta hän näyttää samalla vähän Uma Thurmanilta, Linda Evangelistalta, Karolina Kurkovalta ja blondilta Eva Greenilta.

Kyllä välillä tekee älyttömän hyvää tehdä jotakin sellaista, missä toteuttaa omia visioita :) Tällaisten pyrähdysten jälkeen on taas töissä kivaa tehdä niitä suosittuja "smoky eyes ja nudea huuliin ja varjostuksia kiitos".

Löysin Hugon kirjan englanninkielisenä kokonaisuudessaan netistä täältä, jos ketään kiinnostaa ;)

2 kommenttia:

 1. Minäkin luin lapsena kaikenlaisia klassikkoteoksia, joita ehkä tämän päivän lapset eivät taida suuremmin lukea. Muistan lukeneeni esim. noin kymmenen vanhana Sillanpään Silja nuorena nukkunut -teoksen ja itkin niin kamalasti surullista loppua.

  Mageet silmät ja kaunis malli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin mielelläni tietosanakirjoja ja mummoni vanhoja ammattilehtiä (hän oli sairaanhoitaja) sekä kaikkea mahdollista, mitä kirjahyllystä löytyi :) Aikuisilla ei ollut aikaa paimentaa.

   Malli on ihan huippu. Ei pelkästään kaunis vaan myös vahva luonne!

   Poista

Tervetuloa kommentoimaan! Please tell me what you think!